Ustari() ()
Bardsley(40)
Vergini(37)

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool går opp på 2.plass i Premier League, kun ett poeng bak Chelsea, etter 2-1 mot Sunderland. I en sjansefattig 1.omgang sendte Steven Gerrard Liverpool i føringen på et frisparkmål like før pause. Sunderland lå dypt og ga ikke Liverpool rom. Gjestene spilte med tre stoppere og to dype sentrale midtbanespillere. Daniel Sturridge doblet ledelsen i det 48. minutt med litt hjelp av en forsvarsspiller. Da var spørsmålet hvor stor seieren skulle bli, men Liverpool klarte ikke å punktere kampen. Etter hvert åpnet kampen seg mer opp. Begge lag hadde skudd i treverket. Sunderland reduserte ved innbytter Ki Sung-Yeung kvarteret før slutt da hjemmelaget fremviste svakt forsvarsspill. Det ble unødvendig spennende på slutten, men Liverpool klarte å ri stormen av.

90:SLUTT

90:YNWA runger over Anfield.

90:Coutinho drar seg innover. Skuddet blir blokkert.

90:Tillegg: 3 minutter.

90:Agger klarerer et nytt innlegg.

88:Sunderland fyller opp i feltet. Frisparket slås av Adam Johnson. O'Shea nær ved å styre ballen i mål med pannebrasken, men utenfor bortre stolpe.

88:Johnson legger ned Colback nede ved dødlinjen.

85:Gerrard header vekk innlegget fra Altidore.

83: Dossena bytter med Colback.

82:Sunderland spiller seg lett gjennom Liverpools midtbane. Gjesten får slått inn. Altidore får frispark i mot når han klatrer på en rød rygg.

81:Luis Suarez er nær ved å score på frisparket fra cirka 20 meter. ballen havner i stryker netttaket.

80:Suarez får frispark etter en forseelse av Bridcutt.

78:Suarez forsøker seg på en chip fra 20 meter. Enkelt for Mannone.

77:Daniel Sturridge bytter med Raheem Sterling.

76: Ki scorer etter corner. Ballen spretter forbi Flanagan. Ki kan sette ballen i mål. De røde har ingen ved høyrestolpen og markeringen glapp.

75:Agger blokkerer fra Bardsley, før Ki skyter via Agger til corner.

74:Coutinho går over ende i feltet. Sklir først og kanskje kontakt med O'Shea etterpå.

72:Coutinho spiller opp Allen som flikker til Daniel Sturridge. Spissen skyter stolpen.

71:Sunderland ruller fint opp. Ballen legges tilbake av Adam Johnson inn sentralt. Cattermole skyter i tverrliggeren. Mignolet ville ha vært sjanseløs om ballen hadde gått innenfor.

69:Bra snert i skuddet fra Coutinho. Mannone sikker i klypene.

67:Coutinho med corner. Sturridge kommer til heading. Rett på Mannone.

66:Adam Johnson skyter fra distanse. Mignolet god kontroll.

65:Suarez spiller Philippe Coutinho flott igjennom. Coutinho forsøker å lobbe over Mannone, men keeper får hendene opp.

63:Adam Johnson løfter inn. Ki klarer ikke å dempe ballen i farlig område. Ballen ut til målspark.

62:Vergini er nær ved å score selvmål da han klarerer et innlegg fra Glen Johnson.

61: Wickham bytter med Ki.

61: Giaccherini bytter med Adam Johnson.

59:Johnson slår inn. Mannone mister ballen, men får tak i den igjen rett foran Suarez og Sturridge

58:Suarez kommer løs på venstre, drar seg innover, men avslutter utenfor.

57:Altidore med gjennomspill til Giaccherini, men offside.

54:Allen får slått inn fra venstre. Sturridge i ferd med å skru ballen i mål. Ballen stoppes av Suarez, som forsøker å hælsparke ballen i mål. Mannone avverger.

54:Bardsley med lavt skudd fra distanse. Mignolet rekker fint ned.

52:Mignolet nøler med ballen i beina, men får klarert til slutt.

