Liverpool - Norwich

5-1)

04.12.2013 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44 541 / Dommer: Anthony Taylor

Skrevet av Marius Rabben

Luis Suárez blir rundens store spiller med fire (!) mål og én målgivende pasning i kveldens ligakamp.

Etter Suárez-hat-trick og 3-0-ledelse fra 1. omgang, ble 2. omgangen mye roligere. Men trollmannen fra Uruguay var imidlertid ikke helt ferdig: Han bøyde også inn et frispark med et drøyt kvarter igjen på klokka.

Norwich, som hadde veldig lite å by på offensivt, annet enn forsøk på innlegg, klarte å heade inn en redusering i det 83. minutt, men Liverpool banket den siste spikeren i kista fem minutter senere.

Suárez serverte Raheem Sterling i feltet, og kantspilleren banket ballen i nettet på direkten – og sørget for at sluttresultatet ble hele 5–1.

90:Slutt.

90:Det legges til to minutter.

90:Luis Suarez bytter med Iago Aspas.

90:Steven Gerrard crosser til Luis Suarez, som finter og avslutter utenfor. Han snytes for corner.

88:Raheem Sterling scorer etter innlegg fra Luis Suarez. Sistnevnte kommer seg fri på venstresiden og legger inn til tenåringen, som smeller ballen i nettaket.

88:Steven Gerrard treffer stolpen! Coutinho danser fremover på banen og chipper igjennom til kapteinen. Han får frem foten og treffer stolpen.

87:Skrtel, Mignolet og Liverpool skaper litt trøbbel for seg selv når de småspiller i forsvar.

83:Bradley Johnson reduserer etter innlegg fra Redmond.

81:Coutinho hektes på vei igjennom, men dommeren vinker spillet videre. Det ville uansett ikke blitt straffe - men frispark på 17 meter.

80: Redmond har vært friskest for gjestene, og han forsøker stadig å score et trøstemål - men mislykkes igjen.

79:Coutinho finter seg fremover og spiller ballen på brystet til Suarez. Firemålscoreren legger ned til Steven Gerrard, som skyter beinhardt - like utenfor.

79:Luis Suarez prøver å score sitt femte for kvelden, men keeper redder det lave skuddforsøket.

77:Liverpool dominerer banespillet for øyeblikket.

74:Luis Suarez scorer igjen - nummer fire! Denne gangen på frispark! Han bøyer ballen rundt muren og i det nærmeste krysset!

73:Gerrard kolliderer med en Norwich-spiller etter å ha blitt dyttet, og han får frispark i skuddposisjon.

72:Allen slår en feilpasning i farlig posisjon, men Flanagan er tilbake og ordner opp.

72: Fer bytter med Whittaker.

70:Jordan Henderson bytter med Luis Alberto.

69: Elmander bytter med Hooper.

69:Jon Flanagan får gult kort.

68:Det bølger frem og tilbake i lavt tempo. Norwich prøver å spille seg fri på kantene for å legge inn, men de klarer det veldig sjeldent.

67:Plutselig angriper Liverpool i en fire mot fire-situasjon. Steven Gerrard mottar ballen på 20 meter og skyter, men Ruddy redder enkelt.

66:Det er en svært rolig affære på Anfield for øyeblikket. Tempoet har sunket.

65:Redmond passerer Allen og kommer til innlegg, men Elmander følger ikke opp på bakre stolpe. Ballen går ut over dødlinja.

64:Luis Suarez klinker til fra spiss vinkel – Ruddy redder.

62: Hoolahan bytter med Murphy.

61: Redmond drar seg inn fra venstre og skyter utenfor.

60:Henderson chipper igjennom mot en hardt presset Suarez. Han blir dyttet nok til å ikke klare å heade ballen bakover mot Gerrard.

59:Norwich legger inn fra venstre, men de har kun én mann inne i feltet, og jobben er dermed enkel for det røde forsvaret.

57:Corneren havner etter hvert i returrommet. Der står Joe Allen, og han klinker til. Ballen går mot krysset, men Ruddy klarer å bokse ballen over mål. Svært nærme for waliseren, der!

57:Raheem Sterling blir litt for egoistisk når han får ballen på høyresiden, og skuddet blokkeres til corner.

56:Svensken er på beina igjen.

56: Elmander blir liggende og holder seg til hodet etter en duell med Skrtel.

54:Jon Flanagan hører på fansen når han forsøker skuddfoten. Gerrard legger en briljant crosser på kassa til 20-åringen, og det åpner seg et rom for dagens venstreback. Skuddet går utenfor.

