Make us dream!

Liverpool leder ligaen når det gjenstår seks serierunder. For alle oss som har vært med på en lang ørkenvandring siden 1990 er det som skjer nå nesten uvirkelig.

 

Umiddelbart etter at Crystal Palace hadde slått Chelsea lørdag ettermiddag meldte kampnervene seg hos undertegnede. Et helt døgn før Liverpool skulle ta avspark mot Tottenham på Anfield. Jeg tror jeg må tilbake til en varm maidag i Istanbul for å finne sist jeg følte noe lignende så mange timer før en kamp.

Men så snart avspark var tatt på Anfield skulle det vise seg at all frykt og angst var fullstendig ubegrunnet. Kabouls klønete selvmål roet kjapt ned de mest hissige sommerfuglene i magen, og da en Dawson med innbytterpuls entret gressmatta som erstatter for en skadet Vertonghen skjønte jeg at dette kom til å gå veien. Og det gikk sannelig ikke mange sekundene før det gikk troll i.....eh.... tanker.

Liverpool utspilte Tottenham etter alle kunstens regler, akkurat som de tidligere har utspilt Everton og Arsenal på Anfield. Dette var en ren maktdemonstrasjon av guttene fra L4, og det hadde ikke vært noe å sagt på om seieren hadde vært et par mål større. Så stor var nemlig forskjellen på lagene.

Det er virkelig morsomt å være Liverpool-supporter om dagen. Vi har et ungt og fremadstormende lag, som spiller feiende, frisk offensiv fotball. På topp har vi ligaens to beste og mest målkåte spisser, og i backrekka har vi Scouse Cafu!

Raheem Sterling og Jordan Henderson har lagt en alen til sin vekst denne sesongen, og Philippe Coutinho har begynt å ta frem magien igjen nå som det har blitt varmere i været.

Seks serierunder før slutt leder vi altså ligaen med to poeng på Chelsea. Manchester City, fire poeng bak, har riktignok to kamper til gode på oss, men vinner vi alle våre seks gjenstående kamper er vi ligamestere. Det er en finfin tanke, selv om jeg er fullstendig klar over at dette ikke trenger å bli en realitet. Både Chelsea og City er knallsterke lag, så dette blir en skikkelig thriller.

Uansett utfall av bataljen skal vi røde glede oss over en svært oppløftende sesong. Vi har fått servert festfotball og målorgier i kamp etter kamp, og har utrolig mye å takke Brendan Rodgers for.

Realistisk eller ei, så er det fortsatt lov å drømme. Og det er lov å trekke paralleller til hva som skjedde for nøyaktig 50 år siden - i 1963/64-sesongen.

Den 30.mars 1964 vant nemlig Liverpool over Tottenham på Anfield, og inntok tabelltoppen for første gang siden desember 1963.
Den 30.mars 2014 vant Liverpool over Tottenham på Anfield, og inntok tabelltoppen for første gang siden desember 2013.

Liverpool var ikke blant forhåndsfavorittene til ligatittelen foran 1963/64-sesongen, etter å ha blitt nummer 8 sesongen i forveien.
Liverpool var ikke blant forhåndsfavorittene til ligatittelen foran 2013/14-sesongen, etter å ha blitt nummer 7 sesongen i forveien.

I 1963/64 hadde Liverpool radarparet Roger Hunt og Ian St. John på topp. De gjorde henholdsvis 31 og 21 ligamål.
I 2013/14 har Liverpool radarparet Luis Suarez og Daniel Sturridge på topp. Seks serierunder før slutt står de bokført med henholdsvis 29 og 20 ligamål.

I 1963/64 var Liverpool i knallform på vårparten, og vant 7 strake seire i perioden 20.mars til 18.april.
I 2013/14 er Liverpool i knallform på vårparten, og står nå bokført med 8 strake seire siden 8.februar.

I 1963/64 vant Liverpool en rekke kamper med kalassifre. De gjorde blant annet fem mål eller mer i seks kamper.
I 2013/14 har Liverpool vunnet en rekke kamper med kalassifre. De har til nå gjort fire mål eller mer i 11 kamper - fem mål eller mer i fem kamper.

I 1963/64 vant Liverpool ligaen.
I 2013/14 er det lov å håpe.

Make us dream!