Fernandez (Suso)() ()
Ibe() ()
Suarez(90)

Skrevet av Håvard Sæle

Southampton tar tre fullt fortjente poeng mot et tamt Liverpool-lag, som ikke var i nærheten av å ta poeng på St. Mary's. Morgan Schneiderlein, Rickie Lambert og Jay Rodriguez scoret målene for hjemmelaget, mens Philippe Coutinho stod for Liverpools trøstemål.

Hjemmelaget var best i alt, og før pause ble Liverpool fullstendig avkledd. Bare tilfeldigheter og en god Brad Jones hindret Southampton fra å lede med både fire og fem mål ved halvtid. Coutinho reduserte på en av bortelagets få muligheter, men nærmere kom aldri Brendan Rodgers og kompani.

Liverpool hang bedre med i andre omgang, men Southampton var likevel det beste laget. Det var derfor ikke ufortjent at Jay Rodriguez kunne legge på til 3-1 ti minutter før slutt. Hjemmelaget tar tre viktige poeng i nedrykksstriden, mens Liverpool sakker akterut i kampen om Europa-spill neste sesong.

90:Kampen er slutt.

90:Luis Suarez får gult kort for å forstyrre Boruc i det han skal sparke ut.

90:Strålende av Glen Johnson som drar seg fri og løfter ballen inn på bakre stolpe. Der kommer Jose Enrique stormende, men spanjolen avslutter utrolig nok i nettveggen fra kloss hold.

90:Tre minutter er lagt til.

89:Gerrard og Skrtel er nære ved å stille det skikkelig i stand for seg selv inne i egen boks, men sistnevnte får banket ballen unna til slutt.

87:Coutinho og Suárez viser frem noen lekre detaljer, uten at Liverpool drar særlig nytte av det.

84: Lallana bytter med Guly.

84:Daniel Sturridge bytter med Jordan Henderson.

83:Luis Suárez har fått seg en smell. Uruguayaneren hinker rundt nå.

80:SOUTHAMPTON - LIVERPOOL 3-1, RODRIGUEZ: Southampton punkterer kampen. Jay Rodriguez får lov til å gli forbi både Lucas og Martin Skrtel, før han avslutter rett på Brad Jones. Keeperen må gi retur, og den har ikke Rodriguez noen problemer med å omsette i scoring. Fullt fortjent at hjemmelaget øker ledelsen.

78:Adam Lallana får en svær mulighet til å punktere kampen! Midtbanemannen spilles igjennom, men han makter ikke å overliste Brad Jones, som gjør seg stor og redder mesterlig. Martin Skrtel beiner unna i andre omgang.

77:José Enrique finner Daniel Sturridge på 16-meterstreken, men Liverpool-spissen sparker et stort hull i lufta i stedet for å treffe ballen. Southampton får til slutt ryddet opp.

75:Morgan Schneiderlin tråkler seg fri inne i boksen og dundrer ballen inn foran mål. Han finner ingen medspillere, men ballen slår i Johnson og går ut til hjørnespark. Backen er heldig når ballen spretter via ham og til en corner, som Liverpool til slutt får klarert.

75:Agger header unna en corner fra Lallana.

74:Sturridge prøver å finne en lagkamerat ved nærmeste stolpe, men ingen har luktet ved spissen har i tankene. Boruc er også raskt nede og snapper ballen.

72:Gerrard slår inn et frispark fra venstre, men Boruc kommer ut og plukker.

70:Rodriguez beiner ballen unna.

69:Suárez vinner et hjørnespark for gjestene.

67:Clyne lurer Agger nede ved dødlinja og får slått inn. Skrtel klarer ikke å bryte, men Johnson trår til som reddende engel på bakre stolpe. Backen rensker unna til hjørnespark. Det får Liverpool klarert.

66:Skikkelig ruskevær i Southampton nå.

66:Downing kommer seg til linja og slår inn, men Yoshida får ballen unna.

65:Suárez prøver seg på frispark fra 25 meter, men skuddet går rett på Boruc, som holder ballen.

63:Southampton har overtatt kommandoen nå.

61:Jones bokser en corner fra Davis i sikkerhet.

59:Godt innlegg fra Rodriguez mot Lallana, men José Enrique er våken på bakre stolpe. Spanjolen klarerer til en corner som Liverpool til slutt får rensket unna.

