Ny ramme for Brendan

Rodgers kom med sine trekanter, byttet til diamant for å få plass til SAS, og etter en vanskelig start på denne sesongen har han endt opp med tre bak.
Brendan Rodgers har med sine mange nye kjøp famlet mye denne sesongen. Uten å se for mye tilbake, i de siste kampene har Liverpool begynt å skape sjanser etter at manageren har lagt om til 3-4-2-1.

Det har begynt å ligne Brendan Rodgers fotball igjen, hvor Adam Lallana, Philippe Coutinho og Raheem Sterling med sin fart, teknikk og arbeidsvilje presser motstanderen høyt og kommer til muligheter. Det har uten tvil vært viktig at Lallana og Coutinho har fått bekle roller de trives best i, mens Sterling viser sin stadige vekst som fotballspiller ved å kunne spille spiss på en slik måte selv om jeg vil hevde at han fortsatt er enda bedre når han kan komme bakfra.

I en total vurdering av det spillermateriellet han har endte Brendan opp med tre bak og en firer på midten. Kanskje fordi backene langt fra har overbevist i høst og ikke minst Alberto Moreno kan spille friere i en mer tilnærmet rolle som vingback. Lucas har kommet inn og bidratt til mer defensiv trygghet. Ære være ham for det og han fortjener plassen nå, men jeg har fortsatt en våt drøm om at et atletisk midtbaneanker skal være øverst på Liverpools handleliste om ikke i januar så til sommeren. Jordan Henderson synes jeg var utmerket mot Swansea etter å ha blitt flyttet inn i midten igjen, og hvor mange var det som savnet kaptein Steven Gerrard? Jeg er rimelig sikker på at Stevie er tilbake mot Leicester, men hvem går da ut? Mitt tips er at Henderson blir flyttet ut til høyre igjen, istedenfor Javier Manquillo, mens Gerrard blir makker med Lucas, uten at jeg er så sikker på at det høres bedre ut.

Bakerst er det nok noe tilfeldig at trioen har endt opp med å være Can, Skrtel og Sakho. Det er langt fra perfekt, men jeg tror ikke jeg ville byttet ut noen av dem slik situasjonen er nå og med den troppen vi har. Da bl.a. med tanke på at Lovren og Johnson har vært eller er skadet. Jeg har nevnt det før, men jeg får enkelte flashback av en ung Jan Mølby når jeg ser Emre Can og den litt flegmatiske roen som preger ham også som midtstopper. Jeg greier ikke å bortforklare en og annen vill klarering fra min favoritt Mamadou Sakho, men han er bedre med venstrefoten enn mange synes å ville ha det til. Mot Swansea startet han to av angrepene som medførte scoringer og med Can på andre siden gir det bedre balanse. Å spille hurtig opp og igjennom ledd er viktig for å gi de tre på topp bedre arbeidsvilkår gjennom å komme rettvendt og dypt inne på motstanderens halvdel.

Den nye «ramma» til Brendan Rodgers er ung og spennende. De 11 som startet mot Swansea hadde en gjennomsnittsalder på 23,7 år og hvor det var tre 20-åringer i Can, Manquillo og Sterling. Banens beste, og en av de beste, i form av Coutinho og Moreno, er også bare 22. Hvor solid det hele er kan det fortsatt stilles spørsmål ved. Fem minutter med lettere panikk i de bakre rekker etter 2-0 ga redusering og kunne ha gitt utligning. Swansea er et lag som hele tiden prøver å spille og passer Liverpool bra, mens neste motstander Leicester vil komme til Anfield med større hensikt på å ødelegge. Det blir spennende å se om det «nye» laget takler det like bra.

Fortsatt vil jeg si at Liverpool behøver en god januar måned for å ha realistiske sjanser til å være med i kampen om topp fire. Det innbefatter gode resultater i ligakampene mot Leicester, Sunderland, Aston Villa og West Ham. Det innbefatter forhåpentligvis at Daniel Sturridge er tilbake og i bra form, og så håper vi på et par gode forsterkninger fra transfervinduet. Rodgers har helt noe kaldt vann i blodet i og med dagens pressekonferanse, hvor han ga lyd for liten eller ingen aktivitet.

Hvis Liverpool ikke henter inn en ny keeper spiller man etter min oppfatning bingo med sjansene om å kvalifisere seg til Champions League. Hvis noen hadde spurt meg for noen uker siden hva som var det mest vesentlige å styrke troppen med ville jeg sagt en spiss, men pr. i dag er oppfatningen forandret til at en må ha noe tryggere aller bakerst. Kanskje blir det et lån, jeg vet ikke, men det vil være uansvarlig ikke å gjøre noe. På topp kan det bli påvirket av om en får solgt Balotelli og/eller Borini, men der er det også tynn dekning slik det ser ut ved inngangen til 2015.