52:Veldig godt angrepsspill av vertene. Steven Gerrard legger ut til Sterling, og tenåringen legger tilbake til kapteinen. Han stupheader ballen mot mål, men Norwich redder på streken.

51:Philippe Coutinho tar frisparket, men det blir ufarlig. Brassen forsøker å skyte under den hoppende muren, og han lykkes riktignok med det, men ballen går til side for mål i relativ lav hastighet.

50:Henderson får frispark i god posisjon.

49:Redmond legger inn. Bassong knuser motstanden i lufta, men han header ukontrollert opp på The Kop.

48:Johnson lager frispark like utenfor boksen når han tråkker på Redmond.

47:Suarez gjør sin første feil i kampen, når han bommer med nedtaket etter en langpasning fra Henderson. Det går et brus i publikum hver gang angrepsesset er i nærheten av ballen.

46:Gjestene sparker i gang 2. omgang.

Det har kanskje ikke vært noen stor leksjon i fotball fra Liverpool, men Luis Suárez har virkelig spilt på hele registeret sitt i 1. omgang på Anfield.

Med tre mål allerede før pause er uruguayaneren historisk som den første Liverpool-spilleren med tre hat-tricks mot én og samme klubb i Premier League.

Gjestene har turt å presse høyt og trille ballen når de har fått muligheten til det, men laget fra Carrow Road sliter med å skape reelle målsjanser i flomlysene på nordvestkysten.

45:Pause.

45:Norwich prøver å sette inn en sluttspurt før pause, men de klarer ikke å skape trykk rundt Liverpool-boksen.

45:Det legges til to minutter i 1. omgang.

43:Howson stormer fremover og løper rett i Agger på 15-20 meters hold. Norwich-spillerne roper på frispark, men dommeren lar spillet gå videre.

43:Steven Gerrard får gult kort for en takling på Redmond.

38:Steven Gerrard får ballen på 30 meter. The Kop roper på skudd, og kapteinen svarer med å fyre av. Ballen går imidlertid rett i hanskene til Ruddy.

35:Luis Suarez scorer hat-trick! Han får ballen av Sterling før han gjør alt selv: Først slår han ballen over en motspiller, legger den til rette og smeller til på spretten fra 16-meteren. Ballen fyker rett i mål, og Suarez har dermed fått sitt hat-trick før 1. omgang er unnagjort!

34: Redmond tar frisparket. Han skyter forbi muren, men Mignolet står støtt og tar ballen.

33:Joe Allen får gult kort. Han river ned Bradley Johnson på 20 meters hold.

32:Suarez legger smart inn bak forsvaret, men Sterling står i offside.

29:Luis Suarez scorer etter en corner fra Philippe Coutinho. Ballen går helt inn i femmeteren, der Suarez står riktig plassert og smeller ballen i mål.

28:Skrtel slår en lang ball mot Coutinho, som klarer å tvinge frem et hjørnespark.

25:Johnson legger bra inn til Hoolahan, men vinkelen blir litt vrien når han skal avslutte med venstrefoten på direkten, og ballen havner på tribunen.

23:Det begynner å gå fortere i Liverpool-laget nå. De spiller på færre touch og ønsker overtall, men Norwich står tett bakerst, med fem mann i forsvar og en dyp midtbane.

22:Ballinnehav i prosent den første halvdelen av 1. omgang: 63–37.

20:Bradley Johnson skyter utenfor fra langt hold.

20:Bradley Johnson får gult kort for å sparke ned Suarez på 40-45 meters hold – omtrent der uruguayaneren skjøt ledermålet fra.

18:Til tross for scoringen har det vært nokså rolig på Anfield. Liverpool står med et noe høyere press enn gjestene, men Norwich tør likevel å trille ballen seg imellom.

15:Luis Suarez scorer et kunstmål! Norwich-keeperen tar femmeter, og Gerrard vinner duellen på midten. Suarez mottar ballen like ved halvsirkelen, kikker opp og klinker til på halv volley. Ballen går i en bane over keeper og rett i mål!.

14:Suarez prøver å komme forbi Norwich-forsvaret, men han blir stoppet.

12:Coutinho og Suarez prøver å tråkle seg inn i feltet, og plutselig får Jordan Henderson kula på 12 meters hold. Han stopper helt opp, vurderer mulighetene, men får kanskje panikk og skyter svak over og utenfor med venstrefoten.

11:Steven Gerrard får ballen i "Gerrard-posisjon", men det ventede skuddforsøket blokkeres av nærmeste forsvarer.

10: Hoolahan prøver seg fra litt over 20 meter, men det er enkel fangst for Mignolet.

