Sakho(61)
Reach(106)
Omeruo(57)

Skrevet av Einar Kvande

Middlesbrough utlignet på straffe to minutter på overtid i annen ekstraomgang, men Liverpool vant en straffespark-konkurranse der det ble tatt 30 straffespark med 14-13! Selve kampen var ikke det helt store, men straffespark-konkurransen ble en skikkelig maraton, der det ble tatt en rekke gode straffespark. Liverpool ble snytt for to straffespark i ordinær tid, og slapp nok en gang inn mål på en dødball. Innbytter Suso sendte Liverpool i føringen igjen dypt inne i siste ekstraomgang, men en horribel bakoverpasning av Raheem Sterling førte til at Kolo Toure forårsaket straffespark to minutter på overtid av annen ekstraomgang, og dermed fikk vi altså en lang kveld på Anfield, der de røde til slutt sikret avansement til fjerde runde i ligacupen på dramatisk vis.

Straffe

121: Adomah bommer på straffe. Skyter utenfor på straffe nummer 30! Liverpool er videre i ligacupen.

121:Jesus Fernandez (Suso) scorer på straffe. Keeper er etter den.

121: Reach scorer på straffe. Setter ballen kontant i krysset.

121:Adam Lallana scorer på straffe. Keeper går feil vei.

121: Clayton scorer på straffe. Triller ballen i hjørnet.

121:Lucas Leiva scorer på straffe. Keeper går feil vei.

121: Bamford scorer på straffe. Mignolet er etter den.

121:Mario Balotelli scorer på straffe. Keeper går riktig vei.

121: Blackman scorer på straffe. Dunker ballen i mål.

121:Simon Mignolet scorer på straffe. Knallhardt.

121: Wildschut scorer på straffe. Setter ballen i nettaket.

121:Jose Enrique scorer på straffe. Sikkert!

121: Omeruo scorer på straffe, selv om Mignolet går riktig vei.

121:Javier Manquillo scorer på straffe. Keeper går feil vei.

121: Fredericks scorer på straffe. Mignolet er på ballen med hanskene, men lærkula går likevel i mål.

121:Mamadou Sakho scorer på straffe. Keeper går riktig vei, men ballen er for godt plassert.

121: Ayala scorer på straffe. Setter ballen høyt i mål.

121:Kolo Toure scorer på straffe. Knallhardt i hjørnet.

121: Friend scorer på straffe. Mignolet går feil vei.

121:Jordan Williams scorer på straffe. Setter ballen høyt i mål.

121: Vossen scorer på straffe. 4-4 etter fem straffespark.

121:Raheem Sterling bommer på straffe.

121: Adomah scorer på straffe. Nok en meget god straffe.

121:Jesus Fernandez (Suso) scorer på straffe. Setter ballen midt i mål. Blackman kaster seg.

121: Reach scorer på straffe. Setter ballen helt i krysset, og Mignolet går feil vei.

121:Adam Lallana scorer på straffe. Blackman går feil vei.

121: Clayton scorer på straffe. Mignolet går feil vei.

121:Lucas Leiva scorer på straffe. Setter ballen helt i hjørnet.

121: Bamford bommer på straffe. Mignolet redder.

121:Mario Balotelli scorer på straffe foran The Kop.

Ekstraomgang(er)

120: Bamford scorer på straffe. Mignolet går feil vei.

120:Sterling med en horribel tilbakepasning to minutter på overtid, og Kolo Toure lager straffespark.

120:Lucas Leiva er nede med krampe.

120:To minutter er lagt til.

119:Jesus Fernandez (Suso) skyter fra 16-meter etter å ha driblet seg forbi to mann. Blackman må gi retur.

115:Raheem Sterling er skadet etter en tøff takling, men kommer seg på beina igjen.

114:Suso vinner en corner.

112: Tomlin bytter med Vossen.

112: Leadbitter bytter med Bamford.

109:Jesus Fernandez (Suso) scorer på feilpasning. Suso mottar en klarering, og dundrer ballen lavt i mål fra 7-8 meters hold.

107:Blackman bommer fullstendig på hjørnesparket. Innkast til Liverpool.

107:Raheem Sterling skyter, og Blackman gir corner.