49:Suarez avanserer og hindres i skuddøyeblikket. Spissen går over ende og burde hatt frispark like utenfor 16-meteren.

48:2-0 Daniel Sturridge scorer etter pasning fra Jordan Henderson. Henderson spiller ut til Sturridge som drar seg innover og skrur ballen i mål via Brown. Spissens 20.ligamål for sesongen.

46:Ballen havner hos Suarez i feltet, men han skrur høyt over.

46:Liverpool tar avspark. Angriper mot The Kop.

Liverpool leder oppskriftsmessig mot Sunderland, men det er kun Steven Gerrards nydelige frisparkmål som skiller lagene i målprotokollen. De røde har dominert spillemessig, men har slitt med å komme til målsjanser, Sunderland-manager Gus Poyet varslet på forhånd at hans lag skulle overraske med noe annet i denne kampen, og de har ligget lavt i en 3-5-2-formasjon og ikke gitt Liverpool rom. Avslutningene har kommet fra distanse. Dette så ut til å bli en tålmodighetsprøve, og ledermålet kom ikke før Suarez fikk frispark 20 meter fra mål da han var på vei forbi Vergini. Kan diskuteres om forsvareren skulle hatt rødt kort. Steven Gerrard tok vel vare på frisparket og skrudde ballen i mål. Scoringen har skapt ro i Liverpool-laget og blant supporterne.

45:PAUSE. Dommeren blåser av 1 minutt på overtid.

45:Gerrards frispark blir headet vekk av Wickham.

45:Vergini går hardt inn og legger ned Suarez ute på venstre.

44:Påfølgende cornere bli håndtert av Liverpools forsvar.

42: Wickham skyter via en Skrtel. Mignolet må slenge seg og redde. Returen går ut i ufarlig område.

40: Bardsley får gult kort for takling bakfra på Flanagan.

39:1-0 Steven Gerrard scorer på frispark fra 20 meter. Kapteinen skrur ballen nydelig over muren. Ballen går nokså midt i mål. Keeper Mannone gjemmer seg bak muren.

37: Vergini får gult kort. Suarez går forbi Vergini og ser ut til å kunne få fri bane mål. Dommer nøyer seg med gult kort. Brown ser ut til å være i linje.

34:Suarez løper over halve banen før han drar seg innover og skyter med venstre. Avslutningen går ikke på mål.

34:Liverpool triller ballen, men sliter med å finne rom bak Sunderlands backrekke.

33:Tre Liverpool-spillere i bakken på kort tid, men dommer Friend har unnlatt å gi frispark.

33:Innlegg fra Gerrard. Klareres av Vergini.

29:Altidore knallhardt i kroppen på Flanagan. Frispark for Liverpool ute ved sidelinjen på egen banehalvdel.

28:Gjennombruddsball fra Coutinho mot Henderson. Lite rom. Keeper Mannone påpasselig ute og tar ballen.

27:Allen spiller vegg med Suarez utenfor 16-meteren. Midtbanespilleren skaffer seg rom. Skuddet fra distanse går høyt over.

24:Suarez får ikke frispark utenfor 16-meteren når Dossena hindrer ham.

23:Johnson aktiv på høyre. Innlegget går over tverrligger.

21:Bardsleys innlegg fra høyre blir headet vekk av Agger.

18:Suarez slår inn med utsiden av venstrefoten. Innlegget litt for høyt for Sturridge får styrt ballen på mål med hodet.

15:Johnson spilles fint igjennom av Suarez, men avblåses for offside. Tv-bildene viser at avgjørelsen er feil.

13:Agger blokkerer et skudd fra Bardsley.

13:64%-36% i ballinnehav så langt.

10:Sturridge avslutter over tverrligger etter pasning fra Henderson.

9:Sturridge skaffer seg rom for avslutning. Skuddet blir blokkert.

8:Bridcutt skyter himmelhøyt over fra meget langt hold. Tv-bildene viser at han faktisk blir snytt for corner.

7:Luis Suarez skrur frisparket like over tverrligger.

