Oxford() ()
Sterling(90)
Carroll(60)

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool scoret tidlig i 2. omgang og slo dermed mye av lufta ut av West Ham. Etter en åpningsomgang der rødtrøyene viste tendenser, men ikke maktet å sette ballen i mål, ga Raheem Sterling hjemmelaget en drømmestart da han satte inn 1-0 etter en nydelig pasning fra Philippe Coutinho.

Deretter hadde West Ham lite å stille opp med. Liverpool kontrollerte kampen og ble i liten eller ingen grad truet av et blodfattig bortelag. En flott Liverpool-dag ble kronet da Daniel Sturridge kom inn og scoret i sin første kamp siden 3-0-seieren mot Tottenham i august.

Tungen på vektskåla i dag, var likevel Philippe Coutinho. Den lille brasilianeren serverte to utsøkte målgivende pasninger og var nøkkelen for Liverpool mot et defensivt og godt organisert bortelag.

90:Kampen er slutt. Liverpool vinner 2-0.

90:O'Brien header i mål, men scoringen annulleres for angrep på Mignolet.

90:Sterling løper ned Downing og stanser en Hammers-kontring. Gult kort.

90:Fire minutter er lagt til.

87:Liverpool kontrollerer kampen på tampen her.

84:West Ham-forsvarer Reid har fått seg en smell, men kan fortsete kampen.

83:Ibe bryter seg igjennom og skyter hardt rett på Adrián fra spiss vinkel. Sturridge er først på returen, men innbytteren makter ikke å pirke ballen innenfor stengene fra 10-11 meter.

81:Ibe erstatter Coutinho for Liverpool.

80:2-0 til Liverpool! Coutinho drar seg nydelig fri utenfor 16-meteren til West Ham. Brasilianeren følger opp med en utsøkt stikker til Sturridge, som bruker ett touch før han banker ballen i det nærmeste hjørnet. Scoring i comebacket for Liverpools superspiss!

77:Sturridge dribler seg fri inne i bortelagets straffefelt. Dessverre for spissen blir vinkelen litt for spiss, og Adrián redder med beina.

74:Mignolet er på bærtur i feltet, men Reid header langt utenfor.

73:West Hams siste bytte: Collins erstattes av Demel.

70:Frispark til Liverpool på 25 meter, men Henderson treffer bare muren.

68:Lazar Markovic går ut og Daniel Sturridge kommer inn.

68:Henderson avslutter en meter utenfor fra 22-23 meter.

67:Sturridge gjør seg klar til å komme inn for Liverpool.

66:Coutinho prøver seg fra distanse, men Adrián gjør en god redning.

64:Valencia skyter rett på Mignolet fra skrått hold.

63: Carroll bytter med C Cole for West Ham.

62:Sakho gir Carroll juling i lufta. Det er populært på The Kop.

60:Dommer Marriner gir Carroll gult kort for behandlingen av Can.

58:Carroll ligger nede etter en duell med Can.

56:Can gir bort ballen, men Downing slurver når han skal finne Valencia.

55: Amalfitano bytter med Noble for West Ham.

54:West Ham ser ut til å planlegge et bytte.

51:1-0 til Liverpool! Coutinho vipper igjennom Sterling på følsomt vis, og alene med Hammers-keeper Adrián gjør ikke unggutten noen feil. Liverpool-kometen bredsider ballen i målvaktens venstre hjørne, og spanjolen rekker ikke bort. Drømmestart på 2. omgang for hjemmelaget!

50:Så er Sterling på farten igjen: Vender opp og skyter over fra 20 meter.

47:Sterling latterliggjør et par Hammers-forsvarere ute på høyrekanten, før han løfter inn mot bakre stolpe. Moreno prøver seg på volley, men spanjolen sleiver og mislykkes totalt.

46:West Ham tar avspark i 2.omgang.

Det er målløst ved pause på Anfield, men Liverpool har skapt mange nok og gode nok muligheter til å lede kampen. Mangel på presisjon i avslutningene til de røde har imidlertid sørget for at West Ham-keeper Adrián har hatt en behagelig ettermiddag så langt.

45:Det er pause på Anfield.

45:Markovic gjenvinner ballen høyt i banen etter at Sterling har ropt på straffespark. Serberen skjærer igjennom West Ham-forsvaret, men avslutter utenfor langhjørnet til Adrián fra glimrende posisjon.

43:Lucas drar til fra snaut 25 meter, men Adrián redder enkelt.

40:Sterling lurer Collins og fyrer av. Skuddet smeller i ryggen til Coutinho, men det blir nesten en perfekt pasning til Lallana, som ikke får stokket beina skikkelig. Ballen spretter dermed inn til Adrián.

39:Hjørnesparket fra Coutinho flyr over alt og alle og til femmeter for Adrián.

38:Henderson sender frisparket via muren og til corner.

37:Song klipper ned Henderson bakfra på drøyt 20 meter.

35:Mignolet er tøff i feltet når han bokser unna nok en West Ham-corner.

34:Collins rager høyt i feltet på et West Ham-hjørnespark fra venstre. Stopperen header ballen inn foran mål, der Carroll står og nikker rett på Mignolet fra kort hold. Stor sjanse for bortelaget.

30:Liverpool har festet et lite grep om kampen nå.

