Tottenham - Liverpool

2-1)

28.11.2012 /Premier League /White Hart Lane / Tilskuere: 36,162 / Dommer: Phil Dowd

Kampfakta

Mål H
Bale(16)
Lennon(7)
Mål B
Bale (SM)(72)
Lagoppstilling H
Lloris()
Walker()
Dawson()
Gallas()
Vertonghen()
Lennon()
Sandro()
Dembele(88)
Bale()
Dempsey(64)
Defoe()
Lagoppstilling B
ReinaKeeper()
JohnsonHøyreback()
AggerMidtstopper()
SkrtelMidtstopper()
DowningVenstreback(79)
AllenDefensiv midtbane()
HendersonSentral midtbane 1(63)
GerrardSentral midtbane 2()
SterlingHøyre kant()
EnriqueVenstre kant()
SuarezSpiss()
Innbyttere H
Naughton() ()
Huddlestone(88) ()
Livermore() ()
Friedel() ()
Townsend() ()
Sigurdsson(64) ()
Carroll() ()
Innbyttere B
Carragher() ()
Shelvey(63) ()
Jones() ()
Wisdom() ()
Fernandez (Suso)() ()
Assaidi(79) ()
Sahin() ()
Gult kort H
Bale(78)
Gult kort B
Enrique(91)
Skrtel(38)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Arild Skjæveland

Liverpool var gode i den andre omgangen, og hadde både ballen og de største sjansene. Tottenham var rufsete bakover, men fikk med seg alle de tre poengene. Med seier ville Brendan Rodgers sine menn klartret opp på poenget bak vertene, men slik skulle det ikke gå.

Det er en del positivt å ta med seg fra denne kampen, men den følelsen satt man også ofte igjen med forrige sesong, da en litt for ofte følte at det handlet om uflaks og marginer.

En veldig frustrerende kamp for Liverpool, som ikke klarer å sette sjansene sine til tross for et voldsomt press. Dermed stopper rekken på åtte kamper ubeseiret i ligaen, og Liverpool faller ned til 12. plass på tabellen.

 

Andre omgang

Icon
94:Dowd blåser av.

Icon
93:Liverpool ser ikke ut til å klare å få til en sluttspurt mot Tottenham her.

Icon
92:Suarez gir ballen rett til Defoe. Ballen havner så hos Sigurdsson, men Reina har kontroll på avslutningen.

Icon
91:Jose Enrique får gult kort for en unødvendig takling på Aaron Lennon.

Hendelses bilde
Icon
90:Dommer har lagt til fire minutter.

Icon
89:Jose Enrique og Luis Suarez forsøker seg på samme variant som mot Newcastle, men Gallas kommer på ball og får hindret Suarez.

Icon
88:William Gallas er ute for å få behandling, og Tottenham er ti mann for øyeblikket.

Icon
88: Dembele bytter med Huddlestone.

Icon
87:Jose Enrique prøver seg på halv volley fra veldig langt holdt, men ballen går til side for mål. Et godt forsøk fra spanjolen.

Icon
85:Suarez spiller frem mot Shelvey, men en lang tå fra Gallas får avklart. Sterling kommer seg så til linja og får slått inn, og Tottenham klarerer til corner. Liverpool trykker på nå.

Icon
82:Dembele ligger nede etter en duell med Gerrard.

Icon
80:Daniel Agger kjemper til seg ballen og brasser ballen inn igjen i boksen. Luis Suarez blåser til på hel volley, men klarer ikke å presse skuddet under tverrleggeren. En stor sjanse for utligning.

Icon
79:Stewart Downing bytter med Oussama Assaidi.

Icon
78:Gareth Bale er spilleren som har fått flest gule kort for filming de siste sesongene, og sørger for å øke ledelsen på den fronten når han kaster seg i duell med Agger og får hjemmelagets første gule. Det ser ut som at dansken var i Bale denne gang, så det var en feil avgjørelse av Dowd.

Icon
75:Assaidi gjør seg klar til å komme inn.

