Clyne(76)
Souare(67)
Puncheon(56)

Skrevet av Marius Rabben

For tredje gang på rad tok Crystal Palace samtlige poeng mot Liverpool. Etter en omgang der vertene startet svakt, men avsluttet best, var de 45 minuttene etter sidebyttet preget av høyt tempo, angrepsrettede spillere og god underholdning. Begge lag kom til sjanser, og selv om Liverpool hadde ballen klart mest, var det gjestene fra London som fant veien til nettmaskene. Det var Liverpool-fødte Scott Dann som utnyttet den andre av to sjanser etter samme corner da Simon Mignolet ga retur. De røde presset på for en utlikning, men slet med å finne riktige løsninger mot et kompakt og godt bortelag. Philippe Coutinho, som scoret Liverpools mål, var ikke langt unna da han klinte til med venstrefoten, men nærmere poeng kom aldri hjemmelaget. Dermed har Liverpool tapt for første gang med Jürgen Klopp som sjef – i tyskerens sjuende kamp.

90:Slutt.

90:Palace står høyt, og Liverpool kommer seg ikke ut av egen halvdel.

90:Klokka tikker i bortelaget favør når Skrtel lager et frispark midt på banen.

90:Liverpool kommer seg frem til 16-meteren, men der stopper der.

90:Fire minutter er lagt til.

90:Hjørnesparket er ufarlig. I andre bølge vinner Moreno en ny corner, men det ender bare med et håpløst og svakt langskudd av Clyne.

90:Lallana legger inn, og det blir corner til Liverpool.

88:Liverpool har hatt ballen i 63 prosent av tiden, men de sliter med å finne riktige løsninger. Hjemmefansen er anspent, og Klopp står urolig på sidelinjen.

87:Jordon Ibe bytter med Divock Origi.

86: Cabaye bytter med Mutch.

86:Philippe Coutinho bruker venstrefoten når han klemmer til fra drøyt 16 meter. Palace-keeperen slår ballen over tverrliggeren.

85:Lallana legger inn til Benteke, som demper ballen på kassa i boksen. En Palace-spiller rydder unna.

82:Bortelaget tar ledelsen! Scott Dann får to sjanser på hjørnesparket. Den første redder Mignolet, men returen plukker stopperen selv opp, og han header inn ledermålet.

81:Kelly fører an fremover for gjestene, og han gir Bolasie en innleggsmulighet. Det ender med bortecorner.

80:Godt innlegg av Ibe på høyre, men Lallana når ikke opp.

79: Puncheon bytter med Ledley.

79:Vrient tilbakespill fra Clyne, og Mignolet må lempe ballen ut av banen.

77:Cabaye legger hardt inn, og han får umiddelbart ballen tilbake etter en halvdårlig klarering. Franskmannen skyter svakt utenfor.

76:Dommeren viser Nathaniel Clyne det gule kortet etter en duell med Zaha. Frispark til gjestene på sin venstreside.

75:Godt forarbeid av Coutinho igjen. Han kommer seg ut mot venstre og får lagt inn. Lallana skyter på volley, men rett i nærmeste forsvarer.

75:Palace får klarert uten trøbbel.

74:Coutinho avanserer, slipper ballen til Roberto Firmino, og brassen skyter via en motspiller og utenfor. Rød corner.

73: Puncheon rykker innover og skyter fra nokså langt hold. Mignolet må ut i full strekk, men redder komfortabelt.

72:Puncheon legger ballen inn mot bakre stolpe, men Liverpool får den unna.

71:Palace vinner en corner på motsatt side.

70:Adam Lallana skyter over fra 16-meteren. Godt forarbeid av Firmino og Benteke.

70:Det er veldig høyt tempo mellom to svært angrepsvillige lag i denne omgangen.

69:Bolasie legger inn. Mignolet plukker.

68:Clyne spiller direkte mot Firmino i boksen, som kommer i veldig god posisjon i boksen, men brassen vinkes korrekt av for offside.

67: Souare får gult kort.

65:Moreno slår corneren kort til Lallana, som triller tilbake. Spanjolen legger inn, men Palace slipper ikke til noen avslutninger.

65:Emre Can bytter med Roberto Firmino.

