Å finne en vinnervei

Totalt sett ble det ble en ganske trivelig kveld på Anfield, da Swansea ble sendt ut av Capital One Cup. En kveld hvor en kunne sette flere plusser enn minuser.Førsteomgangen minnet meg om hva en tidligere kalte for «småpent» i hoppbakken. Teknisk bra utført, stilrent, men uten kraft og punch til å komme langt nok ned i bakken. Liverpool styrte spillet mot Swansea, men igjen slet en med å se hvor scoringen skulle komme fra.

Uten å tenke videre på det, jeg ble litt overrasket da jeg leste at hele ni spillere fra siste kamp mot Hull var blitt byttet ut. Bare Lovren og Manquillo i forsvaret var med igjen fra start. Swansea byttet for øvrig fem, hvor tre av fire i den bakre fireren var med fra siste ligakamp i tillegg til Jonjo Shelvy og den hurtige vingen Montero. Det forteller at troppen er blitt bredere.

Forsvarsspillet virket solid, inntil glippen midtveis i 2.omgang. Nå skal det sies at Swansea virket overraskende lite ambisiøse, men jeg synes det i likhet med siste kamp mot Hull var antydninger til et bedre kollektivt press i tillegg til å kunne holde ballen i laget. Det var likevel en baklengs som kunne blitt kostbar da de røde pustet og peste rundt motstanderens 16-meter, men uten å virke særlig farlige. Fabio Borini var nærmest, og selv om ikke alt italieneren gjorde funket var det herlig å se en spiller som så tydelig ønsker å overbevise manageren om at han i det minste bør sitte på benken til ligakampene. Den defensive jobben som Fabio gjorde skal heller ikke undervurderes.

Det var en bra 1.omgang. Lucas Leiva og Kolo Touré er i beste fall spillere for troppen, men det varmer hjertet å se den innstillingen de har til kamper som denne. Lucas hadde en god kamp synes jeg, slik han hadde det mot Middlesbrough i forrige runde, men unntak av sine skuddforsøk. Landsmannen Philippe Coutinho var også god, i rollen hvor han trives best når han kan spille sentralt bak spissen og hvor han får mye ballkontakt. I likhet med Lucas går som regel også skuddene derfra i hytt og pine, som er nokså bemerkelsesverdig med de tradisjonene som hersker i den enorme fotballnasjonen Brasil.

Å si at det kanskje var sesongbeste synes jeg var i solid overkant fra assistent Colin Pascoe, selv om det også gir en indikasjon om at det har vært langt mellom de gode drammene i høst. Borte mot Spurs var definitivt bedre, og spillemessig synes jeg det også var bedre mot Everton

Om Fabio Borini la inn en bra søknad om å få være på banen eller benken mot Newcastle på lørdag, kan en ikke si det samme om Lazar Markovic. Selvtilliten til serberen virker mildt sagt frynsete. Det var en situasjon i 2.omgang hvor Coutinho hadde valget mellom å prøve å komme seg forbi tre forsvarere og å spille en enkel ball ut til Markovic, og han valgte det første. I det minste fikk Liverpools nr. 50 vist fram farten sin ved et par anledninger, men hvis det er noen som nå behøver en god opplevelse så er det han.

En god opplevelse behøvde også Mario Balotelli, så får fremtiden vise hvor mye utligningen hadde å si for de nærmeste uker og måneder til fargeklatten som simpelthen ikke greier å holde seg unna overskriftene. Mario gjorde ikke all verden ellers under sitt innbytte, men han behøver nettopp scoringer. Noe av det som har overrasket meg mest negativt angående Mario er hvordan han synes å ha blitt påvirket over at det ikke har fungert ute på banen. Jeg trodde han hadde en indre selvtillit som i stor grad hevet seg over slikt.

Kanskje er det bra at Mario nå kan være et våpen fra benken i noen kamper, selv om dersom jeg blir spurt direkte hvem som bør starte på topp av Rickie Lambert og han er svaret enkelt. Det er ikke bare at Rickie ikke scorer mål, han kommer knapt til en sjanse. Han er en brukbar link, men han er ingen trussel slik han er nå.

En annen som fikk et godt øyeblikk var Dejan Lovren. Det virket å være et bra trekk da den svære stopperen løp seg fri ved bakre stolpe, selv om keeperen til Swansea var ute på en solid skovtur. Det er noe annet en kan undre seg over denne sesongen, hvor er det blitt av alle scoringene på offensive dødballer? En av årsakene spiller i Barcelona, det er jeg klar over, men det er nesten aldri farlig på cornere lenger. Nå var Lovren nære mot Hull, og scoret mot Swansea, og kanskje kan det være lov å håpe om at det er bedre tider i vente på det området.

Snuoperasjonen mot slutten var jeg vel ikke den eneste som ikke så komme. Det er likevel et faktum at Liverpool nå har scoret dobbelt så mange mål den siste halvtimen som den første timen, og spesielt det siste kvarteret har det kommet scoringer. Det vitner om at moralen er det ingen ting i veien med og er noe av det som Brendan Rodgers må klamre seg til framover.

Fortsatt er det mye rusk i maskineriet, som manageren har erkjent, men hvor han da har bedyret at det gjelder å finne veier til å vinne kamper. Slik som mot Swansea, om den til slutt ble både sen og nokså kronglete.