106:Jose Enrique skyter knallhardt og lavt fra distanse, og Blackman må gi retur.

106: Reach får gult kort for å ha meiet ned Manquillo.

106:Gjestene setter i gang den siste ekstraomgangen.

105:Etter et ekstra spilleminutt blåser Jones av den første ekstraomgangen.

105:Suso avslutter utenfor, etter at Balotelli legger tilbake inne i feltet.

105:Suso med et skuddforsøk som blir blokkert, etter at Liverpool har etablert seg utenfor gjestenes 16-meter.

103:Mignolet bokser unna til innkast.

102:Manquillo lager et unødig frispark utenfor hjørnet av egen 16-meter.

98:Lazar Markovic bytter med Jesus Fernandez (Suso).

97:Plutselig får Markovic fri vei mot mål, men han blir for ubesluttsom.

97:Mignolet får frispark i en duell med Ayala.

96:Middlesbrough får et billig frispark ute ved sidelinja på høyde med Liverpools 16-meter.

94:Kolo Toure med en viktig inngripen når innbytter Wildshut kommer en mot en mot ham.

92:Lucas Leiva skyter på volley etter en corner, men treffer en Boro-forsvarer.

91:Liverpool sparker i gang ekstraomgangene.

90:Ayala med en klar hands i feltet. Liverpool snytes for nok et straffespark av dommer Jones like før tilleggsminuttene er ute.

90:Balotelli legger inn fra høyre. Ballen går inn til Blackman.

90:Tre minutter er lagt til.

87:Balotelli skyter utenfor fra distanse. Blackman har full kontroll på forsøket.

86:Balotelli med et skudd som går via et Boro-bein og til corner.

85: Clayton skyter i nettveggen, etter å ha blitt frispilt inne i feltet.

82:Manquillo med et håpløst skuddforsøk langt opp på The Kop.

79:Jordan Rossiter bytter med Jordan Williams.Sistnevnte får dermed sin Liverpool-debut.

78:Lucas skyter fra distanse. Skuddet blir blokkert til innkast.

77: Clayton skyter, og Mignolet gir retur. Kolo Toure får en lang tå på ballen, og forhindrer at Middlesbrough slipper til på returen.

76: Kike bytter med Wildschut.

75:Innbytter Balotelli dytter Ayala, og gjestene får frispark.

75:Liverpool vinner sin tredje corner på rad.

75:Lallana slår corner, som ender i nytt hjørnespark.

74:Rickie Lambert bytter med Mario Balotelli.

74:Liverpool ruller opp ved Lallana og Markovic, men sistnevntes pasning til Sterling er ikke presis nok.

73:Leadbitter handser like utenfor egen 16-meter, men Jones ser det ikke.

72:Lallana går ned i feltet, og The Kop roper på straffe. Jones rister på hodet. Vertene snytt for straffespark der.

71:Sterling kommer seg til dødlinja, og får slått et farlig innlegg. Men ikke noe sluttprodukt.

69:Manquillo med et dårlig innlegg rett i klypene på Blackman.

67:Reach header utenfor på et innlegg fra høyre.

65:Sterling med et skuddforsøk. Ingen problemer for Blackman.

62: Reach scorer etter innlegg fra Leadbitter. Reach stanger frisparket i mål fra fem meters hold etter å ha lurt seg på innsiden av Jose Enrique.

61:Mamadou Sakho får gult kort for en hands. Strengt idømt, da ballen skytes opp i armen på franskmannen fra kloss hold. Middlesbrough med frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren.

60:Lambert sinker en Liverpool-kontring, og legger deretter et svakt innlegg rett i klypene på Blackman.

58:Lallana forsøker seg med en avslutning fra 16 meter, men får ikke skikkelig treff på ballen.

57: Omeruo får gult kort etter å ha lagt ned Lallana når midtbanespilleren er på vei fremover.

56:Sakho header bakover mot mål. Blackman fanger ballen.

56:Sterling presser frem et nytt hjørnespark for vertene.

54:Manquillo med et innlegg fra høyre. Rett i klypene på Blackman.

52:Leadbitter med et håpløst skuddforsøk fra distanse.