64: Sako bytter med Wickham.

64:Lallana får ballen på venstresiden, på vei inn i boksen, og han legger lavt inn. Palace tvinges til å slå ballen ut til corner.

62:Så er det Liverpool og Christian Benteke sin tur igjen. Moreno kommer seg opp på venstresiden og legger glimrende inn. Benteke header like over.

62:Kjempekotring av bortelaget når Liverpool er i total ubalanse. Sako får ballen ved bakre stole, men skyter i nettveggen.

62:Moreno legger inn, men det er lavt, og Palace får ballen unna.

61:Liverpool opprettholder et press etter en corner. Det ender etter hvert med ny corner.

60:Zaha finter seg innover i Liverpool-boksen, men Lovren klarerer før avslutningen kommer.

59:Det bølger frem og tilbake nå.

56: Puncheon får gult kort.

56:Begge lag spiller bra, offensivt og holder ballen på bakken nå.

55:Benteke legges i bakken, og Anfield roper på straffe, men dommer Swarbrick vinker spillet videre.

53:Puncheon tester høyrefoten, men kommer nærmere hjørneflagget enn mål.

53:Nå spiller Palace fin fotball, og Liverpool-spillerne blir løpende imellom.

51:Liverpool er best for øyeblikket. Palace ligger dypt, men har hele tiden noen på topp som fungerer som kontringstrussel.

48:Flott angrep av de røde. Christian Benteke finner Coutinho, som spiller ballen tilbake. Spissen er på skuddhold, men avslutningen er svak og går over.

46:Palace står høyt innledningsvis, men Bolasie lager frispark i duell med Clyne, og Liverpool får flyttet spillerne frem.

46:Lallana og Benteke triller i gang den andre omgangen. Nå angriper Liverpool mot The Kop!

Liverpool åpnet svakt, men ble gradvis bedre. Før laget virkelig våknet, hadde imidlertid Yannick Bolasie sendt Crystal Palace i ledelsen etter en gavepakke fra Emre Can i egen boks. I takt med klokka vokste vertene utover i omgangen, og det er særlig fra høyresiden at Liverpool har vært aktive. Christian Benteke har kommet til noen brukbare sjanser etter både høye og lave innlegg, og da Philippe Coutinho utliknet i det 42. minutt, etter svært gode kombinasjoner, var det på ingen måte ufortjent. Liverpool styrte kampen det siste kvarteret før pause, og her har rødtrøyene alle muligheter til å ta tre nye poeng. Mamadou Sakho måtte for øvrig ut grunnet kneproblemer etter en ekkel landing.

45:Pause.

45:Igjen kommer Lovren til en sjanse når han er sterk i boksen, men Palace-keeperen redder. Returen havner etter hvert hos Lucas Leiva, som skyter knallhardt over – via en spiller.

45:Delaney bommer på ballen, og Liverpool får en ny corner rett før pause.

45:Palace får en corner, men den plukker Mignolet uten problemer.

45:Det legges til tre minutter i første omgang.

44:Coutinho finner Dejan Lovren i boksen, og stopperen vinner duellen, men headingen treffer Palace-keeperen.

44:Liverpool har virkelig våknet nå; det samme har supporterne. Ny corner til vertene.

42:Glimrende spill av Liverpool, som kombinerer seg helt gjennom Palace-laget. Ibe holder på ballen og slipper den perfekt til Clyne på høyre. Backen legger lavt inn, og Christian Benteke flikker ballen videre i boksen. Den passerer Benteke, før Philippe Coutinho dukker opp bakerst og setter ballen komfortabelt i nettet.

41:Can spiller mot Moreno på venstresiden, men pasningen er litt for hard.

40:Nå må han likevel gi seg. Mamadou Sakho får stående applaus når han halter av banen. Inn kommer Dejan Lovren.

39:Adam Lallana rukker forbi to spillere på vei inn i boksen og skyter like utenfor med venstrefoten.

39:Palace-forsvaret får ballen unna.

39:Ibe utfordrer på kanten og vinner en corner.

37:Sakho jogger inn på gresset igjen til stor applaus fra Anfield-publikumet.

