Udinese - Liverpool

0-1)

06.12.2012 /Europa League /Stadio Friuli / Tilskuere: 12,000 / Dommer: Duarte Nuno Pereira Gomes (POR)

Kampfakta

Mål H
Mål B
Henderson(24)
Lagoppstilling H
Padelli()
Danilo()
Pasquale()
Armero()
Faraoni()
Heurtaux()
Badu()
Pereyra()
Pinzi(46)
Ranegie(86)
Fabbrini()
Lagoppstilling B
ReinaKeeper()
JohnsonHøyreback()
CarragherMidtstopper()
SkrtelMidtstopper()
EnriqueVenstreback()
AllenDefensiv midtbane()
SahinSentral midtbane 1(12)
HendersonSentral midtbane 2()
DowningVenstre kant()
Fernandez (Suso)Venstre kant(71)
SuarezSpiss()
Innbyttere H
Brkic() ()
Benatia(46) (65)
Di Natale(86) ()
Berra() ()
Frison() ()
Reinthaler(65) ()
Marsura() ()
Innbyttere B
Shelvey(12) ()
Sterling(71) ()
Jones() ()
Wisdom() ()
Coates() ()
Cole() ()
Assaidi() ()
Gult kort H
Badu(80)
Pasquale(66)
Fabbrini(17)
Gult kort B
Carragher(82)
Allen(71)
Fernandez (Suso)(36)
Rødt kort H
Pasquale(79)
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Arild Skjæveland

Liverpool er videre til utslagsrundene i Europa League, som gruppevinnere. Young Boys vant 3-1 i Sveits, men ettersom Brendan Rodgers sitt lag vant sin kamp, ryker sveitserne likevel ut. Anzhi blir gruppetoer.

Udinese var bedre i andreomgang enn i første, men Liverpool hadde likevel brukbar kontroll, og skapte noen brukbare sjanser. Denne gang klarte en også å holde på ballen for å få tiden til å gå, selv om det fort kunne gått virkelig galt da Udinese sin store sjanse fikk enn kjempemulighet med kampens siste spark på ballen. Denne gang hadde en marginene på sin side, og skuddet gikk over!

Andre omgang

Icon
94: Di Natale får en eventyrlig mulighet på overtid. Hans skudd på halv volley går heldigvis over, og Liverpool er videre!

Icon
92:Liverpool triller ball, og må bare sørge for å gjøre det det siste minuttet her.

Icon
90:Luis Suarez vinner en corner, i det speaker forteller at dommer har lagt til tre minutter.

Icon
89:Liverpool holder på ballen nå. Forhåpentligvis har en lært etter det som skjedde hjemme mot Young Boys.

Hendelses bilde
Icon
87:Jordan Henderson får seg en trøkk i ryggen etter en duell med Reinthaler.

Icon
86:Her kommer hjemmelagets store stjerne. Ranegie bytter med Di Natale.

Icon
83:Slik stillingen er i gruppe A nå er det tre lag på 10 poeng. Liverpool ligger på først, mens Young Boys som leder i Sveits, er ute.

Icon
82:Badu setter ballen rett i muren.

Icon
82:Jamie Carragher feilberegner litt på taklingen sin på Fabbrini, og havner i dommerens bok. Udinese har frispark i en god skuddposisjon.

Icon
80: Badu får gult kort for å protestere på det røde.

Icon
79:Der får Pasquale sitt andre gule. Han er for sent ute på Raheem Sterling og må gå tidlig i dusjen.

Icon
75:Udinese har løftet seg nå, og Liverpool er under press.

Icon
71:Jesus Fernandez (Suso) bytter med Raheem Sterling. Suso har fått seg noen smeller, og har også gult kort, så det var et forståelig bytte.

Icon
71:Joe Allen får gult kort for en ettersleng.

Icon
69:Anzhi har fått Traore utvist, så Young Boys spiller mot 10 mann i Sveits.

Icon
68:Raheem Sterling gjør seg klar til å komme inn.

Icon
68:Kjempesjanse for Suarez, som gjør alt selv. Får ballen på høyresiden av boksen, lurer bort sin mann - passerer en til og får avsluttet med venstrefoten. En strålende redning av Pandelli.

Icon
66: Pasquale får gult kort for å takle Suso bakfra. Han skulle allerede ha vært i boken for en lignende takling på Suarez tidligere i omgangen.

