Roy Hodgson – en amatør og en feiging!

Hadde Roy Hodgson vært kaptein på et synkende skip, ville han vært å finne i livbåtene lenge før kvinner og barn rakk å si ordet flytevest.

Måten den engelske landslagssjefen denne uken har satt Raheem Sterling i gapestokk på savner nesten sidestykke. Og alt tilsynelatende for å redde eget skinn! Dette er manageren som nærmest går over lik for ikke selv å tape ansikt.

Raheem Sterling fortalte til Hodgson før Englands EM-kvalifiseringskamp mot Estland at han følte seg sliten og ute av form. Hodgson burde ha visst bedre enn å løpe til pressen med denne informasjonen. Han måtte ha skjønt at det bare ville føre til en ny klubb vs landslag-debatt på øyriket, og at han samtidig forsuret et allerede svært betent forhold til Brendan Rodgers og Liverpool FC.

Hodgson kunne enkelt ha løst problemet selv, ved å si noe sånt som at «Raheem har sett sliten ut på trening, og virker ikke å være i form, derfor starter han på benken». Men er det noe Roy Hodgson er god på, så er det ansvarsfraskrivelse. Derfor valgte han å skyve hele børen over på skuldrene til en 19-åring.

Snakk om slett managerhåndtverk! Hvordan tror Hodgson en 19-åring vil reagere på at han blir skyteskive for en hel nasjon, og blir utsatt for massiv kritikk fra nesten alt og alle? Takk og pris for at enkelte gamle proffer, som Robbie Fowler og Rio Ferdinand, har mer vett i skolten enn enkelte av sine gamle kolleger – step forward Matt Le Tissier og Alan Shearer – og har tatt unge Sterling i forsvar.

Det kan ikke være enkelt å være spiller på det engelske landslaget under en steinaldermanager som Roy Hodgson. Fyren er helt tydelig en «løs kanon», som kan finne på å dolke egne spillere i ryggen når som helst, bare for å redde sitt eget skinn, slik at han ikke kommer på kant med FA, engelske tabloidaviser og England-fans som setter The Three Lions høyere enn klubblaget sitt.

Men ikke nok med at Hodgson setter Sterling i gapestokk. Han er også freidig nok til å kritisere Brendan Rodgers sitt treningsregime og metoder. Dette altså fra en mann som av et konservativt FA får lov til å lede det engelske landslaget med steinaldermetoder. Hodgson mangler helt tydelig vitale kunnskaper om elementær treningslære når han stiller spørsmål ved spilleres behov for restitusjon etter kamper. Det forundrer meg så til de grader at et engelsk landslag driver butikk på en måte som gjør at de fremstår som de reneste amatører i forhold til sportsvitenskapsteamet som Brendan Rodgers har å støtte seg til.

Hodgson stikker hodet fullstendig i sanden når han hevder at spillere sjelden blir skadet under spill og trening med England. Vi tør minne om at Daniel Sturridge er blitt sendt tilbake til Merseyside med skader ikke mindre enn fire ganger etter landslagsoppdrag.

Jeg gjør den profesjonelle nederlandske fotballtreneren Raymond Verheijens ord til mine: