Firkanter i runde hull

Jeg er nervøs foran kampen mot West Ham. Det «nye» laget til Brendan har ikke satt seg, og det er et par kjedelige skader. Det er i det hele tatt vanskelig å komponere elleveren foran turen til østkanten av London.

Brendan Rodgers har sagt at han mistet en del av sin «satte» sentrallinje under landslagsoppholdet nylig. Det dreier seg definitivt om Daniel Sturridge, men manageren mener trolig også Joe Allen og Martin Skrtel. Skrtel er spilleklar igjen til møtet med West Ham, men Sturridge og Allen er det ikke. Det gjør at valgmulighetene spesielt på midtbanen og angrepet er flere, men ingen synes å gå helt opp hvis en skal få utnyttet styrken til alle spillerne. En er nesten nødt til å bruke spillere i posisjoner hvor de ikke trives best, hvor de blir som firkanter i runde hull.

I forsvaret er det enklere, der vil Mignolet fortsette i mål og de to kanskje beste sommersigneringene så langt i Moreno og Manquillo vil bekle backene. Med Martin Skrtel tilbake vil det være snakk om to av tre sentralt, da Dejan Lovren og Mamadou Sakho har dannet stopperparet de tre siste kampene. Hvis da ikke Brendan overrasker med å bruke alle tre bak. Hvis en skal lese mellom linjene av hva manageren har sagt de siste dagene vil Skrtel gå rett inn på laget igjen, sammen med Lovren som vil bli flyttet tilbake som den venstre av de to. Hvorvidt Sakho har vært noe dårligere enn de to så langt i sesongen er jeg langt fra sikker på, og det nevnte paret vil nødvendigvis ikke være mitt valg, men jeg blir overrasket om det ikke blir slik.

Både Joe Allen og Emre Can er ute av bildet på sentral midtbane og det er ikke ideelt. Rodgers har prøvd Gerrard og Henderson som sentrale i 4-2-3-1, hvor det er mange som liker å være en av de tre bak spissen, men det har fungert dårlig. Ikke minst blir det som å påføre løpergutten Jordan Henderson en tvangstrøye. Brendan Rodgers har prøvd å justere det ved å flytte Philippe Coutinho ned, og hvor brasilianeren og Hendo spiller foran Stevie G, men det har heller ikke vært noen suksess. Coutinho blir da liggende veldig dypt og det har heller ikke hjulpet at bevegelsen foran ham har vært for dårlig, men først og fremst har han ikke vært i form etter alvoret kom i gang og han mister ballen for ofte.

Typer som Adam Lallana og Lazar Markovic virker å være som skapt som deler av en treer bak en spiss, men begge har vært plaget av skader etter de dyre overgangene fra Southampton og Benfica og ikke kommet skikkelig i gang. En kan spørre seg om en eller begge kan spille som indreløpere i en diamant på midten, men det virker ikke som at Brendan tror det. Med de taktene som de har vist ville jeg uansett ikke startet med noen av dem mot West Ham, og heller latt dem få 90 minutter mot Middlesbrough på tirsdag.

Raheem Sterling er et trumfkort som en kan bruke i flere posisjoner. Inntrykket pr. i dag er at han er aller best fremst i en diamant, bak to spisser. Noen har gitt lyd for at han bør opp som makker til Mario Balotelli, men personlig tror jeg han vil være langt mer effektiv ved å komme bakfra enten det er sentralt eller fra en av sidene.

Daniel Sturridge er et stort tap og det synes klart at Mario Balotelli trives best hvis han får en makker på topp. De minuttene han fikk sammen med landsmannen Fabio Borini mot Ludogorets ga for meg en antydning om at det kan være en løsning mot West Ham.

Jeg ville gått for dette laget mot West Ham: Mignolet; Manquillo, Skrtel, Lovren, Moreno; Gerrard, Henderson, Sterling, Coutinho; Borini, Balotelli.  Benk: Jones, Enrique, Toure, Lucas, Lallana, Markovic, Lambert

Da har Brendan valgt stopperne for meg (he-he), mens jeg har satt opp en diamant på midten og hvor jeg kunne tenke meg å bytte Sterling og Coutinho fra hva som har vært deres posisjoner i det siste. Raheem kan også gjøre en bra defensiv jobb, samtidig med at han kan skape mye fart på venstresiden sammen med Moreno når anledningene byr seg, og det vil gjøre at Coutinho ikke behøver å bekymre seg så mye om at han kan miste ballen langt tilbake på banen. En kan hevde at en «ofrer» Raheem Sterling litt i et slikt oppsett, men jeg vil anta at dette er en kamp hvor manageren vil ha tre nokså sentralt på midtbanen. Lucas vil være et alternativ, men det blir for tregt for meg, mens Coutinho kan bli for risikabelt.