Icon
65:Jordan Henderson stormer inn i feltet og avslutter på volley på det gode innlegget fra Jose Enrique. Padelli gjør en god redning. En stor stor sjanse for Liverpool.

Icon
65: Benatia bytter med Reinthaler. Reinthaler er bare 17 år gammel.

Icon
63:Innbytter Benatia er skadet og ser ut til å måtte gi seg.

Hendelses bilde
Icon
60:Ranegie er farlig frempå på en corner, men headingen går heldigvis over målet til Reina.

Icon
55:Young Boys har igjen tatt ledelsen i Sveits. Da må Liverpool vinne for å gå videre.

Icon
49:Downing slår et flott innlegg som Udinese får klarert. Ballen havner hos Suarez like utenfor boksen, men avslutningen hans på direkte går langt over mål. Brukbar mulighet.

Icon
47:God mulighet for Suso! Suarez spiller til Suso, men han får ballen på feil fot og blåser den over mål. Der bør spanjolen gjøre bedre.

Icon
46:Liverpool sparker i gang den andre omgangen.

Icon
46: Pinzi bytter med Benatia.

Pausereferat

Det var en positiv førsteomgang fra Liverpool, og tidvis har det vært bra spill fremover i banen. Udinese er ikke ufarlige, men har to av sine farligste spillere på benken.

Jonjo Shelvey har vært livlig etter at han kom inn for Nuri Sahin. Det er mulig tyrkeren har brukket nesa. Jordan Henderson ga Liverpool det viktige målet, men Udinese vil føle det kom fra en offsideplassert Suso.

Helt på slutten av førsteomgang scoret Anzhi i Sveits, og dermed er stillingen der 1-1. Med det resultatet er Liverpool videre, som lag nummer to bak Anzhi.

Første omgang

Icon
46:Det siste som skjer i omgangen er at Padelli får reddet Suarez sitt brassespark inne i boksen etter en corner. Liverpools angriper og den tidligere reservelagsmålvakten krangler når de går av banen, da begge mener de brukte armene i situasjonen før avslutningen.

Hendelses bilde
Icon
45:Dommer har lagt til ett minutt.

Icon
40:Zarate har scoret for Young Boys. Slik situasjonen er nå, er Liverpool nødt til å vinne kampen for å gå videre, og da vil de også vinne gruppa.

Icon
39:Pinzi skyter fra langt hold, men Reina har god kontroll.

Icon
36:Jesus Fernandez (Suso) får gult kort for å sparke bort ballen. Suarez fant ham med en fin ball på bakre stolpe, men han tok en touch for mye og mistet ballen. Han var nok irritert på seg selv da han felte Udinese-spilleren.

Icon
33:Fabbrini prøver seg fra langt hold, men Pepe Reina har god kontroll på skuddet.

Icon
29:Suarez finner Shelvey med en flott stikker inn i boksen, men engelskmannen forsøker å spille tilbake heller enn å avslutte selv.

Icon
27:For øyeblikket er Liverpool videre fra gruppe A. De ligger på andreplass, ett poeng bak Anzhi som samtidig spiller borte mot Young Boys. Der står det for øyeblikket 0-0.

Icon
26:Liverpool med flott kombinasjonsspill på Udinese sin banehalvdel etter scoringen. De røde setter ballen i nettet, men dommer annullerer.

Hendelses bilde
Icon
24:Jordan Henderson scorer! Downing slår corneren, Luis Suarez trekker seg ut og får headet ned til Suso. Spanjolen legger ballen til rette for Jordan Henderson som setter ballen lavt i mål. Hans første scoring for sesongen, og hans aller første bortemål for de røde. Den var viktig!

Icon
23:Suarez setter frisparket i muren, men får ballen tilbake og vinner en corner.

Icon
21:Jonjo Shelvey blir taklet, og Liverpool har frispark i en god posisjon for et langskudd fra Suarez.

Icon
19:Pereyra forsøker seg på en frekkis mot Pepe Reina, men spanjolen følger med og får vippet forsøket over tverrleggeren til corner.

Icon
17: Fabbrini får gult kort for en stygg takling på Jonjo Shelvey.