58:Lucas finner Suárez med en utsøkt pasning, men ballen spretter ifra Liverpool-spissen på det våte gresset. Artur Boruc kommer dermed først på ballen.

57:Strålende innlegg fra Lallana, men Johnson gjør en god jobb og får klarert på bakre stolpe.

56:José Enrique forsøker å chippe igjennom Sturridge, men ballen stusser inn til Boruc på det våte gresset.

55: Ramirez bytter med S. Davis for Southampton.

54:José Enrique vinner et hjørnespark for gjestene. Gerrard slår inn, men hjemmelaget får klarert. Ballen havner tilbake hos Gerrard, som finner Sturridge på bakre stolpe. Spissen treffer ikke skikkelig, og avslutningen humper ufarlig utenfor mål.

53:Lambert forsøker å tråkle seg fri inne i boksen, men Skrtel og Agger får til slutt ryddet unna.

51:Coutinho setter ballen i mål, men unggutten har blitt avvinket for offside. Denne gangen er avgjørelsen helt korrekt.

50:Liverpool er i ferd med å feste et lite grep om dette. José Enrique prøver å finne Suárez med en lur ball, men Boruc kommer ut og snapper kula.

48:Uryddig åpning på de siste 45 minuttene.

46:Joe Allen byttet med Lucas Leiva i pausen.

46:Liverpool tar avspark i andre omgang.

Southampton har avkledd, rundspilt, ydmyket og latterliggjort Liverpool i løpet av de første 45 minuttene, men gjestene henger likevel med i målprotokollen. Det kan Brendan Rodgers takke Philippe Coutinho for, ettersom brasilianeren reduserte til 1-2 på overtid.

Men Southampton kunne ha avgjort kampen lenge før reduseringen. I tillegg til Morgan Schneiderlein og Rickie Lamberts nettkjenninger, har vertene skapt en rekke enorme målsjanser. Kun flaks og tilfeldigheter hindrer Mauricio Pochettinos menn fra å lede med både fire og fem mål ved halvtid.

Liverpool henger ikke med i svingene når Southampton setter fart offensivt, og spesielt Martin Skrtel har slitt med tempoet til hjemmelaget. José Enrique har imidlertid reddet bortelaget ved et par anledninger, og offensivt har Philippe Coutinho og Stewart Downing virket giftige.

Håpet lever foran den andre omgangen, men Liverpool må heve seg betraktelig for at det skal bli poeng på sørkysten.

45:Det er pause på St. Mary's.

45:SOUTHAMPTON - LIVERPOOL 2-1, COUTINHO: Liverpool reduserer mot spillets gang. Daniel Sturridge avslutter først rett på Artur Boruc, men returen havner i beina til Philippe Coutinho. Brasilianeren reagerer raskt nok til å sette ballen i mål. Viktig redusering for gjestene, som har blitt rundspilt i første omgang.

45:To minutter er lagt til av denne førsteomgangen.

43:Nok en god mulighet for Southampton. Shaw og Lallana vinner ballen fra Johnson, før de tråkler seg igjennom Liverpool-forsvaret. Lallana får avsluttet fra god posisjon, men midtbanemannen treffer ikke rent. Skuddet går til side for mål.

42:Clyne finner Rodriguez med et presist innlegg fra høyre. Southampton-spissen får gå opp helt alene inne i boksen, men han treffer ikke rent på ballen, og headingen går svakt til side for mål.

40:Så skaper Liverpool sin første sjanse for kampen. Glen Johnson finner Philippe Coutinho med en følsom pasning, og brasilianeren kommer alene med Artur Boruc. José Fonte kommer inn i situasjonen og forstyrrer Coutinho, som avslutter rett på Boruc fra syv-åtte meter.

39:Southampton herjer med bortelaget. Gerrard serverer ballen til Gastón Ramírez, som trer igjennom Jay Rodriguez. Igjen er Martin Skrtel på etterskudd, og Southampton-spissen får skutt fra 18-19 meter. Avslutningen stryker den lengste stolpen til Brad Jones.

37:Downing finner Sturridge med en nydelig ball. Spissen prøver å finne Suárez inne foran mål, men José Fonte leser spillet og rensker unna for hjemmelaget.

37:Lambert kommer seg fri ute på venstrekanten, men innlegget går over alle.

