En dårlig dag på jobben

Det ble ingen god avslutning på en uke som startet storveis med triumf mot Everton, men som endte uten spillerkjøp og en skuffende forestilling borte mot West Bromwich.
Ingen spillere inn i januarvinduet var som et slag under beltestedet, men det er realiteten og det er på tide å komme seg videre. I det minste har ikke de nærmeste konkurrentene styrket særlig de heller, da med unntak av Juan Mata inn hos Manchester United. Chelsea har brukt en del penger, men hvis jeg er ærlig tror jeg ikke de røde har særlig mulighet til å ende foran Londonerne uansett.

Brendan Rodgers valgte å benytte samme lag som slo Everton med 4-0. Ikke uventet, selv om det luktet en kamp hvor Liverpool ville få problemer med å kontrollere midtbanen og balansen ikke var god. Frykten var begrunnet, og det var heller ingen overraskelse at man ikke greide å levere den samme intensiteten som under trykkokeren foran The Kop i et hauset opp derby på Merseyside.

Likevel burde Gerrard & Co hatt alt for mye for et blekt West Bromwich. På sitt beste er søndagens verter et fysisk lag, med drevne spillere som kan være effektive i hvert straffefelt. I 1.omgangen på The Hawthorns så de ut som nykomling som var sendt ut i ringen mot en beryktet knockout bokser. Det trykket i hvert fall jeg forventet at de ville prøve å sette inn mot målet til Mignolet kom aldri, isteden virket de mer opptatt av å ikke bli offer for en rett høyre fra Liverpools SAS på topp.

Nå ble de for så vidt det, da Suarez fant Sturridge under et sjeldent angrep, og det stod 1-0. Jeg har registrert at Rodgers har klaget på gressmatta i etterkant, men det var først og fremst lite trykk i hans gutter, og med Gerrard og Henderson som ortodokse midtbanespillere slet en med å ha den kontrollen som det blir lagt opp til. 50-50 i ballinnehav mot West Bromwich er mot normalt, og jeg blir meget overrasket om ikke Joe Allen starter sammen med de to nevnte i maskinrommet på lørdag.

Philippe Coutinho eller Raheem Sterling vil være en av dem som må vike plassen dersom Allen kommer inn, og ut fra helgens prestasjoner kan ikke Sterling vrakes. Tenåringen tar stadig nye steg og var Liverpools beste mot WBA etter min oppfatning.

West Bromwich gjorde mer av et forsøk i 2.omgang, men så vidt jeg husker var de bare farlige på et par dødballer og hadde løpt det meste av seg etter det første kvarteret etter hvilen. Simon Mignolet tok det som kom, og synes å ha fått ristet av seg sin dårlige periode. Belgieren virker i det hele tatt psykisk sterk. Luis Suarez kunne ha punktert det, men avslutningen var ikke like skarp som forspillet.

Isteden var det Kolo Toure som forærte hjemmelaget en mulighet. Jeg liker entusiasmen til Kolo, men det blir for mange feil til at han bør være en startmann. Da Gera fikk den eneste muligheten til WBA i 1.omgang snudde han baken til istedenfor å kaste seg inn i duellen og hadde i det hele tatt en svak kamp, selv om ingen likevel forventet en slik bevistløs handling. Forhåpentligvis er Agger eller Sakho klar til neste kamp mot Arsenal.

Brendan Rodgers satte inn Joe Allen og Martin Kelly, noe som igjen forteller noe om hvorfor det var rop etter forsterkninger i januar. Det er lite en kan sette inn fra benken og som en kan forvente skal forandre noe positivt på det offensive.

Allen var et naturlig bytte, og burde ha kommet inn i pausen, men er en mann for å få tak og ha kontroll på ballen heller enn å skape sjanser med den. Hvorfor manageren setter inn Kelly mot slutten av kampene skjønner jeg lite av, eller jeg tror jeg skjønner det men det fungerer bare ikke. Brendan vil nok gjerne at forsvareren skal spille seg i form etter sine lange opphold, men selvtilliten har forsvunnet som dugg for solen. Jeg blir lei meg på vegne av Martin Kelly, da han mot West Bromwich knapt traff på en pasning og han i løpet av det drøye kvarteret han var på banen gjorde flere feil enn utskjelte Aly Cissokho på motsatt side hadde under hele kampen. Han begynner å se ut som en risiko når han settes innpå.

1-1 borte mot West Bromwich blir litt sånn halvt fullt eller halvt tomt. Isolert sett er ikke resultatet noen krise, på en helg hvor Tottenham spilte uavgjort borte mot Hull og Manchester United tapte i Stoke. På den andre siden kunne en satt et enda sterkere grep på 4.plassen på tabellen.

Det var en heller dårlig dag på jobben, det gjelder å ha ikke ha for mange av dem framover.