Icon
16:Nære på for Udinese. Ranegie får gå opp alene inn i boksen, og headingen faller ned like til side for mål. Den hadde ikke Reina kontroll på.

Icon
15:Suso slår et godt innoverskrudd innlegg, men Padelli får bokset unna.

Icon
12:Tyrkeren må byttes ut da det medisinske støtteapparatet ikke klarer å få stoppet neseblodet. Inn kommer Liverpools toppscorer i Europa League - Jonjo Shelvey. Det er mulig Sahin har brukket nesen.

Icon
8:Liverpool spiller for øyeblikket med ti mann, fordi Nuri Sahin er ute for å få stoppet neseblod.

Icon
5:Suarez vinner et hjørnespark. Ingen Liverpool-spiller kommer på ballen fra Sahin sin corner.

Icon
2:Skrtel og Ranegie kolliderer og blir liggende nede. Det ser ut til å gå bra med begge to.

Icon
1:Udinese sparker i gang kampen, og får et hjørnespark før et halvt minutt er spilt.

Prematch

Før kampen er situasjonen i gruppen slik: Med seier mot Udinese er Liverpool garantert videre fra gruppe A. Dersom Young Boys i tillegg slår Anzhi, vil de røde vinne sin gruppe. Ved uavgjort er man avhengig av at Young Boys ikke vinner mot Anzhi, og med tap er Brendan Rodgers sitt lag garantert ute.

Liverpool stiller som forventet med et meget sterkt lag på Stadio Friuli. Udinese har plassert sin store spiller, Antonio di Natale, på benken. Padelli som vokter buret for hjemmelaget har en fortid i Liverpool, og spilte en kamp for de røde. Det var hjemmemøtet med Charlton før Champions League-finalen i 2007.

Spillerbørs

Vurdert av Tor Sandø

Reina 6Spanjolen ble ikke satt på de store prøvene i Italia i kveld. Tok greit det lille som kom.
Johnson 7Hadde en ball inne i Liverpools gode periode i første omgang. God til å utfordre og komme seg fram offensivt, litt mer ruskete defensivt.
Carragher 6Hadde tidvis problemer med svenske Ranegie i første omgang, men dette var likevel mer enn godkjent. Rutinen god å ha i flere situasjoner.
Skrtel 6Ble ikke satt på de store prøvene og hadde en forholdsvis rolig kveld. Gjorde manns jobb i de duellene han kom i. Spilte tøft, men ikke så tøft som dommeren ville ha det til.
Enrique 6En grei gjennomført kamp. Gjorde få feil. En tvers gjennom klok fotballspiller som gjør enkle valg der andre velger vanskelige.
Allen Liverpools beste8Dette var klare framskritt for waliseren. Etter en rekke svake kamper, spiller han med den klokskap som han er kjent for. Leser spillet godt, går i taklinger der det trengs og spiller de kloke pasningene. Fikk et gulkort da han var litt vel hardhendt i en duell. Liverpools bestemann.
Sahin 0Fikk en skade i nesa etter bare elleve minutter. Muligens nesebrudd.
Henderson 7Meget god kamp av Jordan. Scoret et pent mål da han var våken på bakerste stolpe. Utover det var han aggressiv og arbeidssom. Hadde flere gode sjanser til å gjøre flere mål.
Fernandez (Suso) 6Gult kort for å ha sparket bort ballen i første omgang. Kom seg til flere sjanser. Viste i perioder prov på hva som bor i spanjolen.
Downing 6God førsteomgang av Stewart, litt mer borte i andre. Downing er en mye bedre ving enn sideback og fant seg godt til rette foran Enrique på venstresiden. Mer oppofrende enn på lenge og stadig en trussel på sin side.
Suarez 7Mye neste for Luis i kveld. Han kommer seg til flere målsjanser, som vanlig. Flink til å lure seg vekk fra forsvarsspillerne. Bare målene som manglet.
Sterling 0Kom inn for Suso 20 minutter før slutt og gjorde en grei jobb offensivt i en periode da det gjaldt for Liverpool å forsøke å øke ledelsen.
Shelvey 7Ble tatt stygt like etter at han erstatte Sahin tidlig i førsteomgangen. Kom seg på beina og spilte en god kamp, der han jobbet godt og hadde et stort arbeidsområde. Sendte inn en god søknad for spissplass mot West Ham i London på søndag.