Gode svar

Det ble en generalprøve mot Borussia Dortmund hvor det var mest plusser i margen. Brendan Rodgers vil føle at han har en bra ramme å arbeide ut i fra før alvoret begynner.


 
Med spillere som Adam Lallana, Lazar Markovic og Jon Flanagan fortsatt skadet vil en anta at Rodgers stilte med hva han vurderte som et toppet lag i en 4-2-3-1 formasjon mot Borussia Dortmund. Daniel Agger er også skadet, men veldig lite tyder på at dansken er med i noen av fremtidsplanene til manageren.

Manguillo – Skrtel – Lovren – Johnson, det var det kanskje ikke så mange som hadde tippet som den bakre fireren, i hvert fall ikke for noen dager siden. Nå skal en ikke helt se bort i fra at Borussia nok hadde en viktig kamp mot Bayern denne uka i tankene, men det var likevel ikke noe dårlig lag som kom på besøk og forsvaret greide seg med bravur.

Javier Manquillo og Dejan Lovren hadde bare et par dagers trening med førstelagstroppen på forhånd, men det var det ingen som kunne se. Manquillo hadde knapt spilt fotball på et halvt år etter en stygg nakkesmell i sammenstøt med Cristiano Ronaldo, og håndtrykket han fikk fra Brendan Rodgers etter 85 minutter var varmt og inderlig. Nå vil adrenalinnivået til 20-åringen vært oppunder hårrøttene i sitt første møte med The Kop, men av positive svar vil dette ha vært helt i toppsjiktet. Atletisk og aggressiv var han kjent som en offensiv backtype, men det var interessant å høre Brendan etterpå berømme hvordan han er en spiller som hindrer innlegg gjennom hurtig å komme opp i motspilleren. Det er få som vil vedde mot at han spiller mot Southampton på søndag også, og jeg undrer meg allerede over et par ting – han må vel være billig på fantasy-laget, og hvor fast er egentlig opsjonen på kjøp etter lånekontrakten?

Lovren gikk inn og var sjef fra første sekund, veldig imponerende. Han tar i tillegg begrepet «tofotsspiller» til et nytt nivå, hvor han ikke var fremmed for å sende en pasning på 40 meter med keiva. Nå har jeg aldri lagt skjul på at jeg er en av de høyeste beskytterne til Mamadou Sakho, men en kan ikke underslå at paret Martin Skrtel og Dejan Lovren så bra ut. Det ligger i kortene at Lovren vil være førstevalget, og så får fremtiden vise om han kommer til å spille til venstre for Skrtel eller til høyre for Sakho.

Glen Johnson er fortsatt inne i den foretrukne bakre fireren, men en føler det bare er så vidt. Inntredenen til Manquillo presset ham over på venstresiden, hvor han for øvrig tidligere har gjort flere av sine bedre kamper. Han greide seg bra mot Dortmund også, men dersom Alberto Moreno får sin forventede overgang denne uka vil han bli ytterligere presset.

Fremover på banen er variasjonsmulighetene mange, med unntak av at Steven Gerrard vil være anker og Daniel Sturridge er den sentrale angriperen. Stevie G var tung under de første treningskampene, men kapteinen vet hva dette dreier seg om og har gått opp et gir eller to under de to siste kampene mot Man Utd og Borussia. Han vil være klar til søndag. Emre Can fikk tillit ved siden av ham, eller litt foran ham, noe som var fortjent etter en overbevisende pre-season. Jeg synes 20-åringen igjen greide seg rimelig bra, men han var nok en av de få en kunne hevde ikke styrket sitt kandidatur til å være på helgens ligalag. Litt overraskende for meg at det var Lucas og ikke Allen som kom inn ved starten av 2.omgang, uten at en skal legge særlig mye i det.

Raheem Sterling og Philippe Coutinho har vært Liverpools beste spillere under treningskampene, og det gjør at Brendan Rodgers ikke bare nå har dem i sin startoppstilling men også legger opp til at de skal få foretrukne roller. Coutinho var gnistrende som en «nr. 10», og hvis brassen kan fortsette å være like stabilt god vil det være et delmål på veien til å ta igjen det en har tapt ved å miste Luis Suarez. Sterling synes også bare å ta nye steg, og det fungerte veldig bra sammen med evighetsmaskinen Jordan Henderson på kantene.

En av de aller hyggeligste beskjedene var ikke bare at Daniel Sturridge ble friskmeldt av skade, men at han gjennomførte 76 veldig bra minutter med én scoring og én målgivende. Slik situasjonen ser ut nå er han utvilsomt en av Liverpools aller viktigste brikker.

På benken hadde en folk som Sakho, Allen, unge Jordon Ibe og Lambert, mens Lallana, Markovic og Flanagan altså var skadet. I tillegg forventer en at Alberto Moreno kommer inn, i tillegg til en angriper.

Bob Paisley likte ikke at hans mesterlag hadde en for god generalprøve da det gjorde ham engstelig i forhold til tenningsnivået i de første kampene, men det vil ikke bekymre Brendan Rodgers og dagens røde fans. 4-0 mot Borussia Dortmund ga heller noen gode svar og en bekreftelse på at Liverpool er bra i rute før 2014/15.