Borini > Aspas

Fabio Borini ble ingen publikumsfavoritt i sin første sesong i Liverpool, men neste sesong vil jeg heller ha italieneren som back up til Luis Suarez og Daniel Sturridge enn Iago Aspas.

Borini scoret et vakkert mål i ligacupfinalen mot Manchester City på Wembley i går. Dessverre for den utlånte Liverpool-spissen ble gleden kortvarig, da City slo tilbake i annen omgang og vant finalen 3-1. Den flotte scoringen etter ti minutters spill kan imidlertid ingen ta fra italieneren, og han vil ha et godt minne fra sin finaleopptreden i engelsk fotballs storstue.

Borinis utlån til Sunderland må kunne karakteriseres som en suksess, og den erfaringen som angriperen her tilegner seg med noenlunde fast spill i Premier League må sies å være verdifull for Liverpool med tanke på fremtiden. Om han da har en fremtid i Liverpool? Jeg håper i alle fall det, basert på hva jeg har sett denne sesongen. Da først og fremst som back up for vårt SAS.

Så langt står Borini bokført med 18 kamper fra start og 10 innhopp for fra benken for Sunderland. På disse kampene har han gjort seks mål. Kanskje ikke så imponerende tall i seg selv, men jeg har sett flere av Borinis kamper i Sunderland denne sesongen, og han har overbevist meg om at han er en bedre spiller å ha i bakhånd enn Iago Aspas.

Jeg synes det er en rekke faktorer som taler til Borinis fordel når man sammenligner med vår spanjol med trøye nummer 9. For det første alderen. Borini fyller 23 år den 29.mars. Aspas blir 27 før neste sesong blåses igang. Med andre ord vil Liverpool forhåpentligvis få glede av Borini i mye lenger tid enn klubben kan nyttiggjøre seg Aspas.

Kvalitetsforskjellen gjenspeiles kanskje i innkjøpsprisen når det gjelder de to. Borini kostet rundt regnet £3M mer enn Aspas. Og det er en grunn til det. Borini har i mine øyne et langt større ferdighetsregister å spille på en spanjolen. Han er hurtigere, har bedre grunnteknikk og har denne sesongen også vist seg å være en mer klinisk avslutter.

På utlån hos Sunderland, som har vært et bunnlag i store deler av sesongen, har Borini slett ikke hatt enkle arbeidsforhold. I mange kamper har han blitt benyttet i en kantrolle, og når han har fått spille spiss har det ofte vært i en rolle som enslig og svært isolert svale på topp. Som i gårsdagens ligacupfinale.

Likevel har han maktet å bli en veldig populær spiller blant Sunderland-fansen. En kar som «The Mackems» har trykket til sitt bryst på grunn av en herlig fighervilje og oppofrende spill.

Borini har nemlig markert seg om en kar for de store anledninger hos Sunderland. Han har scoret mål i en rekke viktige kamper for «The Black Cats». Han noterte seg som sagt for deres mål i gårsdagens ligacupfinale. Totalt er det blitt seks scoringer. To av disse kom i lokaloppgjørene mot Newcastle. Ett av disse sågar et vinnermål i sluttminuttene. Slikt glemmes ikke så lett på Wearside. Borini sendte også Chelsea ut av ligacupen i kvartfinalen, i en kamp der han ble matchvinner like før slutt, og scoret også (på straffespark) i den første semifinalen mot Manchester United.

Summa summarum har italieneren gjort nok i sitt opphold i Sunderland til at jeg synes han fortjener en ny sjanse på Anfield neste sesong.