Hendelses bilde
Icon
72:Corneren blir slått inn, og havner hos Steven Gerrard på bakre stolpe. Han header den mot lengste, hvor Aaron Lennon klarerer rett i fjeset på Gareth Bale og i mål. Et spesielt selvmål fra hjemmelaget!

Icon
71:Ny stor sjanse for Jose Enrique! Johnson og Suarez spiller vegg, og Jose Enrique kommer først på innlegget fra Johnson - men det blir blokkert til corner.

Icon
70:Både Agger og Suarez forsøker seg med skudd fra langt hold, men begge blir blokkert av William Gallas.

Icon
69:Bale skyter like til side for mål.

Icon
68:Shelvey lager frispark i en småfarlig posisjon. Her kommer nok et nytt skudd fra Gareth Bale - selv om det er fra motsatt side fra hvor scoringen kom fra.

Icon
64: Dempsey bytter med Sigurdsson.

Icon
63:Jordan Henderson bytter med Jonjo Shelvey.

Icon
62:Dempsey skyter rett i muren.

Icon
61:Joe Allen lager frispark i livsfarlig posisjon. Tottenham har en skuddmulighet fra 17 meter.

Icon
60:Liverpool har hatt ballen mye i andre omgang, men har ikke klart å skape de store sjansene.

Icon
58:Jonjo Shelvey ser ut til å gjøre seg klar til å komme inn.

Icon
54:Martin Skrtel roter det til og Defoe og Dempsey stormer mot Liverpool-målet. Dempsey sitt skudd går over mål.

Icon
52:Jose Enrique spiller frem Luis Suarez. Han går på utsida av Dawson inne i feltet, men Lloris er nede og får reddet til corner.

Icon
52:Liverpool har hatt ballen veldig mye i starten av andreomgangen.

Icon
51:Glen Johnson vinner ballen fra Gareth Bale og får lagt inn fra linja - men Dawson kaster seg ned og header til corner.

Icon
50:Luis Suarez slår inn til Jose Enrique som står helt alene inne i boksen. Spanjolen bør avslutte, men header tilbake mot Jordan Henderson, og Kyle Walker får klarert.

Icon
47:Sterling kommer seg til linja og slått inn, men Tottenham får klarert.

Icon
46:Suarez finner Jose Enrique med en flott ball, men spanjolen bommer litt med innlegget han slår videre mot Sterling, og Tottenham får kontroll.

Icon
45:Tottenham sparker i gang den andre omgangen.

Pausereferat

Det har vært en merkelig førsteomgang. Liverpool har hatt ballen mye, og har også skapt sjanser - men ligger bak me to mål til pause. Liverpool så ikke ut til å ha peiling på hvordan de skulle håndtere Gareth Bale i det første kvarteret, og ingen klarte å stoppe han. Waliseren satte opp det første målet, og hadde allerede før det vært farlig frempå to ganger.

Clint Dempsey ser ut til å kaste seg veldig lett i duellen med Jordan Henderson etter kvarteret, men hva som skjer når Bale setter ballen i mål er fremdeles et mysterium. Pepe Reina ser ut til å forvente at han skal skru ballen rundt muren, og går tidlig mot venstre - men skuddet ser ut til å duppe over muren og tilbake i keeperhjørnet.

Liverpool har også hatt sine sjanser, og kanskje burde en også ha fått straffespark i situasjonen før Suarez sin avslutning blir reddet på streken. Vi forventer et Liverpool som fortsetter med mye ballbesittelse i andreomgang, men et hjemmelag som er livsfarlig på kontringer.

Første omgang

Icon
45:Phil Dowd har lagt til ett minutt av førsteomgangen.

Icon
45:Bale skyter fra langt hold, men Reina er nede og holder ballen.

Icon
44:Kyle Walker skyter fra langt hold - men langt til side for målet til Reina.

Icon
42:Liverpool er nær ved å få hjelp til redusering av stopperparet til Tottenham. Downing slår et innlegg, og Dawson klarerer rett i Gallas. Ballen kan gå hvor som helst, men går dessverre over målet til Lloris.