6:Sturridge blir lagt i bakken rett utenfor 16-meteren.

5:Coutinho er inne sentralt og avslutter høyt over tverrligger.

2:Coutinho kommer på høyre. Legger tilbake ti Johnson som skyter utenfor fra distanse.

1:Sturridges innlegg skaper kaos hos Sunderland. Vergini må i aksjon. Spiller tilbake til Mannone som klarerer med beina.

1:Sunderland tar avspark. Liverpool angriper mot Anfield Road End i 1.omgang.

Liverpool ligger fire poeng bak ligaleder Chelsea før hengekampen mot Sunderland. De røde er det eneste laget i Premier League som er ubeseiret i ligaen etter nyttår. Brendan Rodgers & co har ni seirer og to uavgjorte på de seneste 11 kampene.

Sunderland har bare tatt ett poeng på de seneste fire kampene og har tre poeng opp til sikker plass på tabellen.

Liverpool har seks seirer og fem uavgjorte på de seneste 11 tilsvarende møtene.

Brendan Rodgers gir tillit til de samme spillerne som startet i 6-3-seieren mot Cardiff. Heller ingen endringer på benken. Steven Gerrard er ett gult kort unna to kampers karantene.

Tidligere Liverpool-spiller Andrea Dossena spiller fra start for Sunderland.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Kjemperedning på Sunderlands eneste sjanse i første omgang. Var sjanseløs på sin moderklubbs redusering. Neste gang sørger du for folk ved stolpene på corner. Plundret litt med ballen i beina.
Johnson 6Skulle likt å se en mer rå og fandenivolsk Johnson. Ikke en spiller som jogger tilbake etter ballmiss og ikke girer opp når han skal nå ballen. Hadde noen tilfeller av unødvendige taklinger. Får pluss for noen brukbare offensive bidrag.
Skrtel 5Var urovekkende slapp i markeringene da Sunderland presset i sin gode periode etter reduseringen. De vanligvis taklingssterke midtstopperen virket usikker. Har noen tilfeller der han ikke går inn i duellene. Skrtel har hatt en varierende sesong. Dette kommer i kategorien svakere kamp av slovaken.
Agger 7Der stopperkollega Martin var heller slapp i markeringene, sto Daniel fram med autoritet og råhet i duellene.
Flanagan 5Hadde en grov glipp i markeringen på Sunderlands reduseringsmål. Begynte brukbart, men virket usikker utover kampen. Spiller på det jevne ellers i kampen.
Gerrard 7Tok ansvaret og ga de røde ledelsen på frispark seks minutter før hvilen da Suarez overlot forsøket til sin kaptein. Gjorde en god og viktig jobb på midten. Styrte midtbanen med autoritet.
Henderson 6Løp sine kilometer på midten, men markerte seg heller lite mot laget han vokste opp i.
Allen 5Hadde noen stygge målmiss på midten i kampen i dag. Jobbet i perioder godt, men dette var ikke Joes dag. Fikk spille samfulle 90 minutter takket være Rodgers sitt ønske om å sikre de tre poengene.
Coutinho Liverpools beste8Var god i første omgang, strålende i andre. Trikset, driblet, jobbet, tilrettela ved glimrende gjennomspill og hadde også noen avslutninger. Bare små marginer hindret han fra nettkjenning. For et overblikk, for en teknikk, for en touch. Liverpools bestemann.
Sturridge 7Startet kampen med å få seg en kink i nakken. Ristet av seg den og spilte en god kamp. Scoret selv tidlig i andre omgang og hadde flere andre muligheter, blant annet et skudd i tverrliggeren.
Suarez 6Ikke helt venn med ballen i dag. Driblingene og touchen satt ikke som vi er vant med å se fra den kampen. Kunne også ha brukt medspillerne mer. Kom seg som vanlig til flere bra sjanser, men dette var ikke helt Luis sin dag. Dog en sterk 6-er.
Sterling 0Var aktiv da han kom inn for Sturridge og skapte litt furore i Sunderlands bakre rekker.