Flere svar for Rodgers

Liverpool avanserte i FA-Cupen, men seieren hjemme mot Oldham vil aldri gå over i historien som en klassiker. Brendan Rodgers fikk imidlertid sett nærmere på noen av spillerne som er på grensen til startelleveren.


 
Det som slo meg da lagoppstillingen kom foran møtet med Oldham var at manageren hadde prioritert flere spillere som har slitt med å gjøre seg gjeldende denne sesongen. Ikke minst gjennom at de skulle spille fra avspark i sine foretrukne posisjoner.

Martin Kelly var på høyreback, Luis Alberto i «10’er rollen», Victor Moses var ute på venstrekanten og Iago Aspas fikk tillit som spiss. I det hele tatt var det bare kapteinen selv, Steven Gerrard, som ble «ofret» gjennom å bli tildelt den defensive ankerrollen på midtbanen.

Brad Jones, Aly Cissokho og Kolo Toure var andre som de fleste ikke ville tatt ut i startelleveren dersom Liverpool hadde en skadefri tropp.

I sannhet var det ingen som banket spesielt hardt på førstelagsdøra av de som er nevnt, under kampen mot Oldham. Brad Jones var etter min oppfatning den som kom best fra det, på en dag hvor han ikke hadde alt for mye å gjøre.

Det var fokusert en del foran kampen på spanjolene Alberto og Aspas, og svaret ble litt tja. Luis Alberto hadde noen fine touch, og et par bra skuddforsøk som kunne ha forandret bildet dersom et av dem hadde gått innenfor stengene, men totalt sett ble det for lite og for puslete fra en som skal være playmakeren. Det gjorde det ikke enklere for ham at Liverpool viste for liten intensitet i sitt spill mot en motstander som ikke minst tettet igjen med mange folk sentralt, men 21-åringen må begynne å ta mer tak i hendelsene hvis han skal overbevise manageren om at han greier å tilpasse seg Premier League. Iago Aspas er 26 år og kravet vil være enda større til at han må prestere. Han greide det delvis, synes jeg. Etter en 1.omgang hvor han fikk lite hjelp tok Liverpool, også hjulpet av et par bytter, seg i kragen etter pause og hvor en mer direkte Raheem Sterling og fremskutt Steven Gerrard ga Liverpools nr. 9 bedre arbeidsforhold. Da kom han til avslutninger, og satte en ball pent i nettet og et forsøk endte i krysset.

Martin Kelly synes ikke å få inn det høyeste giret når det gjelder fart og vendinger, og det er bekymringsfullt. Han fikk en mulighet til å presentere seg her, men greide ikke å benytte den særlig godt.

Victor Moses løp på et par baller hvor det var rom for ham på venstresiden, men for øvrig ga han inntrykk av at han har gitt opp å prøve å overbevise Brendan Rodgers om at han bør spille mer, eller kanskje til og med at han kan ha en mer langvarig fremtid på Anfield.

Liverpools beste spillere var de etablerte, som Gerrard, Henderson, Sterling og innbytter Coutinho. Steven Gerrard utgjorde en forskjell da han ble flyttet fremover på bekostning av unge Alberto, mens Raheem Sterling hadde spesielt noen minutter rett etter pause hvor han terroriserte backen til Oldham. Raheem var for øvrig også meget bra da han ble satt ned som høyreback i og med at Liverpool ble redusert til ti mann som følge av skaden til Daniel Agger. Det kan ha gitt Rodgers noe å tenke på.

For øvrig kan en hevde at manageren mest fikk negative svar. Victor Moses synes å ha mistet den gløden han måtte ha tidligere, Martin Kelly er fortsatt langt unna gammelt bestenivå og Luis Alberto må i beste fall fortsatt ha mer tilvenningstid til fotballen på de britiske øyer. Iago Aspas greide å sette et spørsmålstegn ved at han kan levere varene hvis han får service, og får spille sentralt, selv om må ta med i vurderingen at motstanden kom fra League 1 og het Oldham.

Brad Jones svekket heller ikke sin posisjon, mens Aly Cissokho og Kole Toure gjorde en grei innsats i en kamp hvor forsvaret ikke var lagdelen som ble mest utfordret.