9:Suarez utfordrer på høyresiden, men forsøket på veggspill med en rød i boksen mislykkes.

7:Mignolet feilberegner en ball i feltet, og Howson får plutselig kula helt nede ved dødlinja - med Liverpool-keeperen ute av mål. Men Norwich-spilleren prøver å finte, og det ender etter hvert i ingenting.

5:Philippe Coutinho presenterer seg: Han passerer Norwich-spiller etter Norwich-spiller, men når han endelig kommer i avslutningsposisjon, blir skuddet blokkert.

5:Liverpool har begynt å trille ballen innad i laget, dog uten å skape noen sjanser ennå.

3:Suarez prøver å spille Flanagan fri på venstrekanten, men pasningen blir litt for lang - og det ender med femmeter for gjestene.

2: Howson avslutter fra distanse etter noen rotete åpningsminutter.

1:Liverpool tar avspark. Hjemmelaget spiller mot The Kop i 1. omgang.

0:Spillerne har hilst ferdig på hverandre, og "You'll Never Walk Alone" runger utover stadion. Det er fint fotballvær og småkjølig i Liverpool i kveld.

Kolo Touré, Lucas Leiva og Victor Moses blir satt på benken, og inn kommer Daniel Agger, Joe Allen og Coutinho kommer inn på laget etter skuffelsen i Hull.

Raheem Sterling hadde ingen god dag i Hull, men får fornyet tillit. Det samme gjør Jon Flanagan på venstrebacken etter José Enrique sitt skadefravær.

For gjestene er toppscorer Gary Hooper ute, og det samme er van Wolfswinkel og Pilkington.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Hadde en forholdsvis rolig aften på Anfield i kveld. Tok greit det som kom, bortsett fra reduseringen. Der var han sjanseløs.
Johnson 7Hadde en vrien jobb mot Norwich` U-landslagsspiller Redmond. Noe slurv i markerings- og pasningsspill første omgang, bedre i annen omgang. Igjen bedre offensivt enn defensivt.
Agger 7Ble ofret mot Hull på grunn av fysikken, men det manglet ikke akkurat på fysikk fra dansken mot Norwich. Virket oppsatt på å vise Rodgers. Tapte duellen som ga Norwich reduseringen. Burde kanskje ha slått Johnson i den duellen.
Skrtel 6Var svak mot Hull, noe bedre i denne kampen. Ga som sin midtstopperkollega en del juling til Norwich-angriperne.
Flanagan 7Etter en litt nølende start, spilte scouseren seg bra opp. Meget bra kamp defensivt av unggutten.
Allen 7Fikk et tidlig gult kort takket være en klumsete takling fra Skrtel. Hadde noen stygge pasningsmiss, men jobbet bra på midten. Kunne fått nettkjenning tidlig i andre omgang.
Henderson 7Jobber og sliter og løper igjen sine kilometer. Bidrar til at Liverpool dominerte midten. Ikke alt han gjør er like synlig, men gjør en real jobb over hele banen. Byttet ut for Alberto etter 69 minutter.
Gerrard 7Ikke så framtredende som han var før, men her er både signaturpasninger og målsjanser som gjør at han fortsatt gjør jobben. Hadde fortjent å komme på skåringslisten da han gjør et akrobatisk sprang og ballen smalt i stanga.
Sterling 7Et kraftig steg opp i forhold til Hull. Spiller med mye mer selvtillit denne gang enn de siste gangene i den rød trøya. Var bevegelig og har mye ballkontakt. Spilte seg stort opp. Fikk æren av å avslutte målshowet med mål etter å ha fått ballen servert av målkongen selv, Suarez.
Coutinho 8Meget god kamp av brasilianeren. Er så bevegelig som gjør at han er umulig å forholde seg til for motstanderne. Suarez kan sende varme tanker til Phillippe i dag. Mange av bevegelsene og pasningene skapte rom for mål-Luis.
Suarez Liverpools beste10Hva er det egentlig å trekke? Spiller på hele registeret på Anfield i kveld. 1-0 på volley fra 40 meter pluss i krysset, 2-0 på skudd innenfor femmeteren, 3-0 på et fantastisk skudd fra 16 meter og 4-0 på frispark fra 25 meter. Kronet kvelden med assist på 5-1. Nå har han tretten fulltreffere i ligaen. Det er bare å holde pusten i januar.
Alberto 0Fikk 21 minutter for Henderson. Jobbet bra og kunne scoret på et godt skudd fra 16 meter.
Aspas 0Byttet med Suarez noen sekunder før dommeren blåste av for full tid.