Indonesia XI - Liverpool

0-2)

20.07.2013 /Preseason /Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta / Tilskuere: 82 143 / Dommer:

Skrevet av Marius Rabben

Det er ingen tvil om at det beste laget vant i ettermiddag, men det var ingen sensasjonell kamp av bortelaget fra Merseyside, som vi uansett tror er fornøyde med oppvisningen.

Nå var det riktignok bare en treningskamp, og den fuktige lufta gjorde heller ingenting enklere i 30 varmegarder. Men laget hadde full kontroll og dominerte mesteparten av tiden.

Etter Philippe Coutinhos mål etter ti minutter i den første omgangen, skapte ikke Liverpool sjanser på rekke og rad, men styrte heller banespillet i sitt tempo.

Steven Gerrard og José Enrique ble byttet ut i pausen, og resten av laget – bortsett fra keeper Simon Mignolet – ble byttet ut etter 65 minutter.

Inn kom blant andre Jordon Ibe, som sørget for kampens siste, og kanskje største, høydepunkt da han dundret fra Indonesia-spillerne og sørget for at Oussama Assaidi og Raheem Sterling kunne gjøre det de selv ville alene med keeper. Assaidi var uegoistisk og ga Sterling sitt andre mål på to kamper denne sommeren.

Vi vil også trekke frem Coutinho, som igjen spilte en god første omgang.

90:Slutt.

90:«You'll Never Walk Alone» runger utover stadion i Jakarta.

87:INDONESIA-LFC 0-2, Raheem Sterling! Jordon Ibe får ballen etter en Indonesia-corner, og han løper fra alt og alle før han spiller til Oussama Assaidi. Alene med keeper spiller marokkaneren på tvers til Sterling, som setter ballen i det tomme buret.

83: Bustomi bytter med Jufrianto.

81:En lang ball slås opp til Raheem Sterling. Han demper ballen og fyrer av, men kula havner i nettveggen.

80:Wisdom header frisparket til hjørnespark.

79:Indonesia får et frispark midt på Liverpools halvdel.

77:Liverpool har fullstendig kontroll, men skaper lite. Ballen befinner seg stadig på vertenes banehalvdel.

72:Assaidi ligger inn, Borini bommer på ballen og Raheem Sterling får sjansen, men skyter i tverrliggeren og over mål.

71: Roby bytter med Ferdinand.

65:Kolo Toure bytter med Andre Wisdom.

65:Stewart Downing bytter med Jordon Ibe.

65:Philippe Coutinho bytter med Oussama Assaidi.

65:Luis Alberto bytter med Raheem Sterling.

65:Lucas Leiva bytter med Jordan Henderson.

65:Glen Johnson bytter med Martin Kelly.

65:Daniel Agger bytter med Martin Skrtel.

65: Kipuw bytter med Pellu.

65:Iago Aspas bytter med Fabio Borini.

60:Jack Robinson klinker til fra bortimot 30 meter, men keeper redder.

58:Liverpool kontrer, og Philippe Coutinho samarbeider med Aspas. Sistnevnte spiller til brasilianeren skrått inne i boksen, men Coutinho skyter over mål. Flott spill i forkant, men svak avslutning.

55:Kjempesjanse for Iago Aspas. Han blir sendt igjennom, runder keeper, men skyter høyt over mål. Han skylder på gressmatta, som er noe humpete.

51:Downing spiller igjennom Aspas, men assistentdommeren vinker feilaktig av for offside.

46: Van Dijk bytter med Boas.

46:Andre omgang er i gang.

46:Jose Enrique bytter med Jack Robinson.

46:Steven Gerrard bytter med Joe Allen.

Indonesia begynte nok omgangen best, men Liverpool skjerpet seg oss kom stadig bedre med i kampen. I det 10. minutt kom kampens foreløpig eneste scoring, da Philippe Coutinho «spilte vegg» med en indoneser og kom alene med keeper. Der brukte han bredsiden av høyrefoten til å sende bortelaget i ledelsen.

De røde har spilt med en noe uryddig formasjon, men vi har sett mange antydninger på 4-2-3-1, der Luis Alberto og Coutinho varierer mellom offensiv midtbane og venstrekant, mens Downing spiller på høyresiden.

Gerrard har gjort noe bra i sin dype midtbanerolle med Lucas, men kapteinen er som ventet et stykke unna kampformen, og vi ser på langt nær noen typisk Gerrard i dag. Denne omgangen var en gjennomkjøring for ham, og han byttes ut i pausen.

Toure og Agger fungerer bra sammen, mens Mignolet har fått vist glimt av sin klasse på å ta langskudd.

Alt i alt er Liverpool klart best i varmen, og Brendan Rodgers har planlagt å bytte de fleste ut etter ca. 70 minutter.

45:Dommeren blåser av for pause.

45:Coutinho legger inn til Iago Aspas, men spissen header utenfor.

45:Det legges til ett minutt i den første omgangen.

41:Iago Aspas kommer skrått mot boksen og prøver å legge ballen i det lengste hjørnet, men ballen treffer Igbonefo i hodet og går ut.

41:Luis Alberto prøver å finne Gerrard på vei inn i boksen, men ballen går helt inn til vertenes målvakt.

37:Indonesia får klarert ut til innkast.

37:Johnson vinner et hjørnespark.

34:Det synges om Jamie Carragher og Steven Gerrard på tribunen.

31:Mignolet redder strålende på et langskudd fra Van Dijk.

30:Flott Liverpool-spill gir Luis Alberto sjansen fra 16 meter, men spanjolen skyter i tverrliggeren.

27:Jose Enrique slår bra inn fra venstrekanten, og Stewart Downing får to muligheter til å overliste Kurnia i Indonesia-målet, men hjemmelagets keeper redder vertene.

26: Bustomi slår frisparket hardt mot mål, men det treffer en lagkamerat og går ut over dødlinja.

25:Indonesia får et frispark på sin venstre side av Liverpools sekstenmeter.

19:Liverpool har kommet mye bedre med i kampen enn de var de fem første minuttene. Nå styrer de røde banespillet.

17:Stewart Downing forsøker seg på et langskudd, men han skyter over.

16:Kolo Toure viser rutine når han hindrer en Indonesia-spiller å få avsluttet inne i boksen.

15:Hjørnesparket slås inn og Roby er først på ballen, men stopperen header over.

14:Det slås en lang pasning mot Titus, men Mignolet rekker å bokse ballen ut til corner.

10:INDONESIA-LIVERPOOL 0-1, Philippe Coutinho! Brasilianeren prøver å finne en lagkamerat, men treffer en indoneser. Ballen spretter tilbake, og plutselig er teknikeren alene igjennom. Han scorer alene med keeper.

8:Aspas får ballen i mål, men assistentdommer vinker av for offside på Downing som la inn.

8:Jose Enrique prøver å slå et innlegg fra dypet, men keeper plukker.

6:Coutinho prøver å finne Luis Alberto i boksen med en frekk pasning, men vertene får klarert.

5:Det går svært rolig for seg. Indonesia har ballen mye på egen banehalvdel.