37:Lovren står klar til å komme inn, men Sakho nekter å gi opp. Han skal inn på banen igjen.

36:Sakho kommer seg på beina, men halter voldsomt, og må trolig byttes ut. Lovren varmer opp.

34:Stopperen får behandling på banen.

34:Mamadou Sakho blir liggende og holde seg til kneet etter å ha landet feil.

33:Nytt innlegg fra høyre. Christian Benteke vinner hodeduellen i boksen, men headingen går over.

32:Så får Christian Benteke sjansen etter en lav pasning fra høyre, men toppscoreren bommer helt med avslutningen fra kloss hold.

32:Hjemmelaget kommer til noen innleggssituasjoner, men de forsøkene kommer sjelden frem til adressen.

29:Palace-keeperen gjør en god redning når Christian Benteke kommer høyest i boksen på hjørnesparket. Spissen header ned i bakken, og sisteskansen stopper den omtrent på streken.

28:Liverpool fører spillet nå. Benteke vinner en corner.

26:Igjen er Ibe involvert, denne gangen fra høyresiden, når Liverpool angriper. Han finner Coutinho med en lav pasning, men avslutningen blokkeres.

25:Jordon Ibe ser sjansen fra rundt 16 meter, og skuddet kommer fort, men blokkeres.

23:Hjemmelaget fortsetter der de slapp noen minutter før baklengsmålet, med å bygge rolig opp bakfra. Palace har imidlertid ingen problemer med å holde vertene unna boksen, og fansen begynner å merke frustrasjonen.

21:Crystal Palace får en gavepakke når Can slurver med ballen i egen boks, og Bolasie griper muligheten med begge hender. Han får ballen i beina rett foran mål og nøler ikke én hundredel før han dunker den i nettmaskene.

20:En sløv kortpasning av Can mot Coutinho gir Cabaye ballen på rundt 35 meter, og franskmannen skyter umiddelbart. Ballen flyr opp på The Kop.

18:Cabaye lemper ballen inn i boksen, men Benteke header den unna.

18:Can pådrar seg et frispark på egen halvdel i hodeduell med Zaha, som kommer seg på beina etter en pust i bakken.

15:Palace jager med noen få spillere, men Liverpool sliter ikke med å holde ballen i laget. Regnet virker heller ikke å avta på Merseyside.

14:Liverpool er mye bedre med nå.

13:Moreno jobber bra på venstresiden, og han får etter hvert lagt inn. Corner til Liverpool, noe som ender i ingenting.

12:Ibe slår inn mot Benteke, men en Palace-spiller får stusset ballen ut av farlig sone. Liverpool beholder ballen.

11:Gjestene har lagt seg langt lavere nå, og de røde er tålmodige med ballen.

10:Liverpool bruker tid med ballen, men sliter med å komme lenger frem enn til rundt 30 meter før Palace tar over. De ti første minuttene har vært rotete.

8:Ibe avanserer for de røde, og finner Lallana på høyresiden. Han slår inn i boksen, men ballen blir altfor lang for Benteke i midten.

8:Cabaye legger inn mot første stolpe, men Sakho klarerer med hodet.

8:Ny corner til Palace.

7:Skrtel får applaus når han takler Bolasie hardt ute ved sidelinjen.

6:Liverpool roer ned tempoet i det bakre leddet og holder mer på ballen nå.

4:London-laget har hatt mest ballkontakt hittil.

3:Ballen er på vei mot skuddsterke Cabaye i Liverpool-boksen, men Can klarer å sette inn en viktig takling i tide. Svak start på kampen av hjemmelaget.

2:Det er Palace som har åpnet best.

2:Hjørnesparket ender med helrød femmeter.

1:Sakho rydder opp etter at Crystal Palace har tvunget frem en feil med sitt høye press. Corner til gjestene.

1:Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang.

1:Bortelaget fra London tar avspark, og kampen er i gang!

0:Det holdes ett minutts stillhet på Anfield i forbindelse med «Remembrance Day».

0:Steven Gerrard er blant de mange på tribunen.

0:Det regner i Liverpool denne ettermiddagen.

0:«You'll Never Walk Alone» runger utover stadion – og spillerne er ute på banen.

