Famler videre

Seier mot Ludogorets var kun et lite skritt opp fra hva som ble vist mot Aston Villa. Med så mange nye spillere vil det behøves tid før Brendan Rodgers får satt sitt lag skikkelig denne sesongen.Når enden er god er det noe som heter, men selv om en gavepakke fra Ludogorets sikret de viktige tre poengene i første kamp i gruppespillet i Champions League kan man vanskelig si at alt er godt for Liverpool om dagen. I motsetning til smellen mot Aston Villa var det mulig å lete fram lyspunkter etter nok en dramatisk kveld i Europa på Anfield, men det er også nok av mørke flekker å snakke om.

Jeg satt og hørte på overføringen til liverpoolfc.com i denne kampen og hvor den gamle midtbanelegenden Terry McDermott var ekspertkommentator. Terry Mac var veldig opptatt av hvor ofte Liverpool mistet ballen, og den største synderen var Philippe Coutinho. Den populære brassen var utmerket under pre-season og selv om treningskamper og offisielle oppgjør er to forskjellige ting, en undrer seg over hvor hans gode form tok veien. En kan hevde at den spilleren som har styrket sitt kandidatur mest de siste dagene er Joe Allen, da han med sitt energiske og ballsikre spill har vært savnet.

Allen kan bli klar til neste kamp mot West Ham, sammen med Martin Skrtel. Jeg har en mistanke om at begge går rett inn på laget hvis de blir friskmeldte. Midtforsvaret er et hett diskusjonstema om dagen. Duoen Lovren og Sakho har nå spilt tre kamper sammen, og det er blitt sluppet inn to mål, som i og for seg ikke er en avskrekkende statistikk. Om de to landslagsspillerne har inngitt trygghet med sitt partnerskap sentralt i forsvaret? Det ærlige svaret er nei, og selv om jeg innerst inne håper de får mer tid sammen ser jeg argumenter for å bringe Skrtel direkte tilbake. I så fall da trolig sammen med Dejan Lovren.

Sakho hadde en halvmiss i forkant av situasjonen der Ludogorets skjøt i stolpen, mens Lovren igjen ble fraløpt av en angriper som kommer på løp bak han selv om Mignolet må ta hovedskylden for baklengsmålet. Simon Mignolet er en atletisk keeper som er ypperlig på streken, men timingen ute i feltet har utvilsomt forbedringspotensial. Han kom også feil ut da et dårlig tilbakespill fra Gerrard ga en duell med Sakho og en motspiller i 1.omgang. Noe reelt alternativ på keeperplassen finnes imidlertid ikke og det skal bli interessant å se om det blir noe av en mulig overgang for Victor Valdes. Brendan Rodgers påstår at han ikke vet noe om at den erfarne spanjolen kan være på vei, men jeg vet ikke om jeg tror ham helt på det.

Mange synes å mene mye om Mario Balotelli, men jeg synes han hadde en bra kamp tirsdag kveld. Han utmerket seg ikke bare ved målet, men hadde flere gode initiativ og i dueller med ryggen mot mål fikk han som regel minst frispark. Jeg hadde en tanke om at han er en type som også kan brukes som en flanke av tre fremme, men føler meg mer og mer overbevist om at Liverpool må bruke Mario sentralt dersom de skal kunne utnytte ham best mulig. Igjen synes jeg han fikk nokså liten støtte og skadetapet av Daniel Sturridge er stort.

En vil tro at Sturridge og Balotelli snart blir et spisspar igjen, og en undrer hvor en spiller som Adam Lallana da ender opp. For £25M vil en tro at Rodgers hadde en klar tanke om hvor han skal benyttes, og trolig var det i en tilsvarende rolle som mot Ludogorets da han var fremme på høyresiden i et 4-3-3, som også kunne minne om et 4-1-4-1 da Gerrard var klart mest defensiv på midten og Mario Balotelli utvilsomt det fremste punktet. Lallana vil være ment å være en som kan skape og score mål og en så antydninger tidlig i 2.omgang hvor han bl.a. nesten kom fram dypt inne i feltet, da det kom et overlegg fra motsatt side. Han kan i det minste skylde på manglende kamptrening, men jeg er som sagt spent på hva som etter hvert blir hans mest vanlige posisjon.

Hvis en strekker seg til at Balotelli var positiv, gjelder det også for vårt unge backpar fra Spania. Alberto Moreno er en friskus og en som har alle forutsetninger for å bli en publikumsspiller. Treffprosenten på hans crossere var ikke overvettes høy mot Ludogorets, men ingen kan klage på viljen til å ta initiativ med sin store fart. Javier Manquillo er en noe annen type som velger sine løp fremover med mer omhu, men når han først gjør det så er det også helhjertet. Han burde ha scoret da han ble spilt fram nesten på motstanderens 5-meter av Henderson og skaffet ikke minst straffesparket som ga tre poeng. Bare det at en høyreback er så langt fremme to minutter på overtid var herlig å se. Han skal også ha et solid pluss for innlegget som Borini nær hadde headet inn. Jeg er ikke så sikker på at Manquillo var ment for en startellever med det første, men litt sånn som da Greame Souness i sin tid satte inn en helt ukjent Rob Jones har 20-åringen bare grepet muligheten.

Angående Fabio Borini, i likhet med Brendan Rodgers hadde jeg begjærlig tatt de £14M som Sunderland skal ha vært villig å betale for ham i sommer. Nå valgte italieneren å bli, og det er vanskelig å klandre en spiller for at han ønsker å spille for Liverpool FC. Det vil ha vært en meget positiv opplevelse for ham å få 25 minutter i Champions League, og det ga utvilsomt Balotelli mer plass da man gikk over til to fremme og en diamant på midten. Ved første øyekast virker Borini å passe bedre sammen med sin landsmann enn Rickie Lambert, mens sistnevnte kanskje kan være en bedre vikarpartner for Sturridge.

Det vil være hyklersk å si at jeg frydet meg over å se at Lucas ble byttet inn og skulle spille sammen med Steven Gerrard på midten, da jeg tidligere ved flere anledninger har gitt uttrykk for at de to i spann har gått ut på dato. Med en Coutinho som stadig mistet ballen og det eneste alternativet på benken i Suso, er det imidlertid mulig å forstå at Brendan satte inn en Lucas som er tryggere med ballen.

I det hele tatt må en forvente en del prøving, inkludert en del feiling, framover før manageren greier å få sitt nye og i stor grad uprøvde mannskap ut av den tåkeheim som man nå har kommet inn i.