West Ham - Liverpool

1-2)

06.04.2014 /Premier League /Boleyn Ground / Tilskuere: 34 977 / Dommer: Anthony Taylor

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool tok en sliteseier mot West Ham og tok tilbake tabelltoppen. Brendan Rodgers' mannskap slet med å skape de store sjansene. Luis Suarez tverrliggerskudd var eneste farlighet før Tomkins stopperballen med hånden da Luis Suarez er på vei forbi. Steven Gerrard scoret sikkert fra ellevemetersmerket. På overtid i 1.omgang fikk West Ham godkjent en kontroversiell scoring. Mignolet så ut til å få armen til Carroll i hodet og mistet ballen. Guy Demel nettet på nedfallsfrukten. Liverpool produserte ikke mye i andre omgang før Flanagan får straffespark. West Ham protesterte kraftig. Gerrard var igjen sikker eksekutør. Liverpool fikk noen flere muligheter, blant annet nytt tverliggerskudd fra Suarez, på slutten når West Ham må fremover for å få utligning, men kampen endte med 2-1-seier. Seieren var Liverpools niende strake ligaseier.

90:SLUTT

90:Amero slår inn. I armen til Lucas. Spillet vinkes videre.

90:Raheem Sterling med god avslutning. Adrian redder til corner.

90:Fire minutter er lagt til.

90:Downing fyrer over.

90:Jarvis med farlig innlegg. Cole rekker ikke opp.

89:Nocerino løfter inn. Toure header tilbake til Mignolet.

87:Sterling med fin stikker. Suarez avslutter. Adrian med benparade.

85: Armero får gult kort.

85:Suarez er på vei igjennom og blir holdt i trøya av Armero.

85:Daniel Sturridge bytter med Kolo Toure.

84: Diame bytter med C Cole.

84:Sterling dytter til Luis Suarez som skrur ballen i tverrligger med yttersiden av foten.

81:Flanagan gir bort et frispark i farlig posisjon.

81:Lucas sender spiller inn i bakrommet. Sturridge avslutter i steget. Rett på Adrian.

79: Nocerino får gult kort.

78: Taylor bytter med Jarvis.

75:Flott spill av Liverpool. Sturridge med hælspark til Lucas før Suarez nærmest bommer på ballen.

75:Adrian utenfor 16-meteren og klarerer et gjennomspill.

74:Langt gjennomspill. Suarez er igjennom. Prøver å legge inn, men ballen blokkeres av Armero. Ballen spretter opp i armen på West Ham-spilleren og Suarez vil ha nytt straffespark.

71:Steven Gerrard scorer på straffe. Gerrard skyter ballen i motsatt hjørnet denne gangen. Keeper går riktig vei, men har ikke mulighet til å redde.

70: Adrian får gult kort.

69:Lucas spiller gjennom. Flanagan på løp og legges i bakken av Adrian. Dommer dømmer straffespark. West Ham mener Adrian var først på ballen.

68: Nolan bytter med Nocerino.

66:Nolan prøver å finne Diama. Flanagan kaster seg inn og takler.

65:Suarez spiller til Sturridge som i ubalanse skyter over.

64:Suarez lemper ballen inn i feltet, men bak mål.

61:Diame legger inn. Carroll knuser Johnson i duell ved bakerste stolpe og header knallhardt i tverrligger.

60:Sturridge avslutter fra kanten av 16-meteren. Adrian enkelt nede og redder.

58:Sterling slår inn. Suarez får ikke nok kraft i skuddet. Ballen inn til Adrian.

55:Suarez spiller vegg med Lucas. Adrian er raskt ute og klarerer med føttene. Suarez når nesten frem.

50:Flanagan spiller tilbake til Sterling som forsøker med skuddfinte. Tomkins stopper.

49:Lucas forsøker å finne Johnson, men ballen går inn til Adrian.

48:Mignolet får handen på ballen ved Downings corner. Fysiske dueller i feltet.

47:Downing slår inn. Skrtel blokkerer til corner.

46:West Ham tar avspark.

46:Philippe Coutinho bytter med Lucas Leiva.