50:Kolo Toure løpes rett ned i feltet på corneren, men Jones gjør ikke tegn til å blåse.

50:Friend gir Liverpool en corner.

48:Lallana sklir når han skal forsøke å legge inn fra dødlinja, og det blir utspark for gjestene.

46:Lee Tomlin prøver seg fra distanse. Et godt stykke utenfor.

46:Middlesbrough setter i gang annen omgang.

Debutant Jordan Rossiter ga Liverpool en tidlig ledelse, etter forferdelig forsvarsspill av gjestene. 17-åringen ble dermed tidenes nest yngste målscorer for Liverpool, etter Michael Owen. Først fikk Rickie Lambert forsøke seg etter en misforståelse mellom en Boro-forsvarer og keeper. Skuddforsøket til spissen ble blokkert av keeper, og ballen falt ned foran Rossiter. Midtbanespilleren bredsidet ballen lavt i retning mål, keeper Blackman bommet regelrett på ballen, og lærkula trillet i mål. Utenom scoringen har det vært en svært sjansefattig omgang, i en kamp preget av lavt tempo så langt. Begge lag har hatt noen cornere, og gjestene har hatt et par skuddforsøk i etterkant av slike, men det er stort sett alt som har vært av farligheter foran målene.

45:Sakho er heldig som ikke får corner mot seg.

45:Ett minutt er lagt til.

44:Lallana slår frisparket hardt inn i feltet. Gjestene klarerer til innkast. Ballen var borti hånden til Ayala.

43:Sterling dyttes overende. Frispark ute ved sidelinja, langt inne på Middlesbroughs banehalvdel.

42:Jose Enrique med et brukbart innlegg fra venstre, men ingen i feltet til å ta i mot.

38: Tomlin skyter fra 20 meter, og Mignolet må gi en retur. På det påfølgende innlegget får Liverpool frispark for en dytt.

37:Toure gir ny corner på motsatt side.

36:Mignolet må ut og rydde opp etter at et skudd skifter retning i beina til Sakho. Ny corner til gjestene.

30:Kike skyter via Rickie Lambert og ut til ny corner. Dårlig markering i feltet av Liverpool der.

30:Lucas må gi en corner, etter at Rossiter har blitt for lett i en duell.

25:Adam Lallana forsøker seg fra langt hold, men det lave skuddet går langt utenfor mål.

21:Sterling får ballen fra Jose Enrique i feltet, men skuddforsøket går i ryggen på en Middlesbrough-forsvarer.

19:Sakho header et Lallana-innlegg langt utenfor.

19:Sterling presser frem en corner.

16:Jose Enrique og Adam Lallana kombinerer vakkert, men spanjolens siste touch er ikke god nok når han tar seg inn i feltet.

14:Lambert spilles fri av Sterling, men blir for treig når han skal prøve å legge inn fra dødlinja, og ballen snappes fra ham.

11:Blackman er nede og holder et innlegg fra høyre fra Markovic.

10:Jordan Rossiter scorer på retur. Forferdelig forsvarsspill av gjestene, som kløner det til to ganger, og Rossiter ruller ballen lavt i mål fra langt hold når en klønete keeper bommer på ballen.

9:Mignolet har ingen problemer med å holde Ayalas heading på hjørnesparket.

9:Kike får gå selv om han er i offside når han spilles fri, og Sakho må gi corner.

7:Mike Jones blåser mot Liverpool for en situasjon inne i feltet før hjørnesparket kommer inn i 16-meteren.

7:Jose Enrique presser frem en ny corner for vertene.

5:Toure med et flott fremspill, men ingen røde i feltet når ballen slås inn fra høyre.

4:Kike stusser en ball ufarlig over.

3:Upresist av Lambert, og gjestene får et nytt innkast høyt oppe i banen.

2:Sakho stusser frisparket ut til innkast, når ballen slås inn i feltet.

2:Jose Enrique lager et frispark 25 meter fra mål.

1:Gjestene får klarert hjørnesparket.

1:Sterling vinner en corner.

1:Hjemmelaget tar avspark mot Anfield Road End.

0:Et regnvått Anfield er klar for Capital One Cup.

