Tøff start og vanskelig avslutning

Terminlisten for kommende sesong ble sluppet i dag. Som vanlig møter vi alle de andre lagene to ganger. Ingen overraskelse der altså. Men likevel er det mye å diskutere for Liverpool-fans når det gjelder terminlisten.

Blant annet det faktum at Brendan Rodgers sine menn på papiret har fått en mye tøffere start på sesongen enn i fjor. Etter en hjemmekamp mot Southampton i ligaåpningen, står nemlig to svært tøffe bortekamper mot Manchester City og Tottenham for tur. Står Liverpool bokført med fem poeng eller mer fra disse tre kampene vil nok mange være fornøyde. Det er i alle fall lov å håpe på en drømmedebut for Rickie Lambert i Liverpool-trøyen. En scoring eller to mot gamleklubben Southampton i ligaåpningen vil ikke gå ubemerket hen.

Man kan trolig ikke regne med en «flying start» på sesongen i samme grad som i fjor, men etter de tre første vanskelige kampene venter to på papiret enklere kamper mot Aston Villa hjemme og West Ham borte.

Røde supportere vil derfor ha berettiget håp om 11 poeng eller mer før man barker sammen med Everton til årets første lokaloppgjør i slutten av september.

Etter Everton-kampen venter et noe mer behagelig program helt frem til Liverpool er vertskap for Chelsea i november. Etter Chelsea-kampen står fire tilsynelatende overkommelige motstandere for tur, mens julestria avsluttes med storkampene mot Manchester United (B) og Arsenal (H).

Lokale fans på Merseyside vil fryde seg over et juleprogram uten lange reiser. Bortekamp mot Burnley på Boxing Day er eneste gangen i julen man må ut på tur. Ellers består juleprogrammet av hjemmekamper mot Swansea og Leicester. Selv om bortekampen i Burnley kan være vrien, bør det være lov å håpe på å få julestrømpene fulle av poeng.

En januarmåned med bortekamper mot Sunderland og Villa og hjemmekamp mot West Ham kan være tricky, men likevel bør det være fullt mulig å ta full pott også her. Da er februar måned på papiret mye tøffere. Måneden starter med lokaloppgjør på Goodison, og følges opp med midtukekamp hjemme mot Tottenham bare tre dager senere. Bortekamp i Southampton og hjemmekamp mot Manchester City er heller ikke de enkleste oppgavene man kan få.

I mars er det hjemmekampen mot Manchester United som skiller seg ut som matchen «alle» skal se. Deretter venter bortekamp på Emirates mot Arsenal i påskehelgen.

Avslutningen på sesongen kunne nok også ha vært enklere sett med røde øyne. Fire av de seks siste ligakampene spilles nemlig på bortebane, og mange hadde nok ønsket seg at bortekampen på Stamford Bridge kom litt tidligere i sesongen enn tredje siste serierunde. Vi går vel alle rundt med et dårlig minne etter møtet med Chelsea på Anfield i samme serierunde sist sesong. Og som sist sesong venter Crystal Palace i kampen deretter - altså nest siste serierunde - denne gang på Anfield i det som blir sesongens siste hjemmekamp.

Vi får krysse fingrene for revansje mot de to London-klubbene ved denne korsvei.