Førstelagsspillere neste

Rickie Lambert og Emre Can er hentet inn for først og fremst å styrke troppen, det neste Liverpool skal ha inn er spillere som kan være med i den beste startelleveren.

Rickie Lambert gliste så smilet gikk omtrent helt rundt da han signerte for Liverpool, så scoret han et nytt mål for England, og gliste igjen. Jeg gleder meg allerede til å se ham i helrødt, men vil han gå inn foran Suarez og Sturridge når Premier League starter i midten av august? Høyst sannsynligvis ikke, selv om jeg er overbevist om at han vil være et bedre angrepsalternativ fra benken enn vi hadde sist sesong.

Emre Can er blitt sammenlignet med Bastian Schweinsteiger. Vel, en kan jo håpe. Etter et par videoer fra youtube tror jeg fortsatt jeg for det meste velger å sitte på gjerdet, og «stoler på Brendan og transferkomiteen». Det jeg liker er at han har kraft og driv i sitt spill. Vi har savnet det hos Liverpool de siste årene. Vi har hatt Steven Gerrard selvsagt, men han er ikke lenger helt den samme typen spiller som da han for eksempel tok tak i FA-Cup finalen mot West Ham i 2006 og nærmest vant den på egenhånd. Hvis en ikke nevner Schweinsteiger og Gerrard for bokstavelig, Can synes å ha noe av den blandingen av tro, teknikk og trøkk som gjør at han kan influere kamper når han er i det rette lunet. Inntil videre vil en anta at Rodgers ser ham som cover, kanskje for flere posisjoner, og at han kanskje er penset inn som en mulig kommende etterfølger at lagets kaptein.

Inntil videre venter vi også på de mest profilerte kjøpene i dette transfervinduet, de med høyest siffer på sjekken som sendes ut fra Anfield. Det er vel og bra å få spillere som Lambert og Can tidlig på plass, men det ligger i kortene at forsvaret skal styrkes med et par betydningsfulle handler, i tillegg til en offensiv midtbanespiller hvor Adam Lallana er førstevalget.

Mye tyder på at Alberto Moreno vil bli den neste som en ser sammen med sjefslege Zaf Iqbal og hans stetoskop. Pris £16M+, hvor plussen da trolig er en del av de stadig mer populære klausulene som betyr mer penger ut fra antall kamper, kvalifisering til Champions League etc. En frisk type fra Sevilla, og er det ikke på tide at Liverpool får fullklaff med et back-kjøp? Når var det sist Liverpool traff med kjøpet av en høyre- eller venstreback? Glen Johnson har vært god i perioder, men kostet tross alt £17,5M. Markus Babbel kanskje, før han uheldigvis ble syk nokså kort tid etter at han kom. Gudene skal vite at det er mange som ikke har slått til.

Liverpool virker å ha stor tro på at de skal få tak i Adam Lallana. Det til tross for at Southampton prøver å gjøre det veldig klart at de ønsker en ny manager på plass før de vurderer dette skikkelig og at de heller ikke er avhengig av å selge. Det ligger i luften at en på Anfield har fått sterke signaler om at Lallana vil spille mye på lag for å få en overgang til den røde delen av Merseyside, om ikke gliset vil være like stort som det til Lambert…

Andre navn som Xherdan Shaqiri og Alexis Sanchez er blitt nevnt, og det er enkelte optimistiske toner som nynner at Liverpool denne sommeren virkelig skal være klar til å slå på stortromma og at FSG kan være villig til å bruke £60-70M netto på spillerkjøp. Det kan i så fall bety at en profilert offensiv spiller kan komme i tillegg til Lallana. Jeg tillater meg å tvile, så får jeg heller gladelig svelge den påstanden dersom Harley’en til Ian Ayre tar den nye daglige lederen til plasser jeg nå ikke helt tror på.

Et helt annet scenario vil selvsagt skjer dersom Real Madrid skulle gå «all in» og sikre seg Luis Suarez, men der er jeg veldig rolig. Liverpool vil ha den samme nr.7 til neste sesong som han som ble toppscorer den foregående, det er jeg overbevist om.

En midtstopper forventes også å komme inn, og Dejan Lovren skal være øverst på blokka. Igjen kommer skepsisen snikende, hvor mange spillere kan Southampton være villig å selge til oss i løpet av en sommer?

Moreno, et helhjertet forsøk på Lallana om det så blir etter VM, og så ta noen avgjørelser angående midtforsvaret synes å være agendaen pr. i dag. Tidspunktet er en ting, det aller viktigste vil være at de to-tre neste som kommer inn er spillere aktuelle fra start 16.august.