Liverpool og West Ham går til pause med 1-1. Kontroversiell utligning for West Ham da assistentdommeren vinker for angrep på keeper, men dommer overprøver linjedommer og dømmer mål. TV-bildene viser at målet skulle vært annullert. Liverpool har slitt i 1.omgang. West Ham ligger dypt og er aggressive. Liverpool fikk én sjanse på tverrliggerskudd ved Luis Suarez. Gjestene fikk straffespark da Tomkins handset da Suarez var på vei forbi. Kapteinen var sikker fra ellevemeteren. På overtid utligner så West Ham på kontroversielt vis.

45: Demel scorer på retur. På corneren er Mignolet høyest og tar ballen. Carroll er oppe med armen og gjør at Mignolet mister ballen. Demel setter inn returen. Assistentdommeren står og vifter for angrep på keeper, men dommeren dømmer mål.

45:Flanagan blir lurt av Diame. Gerrard kommer til unnsetning og må gi corner.

44:Steven Gerrard scorer på straffe. Liverpool-kapteinen setter ballen til høyre. Keeper Adrian går motsatt vei.

43: Tomkins får gult kort.

43:Suarez forsøker å vippe ballen forbi Tomkins, men forsvareren stopper ballen med hånden. Liverpool har fått straffe.

42:Diame lurer Flanagan. Nolan klarer ikke å få kontroll. Ballen klareres.

41:Coutinhos fremspill blir for langt for Sturridge.

40:Ballen lempes inn. Mignolet blir litt hindret, men forsvaret får klarert.

39:Skrtel hopper inn i duellen med Carroll. Frispark i mot og tilsnakk til stopperen.

38:Suarez legger inn. Ballen blokkeres og faller ned til Sturridge. Spissen fyrer over.

35:To langballer inn mot Carroll, men blir ikke farlig.

34:Downing runder Johnson før han legger inn. Liverpool er gode i feltet. Henderson klarerer.

33:Noble skyter frisparket utenfor. Svakt forsøk.

32:Sakho er tøff i ryggen på Carroll. Dommer Taylor gir hjemmelaget frispark like utenfor 16-meteren.

31:Sturridge spiller vegg med Henderson før han brenner høyt over mål.

29:Coutinhos corner heades over av Skrtel ved bortre stolpe.

27:Coutinho får ballen tilbake, spiller ut til Suarez. Spissen skyter. Tomkins klarer å styre ballen vekk med hodet.

24:Gerrard klarerer. Downing skyter på volley. Skrtel blokkerer.

23:Diame drar seg innover og skyter fra utenfor 16-meteren. Ballen går et stykke utenfor bortre stolpe.

22:Hurtig overgang fra Liverpool etter West Hams corner. Sterlings avlevering går inn til Adrian.

21:Flanagan gir bort en corner på Downings lange innlegg. Henderson header vekk.

20:Innkast fra Coutinho. Luis Suarez skrur ballen i tverrligger fra skrått hold.

16:Coutinho finner Henderson på løp. Innlegget heades vekk.

15:Innlegg fra Gerrard. Reid header unna.

13:Langt utspill. Stuss fra Carroll. Skrtel med viktig klarering foran Nolan.

10:Høyt tempo innledningsvis. Liverpool får ikke mye tid med ballen.

8:Corner fra Gerrard blir klarert. Sterling slår hardt inn. Ballen havner i klypene på Adrian via en West Ham-spiller.

7:Johnson med viktig blokkering på Diames skudd.

6:Corneren klareres og bortelaget kontrer. Coutinho kommer inn i feltet, men finner ingen lagkamerat med pasningen.

5:Diame runder Flanagan og legger inn i retning Carroll. Skrtel header til corner.

3:Suarez tar frisparket fra distanse. Ballen havner i nettaket.

3:Sturridge får frispark etter en takling av Noble.

1:Downing har kommet til to innlegg på kort tid, men begge klarert av Skrtel.

1:Liverpool tar avspark.

Liverpool vil ta tilbake 1.plassen fra Chelsea med minst ett poeng mot West Ham.