27:Carroll header langt utenfor på et hjørnespark fra venstre.

24:Coutinho og Sterling varter opp med litt magi inne i straffefeltet til West Ham. De to spiller vegg, og Coutinho kommer alene med bortekeeper Adrián. Fra spiss vinkel setter brasilianeren ballen rett i kroppen på den spanske burvokteren.

22:Adrián bokser unna corner nummer to.

21:Liverpool vinner to hjørnespark på rappen.

19:Liverpool kontrer, og Sterling lurer Collins før han setter opp Henderson på 16 meter. Kapteinen skyter rett i fanget på West Ham-keeper Adrián.

18:Skuddet fra Valencia går rett i muren, men bortelaget holder trykket oppe og vinner et hjørnespark. Mignolet er modig ute i feltet og bokser unna.

17:Valencia får frispark på 17-18 meter. God posisjon for gjestene.

16:Lallana skyter rett i Hammers-blokka og roper på hands. Dommer Marriner lar spillet gå.

15:Moreno finner nesten Sterling umarkert foran mål, men innlegget blir for høyt.

13:West Ham har hatt ballen mest innledningsvis. Liverpool ser giftige ut på overganger.

12:Mignolet kommer fint ut og snapper et gjennomspill foran skotuppene til Valencia.

9:Coutinho og Sterling kontrer etter et West Ham-frispark, men bortelaget får klarert.

7:Lallana regisserer kampens første angrep. Han slipper ballen igjennom til Sterling på venstrekanten, som legger ballen ut i feltet til Markovic. Serberen bruker litt for lang tid, så avslutningen blokkeres av en West Ham-forsvarer. Returen faller til Markovic, som sleiver og skyter langt utenfor.

6:Can er tilbake på Anfield-gresset.

4:Carroll planter albuen i ansiktet på Can. Liverpool-forsvareren ligger nede og blør fra leppa.

2:Henderson og Lucas vinner ballen fra Carroll og får applaus av hjemmefansen.

1:Liverpool ruller kampen i gang.

Daniel Sturridge er tilbake i troppen, mens Steven Gerrard verken er på banen eller benken og ikke vil få sin kamp nr. 700 i dag. Dejan Lovren er en annen spiller en merker seg ikke er med i troppen, ei heller Mario Balotelli og Javier Manquillo.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet 7Ikke uventet dreide hans arbeidsoppgave seg mest om å håndtere cornere og innlegg inn i boksen mot store og fysiske motstandere. Greide seg bra med bl.a. et par gode utboksninger, men hadde også en bom.
Can 6Tanksenteren Carroll prøvde seg med strak arm og strake knotter, men det var han som måtte forlate banen og ikke Liverpools 21-årige kraftpakke. Spiller med pondus, men må få trekk for et par nokså grove feil som kunne straffet seg på en annen dag.
Skrtel 7Litt uryddig i stil og avleveringer, men har stort sett kontroll mot aggressive motstandere. Interessant å se at han byttet plass med Can i 2.omgang og at det fungerte like bra.
Sakho Liverpools beste8Imponerende i Liverpools forsvar i dag hvor han vant alt i lufta og også skapte applaus flere ganger med gode fremspill langs bakken. Beholder hele tiden roen og spiller ikke like mye på marginer som han har for vane å gjøre. Banens beste i hard kamp med Coutinho og Sterling.
Markovic 5Virker å være en trussel med sin fart og direkte og overraskende stil, men i dag ble det til tider veldig unøyaktig og brente bl.a. et par gode sjanser.
Leiva 6Gjør som vanlig en viktig jobb i maskinrommet, hvor han vinner mange baller men også hadde en del feilpasninger. Virket å være en av dem som var mest preget av kraftanstrengelsen mot Chelsea og ikke helt hadde turboen på.
Henderson 7«Fus i alt og kaptein» sa kommentator Wikestad og «stjal» min kommentar. Jordan tar kapteinsrollen alvorlig og ved siden av å ta stadig mer ansvar på banen tar han nå også de fleste frispark. Bokstavelig talt sentral igjen.
Moreno 6Skal ha for mye vilje og energi, og kom fram i mange gode posisjoner på venstrekanten. Har mye å gå må når det gjelder pasninger og avslutninger i den siste tredjedelen av banen.
Lallana 6Løper utrettelig, snapper flere baller i gode posisjoner, men det manglet et sluttprodukt i form av den siste pasningen og avslutninger.
Coutinho 8Formspilleren. Mister enkelte ganger ballen når han er på vei fremover, men står bak veldig mye av det Liverpool skaper og kunne bokføre seg for to assist.
Sterling 8Matchvinneren. Ble røft behandlet som ensom spiss av fysisk forsvar hos West Ham, men kom seg alltid på beina og viste de små og spesielle detaljene som kan være forskjellen. Herlig hælspark til sjansen som Coutinho hadde i første omgang og fikk den avgjørende hullen på byllen tidlig i 2.omgang.
Sturridge 0Et perfekt comeback av Daniel med sin scoring. Virket litt rusten i starten, forståelig nok, men kom stadig mer med i den halve omgangen han spilte.
Ibe 0Var nære ved å få en scoring da han skar inn fra høyrekanten og skjøt hardt på keeper og hadde i det hele tatt et meget positivt bytte de drøye ti minuttene han var på banen.