Hendelses bilde
Icon
38:Martin Skrtel meier ned Clint Dempsey bakfra for å forhindre en kontring, og får et klart gult kort.

Icon
36:En vanvittig mulighet for Liverpool! Suarez stikker gjennom Gerrard som kommer alene med Lloris, men går i bakken. Suarez får avsluttet, men Walker får reddet på streken. Det er mulig Gerrard kunne hatt en sak for straffespark der, for kapteinen ser ut til å bli dyttet i ryggen.

Icon
33:Glen Johnson kommer seg inn i boksen, og ballen havner hos Jose Enrique. Han skyter på direkten, men må snu seg i samme bevegelse, og Lloris har ingen problemer med avslutningen.

Icon
32:Suarez løper normalt igjen, men Raheem Sterling har fått et spark på ankelen. Det ser ut til å gå bra med 17-åringen også.

Icon
30:Luis Suarez halter for øyeblikket. Det kan ha se ut som at han tråkket skjevt da han jaget en ball på midtbanen.

Icon
28:Jose Enrique gjør en god jobb på venstrekanten, men bommer helt med pasningen når han skal spille ballen til Suarez.

Icon
27:Suarez skyter fra skrått hold, men Lloris redder.

Icon
26:God mulighet for Liverpool. Gerrard finner Downing med en flott ball på venstrekanten, og han kommer til innlegg. Jose Enrique kommer inn litt for tidlig og får ikke avsluttet - men lovende takter.

Icon
25:Liverpool har løftet seg litt igjen nå, og har ballen mye.

Icon
20:Defoe skyter en meter til side for mål.

Hendelses bilde
Icon
16: Bale scorer på frispark. Gareth Bale setter frisparket rett i mål, og Pepe Reina er ikke i nærheten. Målvakten ser ut til å bli lurt av duppen og går mot venstre - mens ballen havner tilbake i keeperhjørnet.

Icon
15:Henderson feller Dempsey og Tottenham har igjen frispark i farlig posisjon. Reprisene viser at Clint Dempsey faller veldig lett.

Icon
14:Kjempesjanse for Liverpool! Suarez spiller frem Jose Enrique, og Lloris er langt ute. Walker kommer først på ballen, og Henderson får nesten en mulighet til å skyte på tomt mål - men ballen går til side.

Icon
12:Liverpool har spilt bedre etter scoringen, og har hatt ballen mye de siste minuttene.

Icon
10:Steven Gerrard slår to gode hjørnespark, men ingen Liverpool-spiller kommer til avslutning.

Icon
9:Luis Suarez får en sjanse ut av ingenting. Ballen faller til han utenfor 16.meteren, og han forsøker å plassere ballen til side for Hugo Lloris. Den franske målvakten er tidlig nede og får reddet.

Icon
7:Gareth Bale får gjøre akkurat hva han vil på venstrekanten. Han forserer inn i boksen og finner Lennon på bakre stolpe. Aaron Lennon får en enkel jobb med å sette ballen i mål etter å ha lurt seg bak Downing. Skal det fortsette som dette kan det bli stygge sifre for Liverpool.

Icon
6:Tottenham kontrer ved Defoe og Bale, og sistnevnte skyter fra skrå vinkel. Til side for Reina sitt mål. Skumle tendenser fra hjemmelaget.

Icon
5:Bale skyter på frisparket, og ballen dupper voldsomt foran Reina. Han bokser den rett opp i lufta, men Liverpool får klarert til corner. Et meget godt slått frispark fra Bale.

Icon
4:Allen feller Dembele, og Tottenham har frispark i farlig innleggsposisjon.

Icon
1:Liverpool stiller noe overraskende i sine sorte grå drakter mot Tottenham i helhvitt. Liverpool sparker i gang kampen.

Prematch

Liverpool har slitt på White Hart Lane de siste sesongene, og har ikke vunnet på denne banen i Nord-London siden Andriy Voronin og Fernando Torres scoret ett hver i 2007/08-sesongen. Året etter vil mange huske hvordan rødtrøyene rundspilte hjemmelaget, men måtte reise tilbake til Merseyside uten poeng.