33:SOUTHAMPTON - LIVERPOOL 2-0, LAMBERT: Southampton dobler ledelsen. Rickie Lambert skyter på frispark fra snaut 25 meter, og ballen går via Sturridge i muren og inn i Brad Jones' venstre hjørne. Lite keeperen kunne gjøre med den, og Southampton leder helt fortjent 2-0 på St. Mary's.

32: Hooiveld bytter med José Fonte. Førstnevnte fikk seg en vridning i kneet da han skled i situasjonen da Suárez ble avvinket.

30:Downing rundlurer Shaw med et briljant nedtak. Kantspilleren skjærer inn, før han trer igjennom Sturridge, som avvinkes for offside. Igjen en gal avgjørelse av linjemannen. Han reddes dog av at Sturridge' avslutning reddes av Boruc i Southampton-buret.

27:Allen trer igjennom Suárez, som får frispark mot seg. Hooiveld sklir og går i bakken, men Liverpool-spissen blir avblåst for å brukt armene mot Southampton-stopperen. Pussig avgjørelse av linjemannen, som nekter Suárez en sjanse alene med Boruc.

26:Liverpool kommer til noe som minner om en halvsjanse. José Enrique slår et presist innlegg fra dypet, men Shaw er mer våken enn Sturridge i boksen og får lagt ballen ned til keeper Boruc. Eminent backspill av unggutten.

23:Panikken råder i Liverpool-forsvaret på det påfølgende hjørnesparket, men bortelaget får til slutt klarert.

22:Nok en stor sjanse for hjemmelaget, som kjører over Liverpool etter alle kunstens regler nå. Luke Shaw svinger inn et praktinnlegg fra venstre, og kun en fantastisk involvering av José Enrique på bakre stolpe hindrer Jay Rodriguez fra å sette inn 2-0-scoringen.

21:Vanvittig dobbeltsjanse for Southampton! Adam Lallana blir frispilt, men Jones får hendene på midtbanemannens avslutning fra spiss vinkel. Ballen havner imidlertid hos Jay Rodriguez, som feilvendt skyter over det åpne målet på volley. Liverpool er heldige som ikke ligger under med mer enn 1-0 nå.

20:Liverpool har knapt vært oppe på Southamptons banehalvdel de første 20 minuttene. Hjemmelaget vinner igjen ballen nærmest umiddelbart etter å ha mistet den.

18:Jay Rodriguez klinker til med strak vrist fra snaut 20 meter. Skuddet har retning det lengste hjørnet, men Brad Jones er med på notene og redder fint. Gir en liten retur, men klarer selv å snappe den opp.

17:Vertene er centimetere unna å tre seg helt igjennom nok en gang. Skrtel redder Liverpool med en lang tå i grevens tid.

16:Ramírez prøver seg fra distanse, men skuddet går rett på Jones, som holder ballen.

14:Alt har handlet om hjemmelaget Southampton det første snaue kvarteret.

11:Gedigen mulighet for Rickie Lambert, som plutselig er helt alene med Brad Jones. Scouseren har all tid i verden til å runde Liverpool-keeperen, men spissen velger i stedet å prøve å lure ballen mellom beina på Jones. Keeperen står støtt og redder Liverpool fra enda en baklengs. Southampton overkjører gjestene i åpningen.

10:Liverpool får aldri ordentlig klarert et innlegg fra Lallana, og ballen havner tilbake i beina på Southampton-spilleren. Midtbanespilleren skyter imidlertid over fra cirka 20 meter.

9:Southampton har begynt desidert best på sørkysten.

6:SOUTHAMPTON - LIVERPOOL 1-0, SCHNEIDERLIN: Drømmestart for hjemmelaget, som varter opp en praktfull scoring. Gastón Ramírez finner Jay Rodriguez på bakre stolpe med et følsomt innlegg. Spissen legger ballen perfekt ned til Morgan Schneiderlin, som har kommet på et fint løp fra dypet. Franskmannen sniker seg inn foran Martin Skrtel og styrer kula i hjørnet med en nydelig touch.

5:Shaw løfter inn fra venstre, og Ramírez får til en akrobatisk volley fra ti-tolv meter. Forsøket blir litt for løst, og Jones i Liverpool-buret redder relativt greit.

4:Rodriguez tester skuddfoten for hjemmelaget, men Skrtel blokkerer.