Liverpool møter Championship-klubben Middlesbrough i tredje runde av ligacupen, eller Capital One Cup som turneringen nå heter.

Brendan Rodgers har gjort hele sju endringer i startoppstillingen i forhold til mannskapet som startet kampen mot West Ham i London. Rickie Lambert leder Liverpool som kaptein i sin første kamp fra start for klubben. 17 år gamle Jordan Rossiter får sin førstelagsdebut, mens unge Jordan Williams sitter på innbytterbenken. Jose Enrique starter sin første kamp siden oktober i fjor.

I en alder av 17 år og 183 dager er Jordan Rossiter den åttende yngste spilleren til å spille for Liverpools førstelag, og den nest yngste til å spille i ligacupen.

Raheem Sterling og Simon Mignolet er de eneste som spilte 90 minutter mot West Ham av de elleve som starter.

For Middlesbrough debuterer målvakten Jamal Blackman, som er på utlån fra Chelsea. Ellers legger vi merke til at tidligere Liverpool-forsvarer Daniel Ayala spiller midtstopper for gjestene. På topp har Middlesbrough Kike, med Lee Tomlin like bak.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 6Gjør noen gode redninger i løpet av kampen og kan ikke lastes for baklengsmålene. Litt usikker på dødballer imot. Slipper inn hele 14 (!) straffespark i kveld.
Manquillo 6Godkjent kamp på høyrebacken. Løper veldig mye og har flere gode taklinger. Gjør det greit begge veier, men ikke mer enn det. Noen gode innlegg.
Toure 5Ser ut til å ha tunge sko, for han opptrer klønete med ballen i beina. Rare feilpasninger og merkelige klareringer. Har noen positive involveringer – deriblant en god takling i det 75. minutt. Lager straffe helt på tampen av andre ekstraomgang.
Sakho 5Ujevn kamp av franskmannen. Sliter i noen dueller, og det ser til tider enkelt ut å slå tunnel på ham, men har samtidig flere gode taklinger og blokkeringer.
Enrique 7Slipper sjelden noen forbi seg på venstrekanten, men holder ikke følge med Reach på utlikningen. Ellers to gode timer av backen, som alltid er med i angrep.
Leiva 6God i ryddeguttrollen, og gjør ting enkelt. Har noen merkelige pasningsvalg, men spiller en totalt sett mye bedre kamp enn sist.
Rossiter 7God debut av scouseren. Sender de røde i ledelsen, er komfortabel med ballen, bruker få touch, og han strør om seg med pasninger. Smårusk defensivt. Litt mindre synlig etter pause.
Lallana Liverpools beste7Sommersigneringens foreløpig beste kamp i helrødt. Gjør fine ting med ballen, og han er sentral i angrepsspillet. Sliter dog med å få til mye produktivt. Men når han endelig klarer det, ender det med mål og 2-1. Liverpools beste i kveld.
Sterling 6Periodevis god, men skaper langt ifra like mye som vanlig. Litt ute av kampen etter pause. Farlig med ballen og når han truer bakrommet. Grusom feilpasning i forkant av 2-2.
Markovic 5Ganske anonym kamp av stortalentet. Får mange forsøk med ballen, men utnytter dem ikke. Ikke veldig god venn med ballen og spiller ofte på tvers. Byttes ut i første ekstraomgang.
Lambert 4Starter som kaptein, men har likevel ikke dagen i dag. Starter svakt og kommer aldri opp på nivået han skal være. Stadig enkle feil, og han virker ikke å være på nett med laget. Mye nesten. Byttes ut i andre omgang.
Balotelli 5Kommer inn i andre omgang. Varter umiddelbart opp med noen svake skuddforsøk fra distanse. Får ikke veldig mye å jobbe med, men gjør samtidig lite ut av det han får.
Williams 6Byttes inn med elleve minutter igjen av ordinær tid. Markerer seg ikke særlig mye, men gjør ting enkelt og ryddig på midtbanen. Debutanten holder hodet kaldt og scorer i straffekonkurransen.
Fernandez (Suso) 0Får spille i ekstraomgangene, er et friskt pust og setter inn 2-1 foran The Kop. Effektiv med ballen. Holder på å bli tomålsscorer mot slutten. Flott innhopp.