Forrige sesong fikk man to mann utvist, og ble knust av et godt hjemmelag. Liverpool har ikke tapt på de åtte siste i ligaen, og vil håpe den gode trenden kan fortsette.

Brendan Rodgers fortsetter med det samme laget som mot Swansea, noe som betyr fornyet tillit for Stewart Downing på venstrebacken. Assaidi og Wisdom er begge klar igjen fra sine smeller, og sitter på benken.

Tottenham har to spillere i sin tropp som Liverpool forsøkte å kjøpe i sommer. Clint Dempsey starter, mens Gylfi Sigurdsson sitter på benken. Gode Moussa Dembele er tilbake og starter for hjemmelaget. Hans første start i ligaen siden 7. oktober. Villas-Boas starter med Gareth Bale og Aaron Lennon på hver sin kant, så det kan bli en tøff kveld for Liverpool sine backer dersom de skulle ha dagen.

At Daniel Agger starter i dag betyr at han har startet 12 ligakamper på rad for første gang i sin Liverpool-karriere!

Spillerbørs

Vurdert av Tor Sandø

Reina 5Virker fortsatt litt usikker. Bokser skudd han tidligere holdt. Bør kanskje ta frisparkmålet til Bale, der han gikk til venstre og skuddet til høyre.
Johnson 6Hadde en håndfull mot Bale i første omgang, fikk mer handlingsrom i andre. Flink til å komme fram på høyresiden, men mister ofte i situasjoner der han er for nonchalant.
Agger 6Spiller som vanlig med autoritet. Slet som resten av forsvaret mot et Tottenham som spilte med høyt tempo i innledningen. Er sjef der bak. Brasset inn innlegget som nært hadde gitt 2-2.
Skrtel 6Ble heller ikke satt på de store prøvene. Ble fraløpt av Bale i forkant av 1-0-målet, men hvem ble ikke det på White Hart Lane i kveld? En grei dag på jobben. Fikk gulkort da han tok Dempsey.
Downing 5Et lite steg opp fra Swansea-kampen, men igjen; Stewart er ingen back. Står og sover og lar Lennon tuppe inn 1-0. Ble erstattet med Assaidi tolv minutter før slutt.
Allen 6Startet kampen litt slurvete, med noen ballmiss. Kom seg inn i kampen da Liverpool tok tak og gjenvant midten. Gjorde en god jobb med det han kan best, de treffsikre pasningene.
Henderson 5Hadde en kjempesjanse på 1-0 etter et knapt kvarter. Fikk også han kjenne tempoet til Bale i innledningen. Hadde ingen god aften i London.
Gerrard 6Mister ballen litt for lett og har ikke den samme mobiliteten som han har vært så kjent for. Men pasningsfoten er det ingen som kan ta fra Steven. Bra andreomgang.
Sterling 5Blir litt for spinkel og sped mot fysiske forsvarsspillere i helhvitt. Raheem prøvde og jobbet, men fikk til heller lite. Dog mer positiv enn mot Swansea.
Enrique 7Hadde en god kamp. God evne til å holde på ballen og gjøre de riktige valgene. Er i kanonform og har god arbeidskapasitet. Evighetsmaskinen sluknet litt mot slutten og pådro seg et unødvendig gulkort mot slutten.
Suarez Liverpools beste7For en balanse, for en teknikk, for en fotballspiller. Er et helt angrep alene for Liverpool i den ene kampen etter den andre. I dag var det bare målet som manglet. Ville ha straffespark mot slutten og burde kanskje hatt det. Liverpools beste.
Assaidi 0Hadde ikke et heldig innhopp. To grove balltap var omtrent alt han rakk. Kom seg aldri inn i spillet.
Shelvey 0Fikk en knapp halvtime for Henderson. La inn corneren som endte med redusering. Bidro mye til at Liverpool var hvassere framover i andre omgang.