3:Cork bryter foran Sturridge, men Southampton-spilleren må gi bortelaget et hjørnespark. Downing slår inn, og Southampton får ikke klarert skikkelig. Ballen ramler ned hos Sturridge, som dundrer kula rett i kroppen på Southampton-keeper Boruc fra kloss hold. Linjemannen hadde imidlertid vinket for offside.

1:Southampton tar avspark på St. Mary's.

Liverpool gjester nedrykkstruede Southampton på St Mary's. Jamie Carragher skal ha pådratt seg en skade, og blir erstattet av Martin Skrtel i startoppstillingen. Det skal dreie seg om en skade i en muskel i baksiden av leggen.

Liverpool.no sin mann på St Mary's rapporterer om at tre keepere var med spillerbussen da den ankom stadion: Jones, Gulacsi og Reina. Men Reina har ikke rukket å bli skadefri i tide til kampen.

Unge Jordon Ibe har fått en plass på benken, og er blitt tildelt trøye nummer 44.

Joe Allen starter kampen på midtbanen, mens Lucas er henvist til innbytterbenken.

Vurdert av Einar Kvande

Jones 6Kan på ingen måte lastes for dette tapet. Gjør en rekke gode redninger, og bidrar i stor grad til å begrense tapet.
Johnson 3Det er lenge siden vi har sett høyrebacken ha en så svak dag på jobben. Sett bort fra en lekker forsering og innlegg til Enrique på overtid lykkes han med fint lite både defensivt og offensivt. Spesielt svakt backspill på 1-0 scoringen, og ble nærmest en rundingsbøye i flere situasjoner.
Agger 4Dansken vil så mye, men spiller på høy risiko i dag, og klarer ikke å sette offsidefella riktig ved et par anledninger. Usedvanlig rufsete forsvarsspill fra den kanten.
Skrtel 3Havner skikkelig på etterskudd i duellen med Schneiderlin på 1-0 målet, og er nærmest fraværende når Southampton gjør sitt siste mål. Lager også et unødig frispark i forkant av vertenes andre mål.
Enrique Liverpools beste6Er den eneste i forsvarsfireren som holder mål i dag, og bidrar med å rydde unna i flere farlige situasjoner. Fikk en stor sjanse som han satte i nettveggen på overtid. Vi holder en knapp på spanjolen som Liverpools beste i dag.
Allen 4Kriger etter beste evne, men er stadig på etterskudd og veldig upresis i avleveringene. Blir byttet ut til fordel for Lucas i pausen.
Gerrard 5Utmerker seg med en grov tversoverpasning som skaper en kjempesjanse for vertene før pause, og har også noen andre svake avleveringer. Spiller bedre etter pause.
Downing 5Spiller fri Sturridge med en intelligent pasning før pause, men noterer seg for en fæl tversoverpasning etter hvilen. Er en av få som skaper noe kreativt hos gjestene, men det blir for sjelden involvert.
Coutinho 6Er litt anonym i startfasen av kampen, men våkner til liv mot slutten av første omgang. Får en kjempesjanse alene med keeper som han ikke klarer å sette i mål, men gjør opp for seg ved å blåse liv i kampen med en scoring på overtid i første omgang. Kjemper godt etter pause, uten å få skikkelig betalt for innsatsen.
Sturridge 4Blir feilaktig avblåst for offside når han kommer alene mot keeper før pause. Gjør en svak prestasjon i muren når han snur rumpa til og ballen forandrer retning i ham på 2-0 målet. Er direkte svak etter pause, og blir forståelig byttet ut mot slutten.
Suarez 5Vil så mye, men har ikke marginene på sin side i dag. Blir blant annet snytt for en situasjon alene med keeper, når linjemannen feilaktig dømte mot ham i det Southamptons midtstopper glir. Kombinerte fint med Sturridge i startfasen av kampen, men ble etterhvert veldig frustrert og pådro seg sitt niende gule kort for sesongen i sluttminuttene.
Henderson 0Får noen minutter på banen som erstatter for Sturridge, uten at han klarer å sette sitt preg på kampen.
Leiva 5Kommer inn for Allen i apusen, og utmerker seg med et nydelig fremspill til Suarez etter en snau times spill. Gjør en bedre innsats enn mannen han erstattet, men avleveringene er ikke alltid like presise. Negativt involvert ved vertenes siste scoring.