Finnes det en vei tilbake?

Liverpool står til knes i gjørme. Brendan Rodgers får ikke den responsen han ønsker fra spillerne, og som raskt må komme om ikke denne sesongen snart kan avskrives.
Jeg registrerte at det var en del negative reaksjoner før avspark mot Crystal Palace på laguttaket til Rodgers. Jeg tror jeg forsto tankegangen til manageren, om jeg ikke var hundre prosent enig. Det deprimerende er at jeg tviler på om et annet uttak fra den troppen som var tilgjengelig ville gjort særlig forskjell fra eller til.

Da jeg så de 11 som startet tenkte jeg umiddelbart 4-2-3-1 og hvor Brendan først og fremst ønsket å ha sine kreative spillere i Sterling, Coutinho og Lallana i noen av sine beste posisjoner. Hvis en hevder at Fabio Borini hadde fortjent å starte på bekostning av Rickie Lambert kjøper jeg den, men som type passer Lambert best som ensom spiss i det systemet.

På den sentrale midtbanen var det mange som ville ha inn Emre Can, men Can og Gerrard i par virker seigt. Joe Allen er mer av en visp og jeg hadde ikke noe imot hans uttak. At tyskeren kunne fått plassen til kapteinen er en annen skål, men etter at Stevie G hadde fått to ukers hvile som følge av landskampene ville det følt som et aldri så lite jordskjelv om han hadde blitt satt ut til kampen mot Crystal Palace.

Bakerst var det vel ingen bombe at Skrtel og Lovren igjen ble paret. Alternativet var Kolo Touré, men med et antatt luftartilleri fra Palace er jeg ikke så sikker på at dette hadde vært kampen for han heller. Da er det vanskeligere å forstå hvorfor Alberto Moreno ble vraket, men ikke har han spilt særlig bra i det siste og han er veldig offensiv. Hvorfor Manquillo eller Johnson skulle være en bedre løsning sliter jeg riktignok med å se, men det var ikke et sjokkerende uttak.

Nå spilte ikke Rodgers med 4-2-3-1 men heller en diamant og hvor Raheem Sterling skulle vandre rundt Lambert og prøve å gjøre skade med farten sin. Liverpools offensive spill er i krise, slik at jeg forstår behovet for å prøve noe nytt, men min påstand har lenge vært at Raheem er mer effektiv når han kommer bakfra.

Hvorvidt det for eksempel hadde fungert bedre med Sterling og Lallana på flankene, og Coutinho bak Lambert, vil en aldri få svar på. Jeg bare konstaterer at Raheem fikk til lite på topp og selv om jeg synes Adam Lallana hadde en brukbar kamp var han nok ikke verdens beste skjold for en Javier Manquillo som fikk oppgaven med å prøve å temme banens beste spiller, den hurtige Yannick Bolasie.

Igjen scoret Liverpool først, og ved siden av en fin scoring hadde Rickie Lambert i det minste en tilstedeværelse i denne kampen. I et kvarter så det rimelig greit ut. Bolasie fikk så lov til å gå og løsne et skudd fra 20 meter. Lovren har fått kritikk for at han ikke er ute på han og ikke ofrer mer, men rommet foran ham er også tomt og det er et stort problem. Nå var riktignok Joe Allen ute på sidelinja for å bli bandasjert, og det kan ha vært skjebnesvangert, men om Liverpool behøver en toppscorer er det også behov for et atletisk midtbaneanker som ikke har vært der siden Javier Mascherano.

Hva som skjedde etterpå var skremmende, men ikke veldig overraskende slik det har sett ut de siste kampene.  Jamie Carragher har utvilsomt rett i at de røde lot seg kjempe ut av stilen, og at det var manglende ledelse i laget. Han unnlot å nevne sin gode venn Steven Gerrard, men blikk må også rettes mot kapteinen. Utover i kampen mot Crystal Palace synes jeg han virket resignert. Han greide definitivt ikke å løfte sine medspillere og om jeg kan forstå hvorfor han startet kampen, det var ingen unnskyldning for at han ikke ble byttet ut.

Brendan byttet isteden ut Joe Allen og Adam Lallana, som jeg synes var to av Liverpools beste spillere. Nå kunne en alltid forvente at Sterling kunne få til noe, og Coutinho var en av de få røde som ble bedre utover i kampen, slik at mulighetene ikke var så mange men Gerrard skulle vært tatt av.

Hva som skjer videre med legenden er vanskelig å si. Jeg kan huske at Jamie Carragher i realiteten var avskrevet, men etter et halvt år på benken kom han tilbake og hadde en halv sesong hvor han løftet laget i den første sesongen til Brendan Rodgers på Anfield. Kanskje er det hva Steven behøver, en skikkelig pause? Hvor realistisk det måtte være er et helt annet spørsmål, men manageren må nå vise at han ikke er redd for å vrake sin kaptein.

Carra nevnte på Sky at Liverpool behøver å kjøpe en ny ladning spillere, og selv etter handleraidet i sommer et det vanskelig å være uenig. Vi må ha en som scorer mål, jeg har nevnt råskinnet på midtbanen, det er definitivt behov for en sjef i forsvaret, og Simon Mignolet må i det minste ha en som kan gi ham kamp om keeperplassen.

Spiss og keeper tror jeg kanskje kommer i januar, men inntil videre må Rogers bare prøve å disponere sitt mannskap best mulig. Personlig håper jeg Mamadou Sakho går rett inn på laget den dagen han er skadefri igjen. I mine øyne er han vår beste forsvarer. Hvordan en best skal utnytte spillerne lenger fremme på banen, og dermed igjen fremskaffe gode resultater og selvtillit, det sitter nok manageren og grubler mye på i sitt romslige kontor på Melwood. Greier han i det hele tatt å finne en vei tilbake før denne sesongens røde skip er helt skakkjørt?