Liverpool skal forsøke å revansjere forrige sesongs to nederlag når Crystal Palace gjester Anfield, samtidig som Jürgen Klopp jakter sin første hjemmeseier i Premier League.

Lucas leder Liverpool som kaptein i dag. Philippe Coutinho og Adam Lallana er tilbake i startoppstillingen, sammen med nevnte Lucas og Martin Skrtel, da Jürgen Klopp gjør fire forandringer på laget i forhold til laget som startet mot Rubin Kazan i Russland.

James Milner er som kjent skadet, mens Joe Allen, Roberto Firmino og Dejan Lovren er henvist til innbytterbenken.

Det blir ingen flagg og bannere på The Kop i dag, da supportergruppen Spion Kop 1906 boikotter dagens kamp i støtte med en supporter som er blitt utestengt fra stadion.

Det regner og blåser på Anfield.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 6Sløv på et tilbakespill i åpningsminuttet. Gjør en bra redning på langskuddet til Puncheon. Ikke bra med beina på tilbakespill, og må dessverre gi retur på Danns første heading, noe som fører til Palace sitt seiersmål.
Clyne 7Er positivt involvert i oppbyggingen til Liverpools scoring, og var aktivt med fremover på banen. Klarer også å holde følge med Palace sine hurtige angripere på sin side. Håpløst skuddforsøk på overtid.
Skrtel 7Takler så det lukter svidd, og leverer en solid forsvarskamp, men taper ball i farlig posisjon på vei fremover ved en anledning.
Sakho 7Åpner kampen med en strålende takling, og gjør en meget god drøy halvtime før han får det som syntes å være en tilsynelatende alvorlig kneskade.
Moreno 6Kriget godt på venstrebacken, og kompenserte for uryddig forsvarsspill ved hjelp av ekstrem hurtighet. Var negativt involvert i forkant av gjestenes første mål.
Leiva 6Blir litt for sen til å kvitte seg med ball i enkelte situasjoner, og sliter tidvis også med tempoet. Har en susende volley like før pause, som hadde fortjent en bedre skjebne enn å gå til corner.
Can 5Leverer forferdelig dårlig forsvarsspill i forkant av 0-1, når han klarerer rett i beina på Bolasie. Slår også noen håpløse feilpasninger. På plussiden er han med på å drive laget fremover i perioder.
Lallana Liverpools beste7Begynte kampen med et par upresise pasninger, men spilte seg etter hvert stort opp og bidrar med en super hælflikk som blir målgivende pasning til Liverpools scoring. Er arkitekten bak mye av det Liverpool skaper fremover, både gjennom herlig kombinasjonsspill og løp i bakrom. Vi mener han var Liverpools beste i dag.
Ibe 7Var meget frisk før pause, og var en kandidat til Liverpools beste de første 45 minuttene, hvor han er involvert i scoringen med en herlig vektet pasning til Clyne. Blir tydelig sliten utover i annen omgang, og byttes ut til fordel for Origi etter 87 minutter.
Coutinho 7Åpnet kampen med tre svake feilpasninger, men kommer etter hvert bedre og bedre med, og setter inn utligningsmålet like før pause. Etter pause bemerker han seg med aggressivt angrepsspill, og et susende skuddforsøk som blir slått til corner.
Benteke 6Er råsterk i duellene, og vinner mye på hodet, men lykkes ikke med avslutningene. Kommer til flere gode sjanser, men klarer ikke å få ballen i mål. Nærmest var en heading som en god keeper Hennessey redder nærmest på streken.
Origi 0Får noen minutter på tampen, der han mister ball alt for enkelt det første han gjør. Ellers er han med på et par angrep på overtid.
Lovren 6Får to gode sjanser på hodet etter cornere like etter at han erstatter Sakho fem minutter før pause, men begge blir reddet nærmest på målstreken. Klarer seg relativt greit i forsvarsspillet, men sliter litt med tempoet.
Firmino 0Kommer inn for Can etter 65 minutter, men det var dessverre ikke noe vellykket innhopp av brasilianeren, som rett og slett ble for puslete og ubesluttsom med ballen i beina. Han slapp også Scott Dann fri da Palace-stopperen gjorde vinnermålet.