Anfield-klubben jakter sin niende strake seier for første gang siden mai 2006. Brendan Rodgers' mannskap har vunnet de fire seneste bortekampene i ligaen. Det har ikke skjedd siden de røde tok fem seirer på rad i mai 2009.

Liverpool har bare tapt to av sine 21 kamper mot West Ham i Premier League.

Mamadou Sakho inn for skadede Daniel Agger er eneste endring i startoppstillingen fra møtet med Tottenham. Franskmannen starter en kamp for første gang siden oppgjøret mot Chelsea 29.desember.

For West Ham starter de tidligere Liverpool-spillerne Andy Carroll og Stewart Downing, mens Joe Cole sitter på benken.

Brendan Rodgers bekrefter at Daniel Agger er ute med en kneskade. Skal ikke være alvorlig. Kanskje tilbake neste uke. Joe Allen skulle også ha startet kampen, men har også et lite problem. Frisk nok til å sitte på benken.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Hadde nok forventet en tøff ettermiddag i London. Og fikk det. Hadde noen utfordringer mot hjemmelagets fyrtårn. Har nok aldri opplevd et større overfall som da han gikk i bakken etter å ha hatt et ublidt møte med Carroll. Dommeren godkjente utrolig nok målet. Greide seg bra ellers.
Johnson 5Dette var ikke Glen Johnsons kamp. Kom til kort i flere av luftduellene og slet også i flere situasjoner på bakken. Sliter også med å finne flere gir enn det ene.
Skrtel 7Hadde en klar definert oppgave på Boleyn Ground. Martin skulle ligge noen centimeter unna tidligere lagkompis Andy Carroll i samfulle 90 minutter. Hadde mye kontakt med Geordien og kom seg unna de fleste med æren i behold.
Sakho 6Var også han involvert i flere situasjoner med store og sterke Hammers-spillere. Plukket ellers det lille som kom ned på bakken etter Skrtel/Carroll-duellene. Grei kamp av franskmannen.
Flanagan 7Slet en del med Diamè i starten, men kom seg bra etterhvert. Har ikke fysikken på sin side, men fikk gitt mye tyn. Gjorde også en god jobb offensivt.
Gerrard Liverpools beste8Tok to av de viktigste straffesparkene i sin Liverpool-karriere. Sikkerheten selv på dem begge. I tillegg serverer kapteinen den ene lekkerbiskenen etter den andre til medspillerne. Ble en slitekamp dette, men Steven gjør nok til å få tittelen Liverpools beste.
Henderson 8Hadde to roller i dag. Han skulle hjelpe Skrtel med Carroll og han skulle ivareta dynamo-rollen på midtbanen. Løp sine vanlige kilometre i Øst-London i dag og hadde mye ballkontakt.
Coutinho 6Fikk bare en omgang i dag. Hadde noen fine involveringer og ballkontakt før sidebytte. Var nok fysikken som avgjorde da Rodgers sendte ham i dusjen ved pause.
Sterling 7En annen spiller som ikke har fysikken på sin side er Sterling. Men Raheem spilte på det han kan. Var flink til å finne hullene i et potte tett West Ham-forsvar. Løp også mye i dag.
Suarez 7Ga motstanderforsvaret sin vanlige munnfull i ettermiddag. Hadde to tverrliggerskudd og var også sterkt delaktig i det som kom av Liverpool-sjanser i dag. Spiller ut registreret sitt. Bare små marginer hindrer nettkjenning.
Sturridge 6Kom seg også til flere gode muligheter, men dessverre så gikk alle over. Var litt "Ups and Downs" for Daniel i denne kampen. Av og til ble han for statisk, men kom seg bra etterhvert og fikk opp bevegeligheten.
Leiva 7Fikk spille de siste 45 minuttene da manageren ville møte hjemmelaget med litt fysikk på midtbanen. Fikk en god del ballkontakt og spilte på det han kunne. Bra omgang av brasilianeren.
Toure 0Rodgers ville trygge seieren mot slutten og erstattet Sturridge med Toure de siste seks-sju minuttene. Hadde en viktig inngripen da han headet ballen ut fra farlig sone like før ordinær tid var gått.