”Eksperter” om krisen !

I dagens VG kan man lese hva forskjellige Liverpool-eksperter mener om krisen på Anfield. Vi bringer her en del utdrag.

- Jeg så Blackburns kamp mot Liverpool på Anfield 2. juledag, sier mangeårig Liverpoosupporter Stig Inge Bjørnebye. - Liverpool var overraskende tamme. Jeg hadde ventet meg mer trøkk, slik laget opparbeidet seg under Houlliers første tid på Anfield. Han mener imidlertid ikke tidspunktet er inne til å sparke manageren. - Houllier tok tak i de rette tingene og stilte de rette kravene da han kom til Anfield, som treningsmengde og vilje, han tok tak i administrasjonen og treningsanlegget.

 

- Houllier bygde sin suksess på en defensiv trygghet. Den synes jeg ikke er der nå; de slipper inn for mange mål, sier Øyvind Leonhardsen, som Houllier i ettertid har ment han solgte for tidlig. Leo mener det er merkelig hvis fansen vil ha ham vekk allerede nå. - Men Liverpool har lenge vunnet uten å underholde. Det blir litt som landslaget - og derfor kommer kritikken når laget ikke vinner, naturlig nok. Fansen vil se god fotball, mener Øyvind Leonhardsen.

 

- Nøkkelspillerne er ute av form. Jeg mener jeg har sett det på Michael Owen i hele år, en spiller som Houllier må ha i form for å lykkes. Også Steven Gerrard er ute av form, mener den tidligere kapteinen Glenn Hysén, som spilte i klubben fra 1989-92, blant annet på det siste Liverpool-laget som vant ligagull (1989-90). - Målmennene har mye av skylden. Og Liverpool burde brukt penger på en toppspiller i stedet for mange halvgode, påpeker Glenn Hysen. - Jeg lider med dem. Det går rett i hjertet, herregud ...!

 

- Houllier traff ikke med noen av kjøpene før sesongen. Når du ser hva Nicolas Anelka - som Liverpool kunne kjøpt - gjør for Manchester City nå, og ser hva Houllier har fått ut av spillere som Diouf og Diao, så må det kalles bom på transfermarkedet, sier Ståle Solbakken, eks-landslagsspiller, Ham-Kam-trener - og Liverpool-supporter. Ståle Solbakken mener at Houllier må få mer tid på seg, men sier likevel: - Det er fiasko for Liverpool hvis Manchester City slår dem ut av FA-cupen søndag. Da er klubben ute av de tre store turneringene - liga, Champions League og FA-cup allerede i januar.

 

Øyvind Alsaker i Canal + har hatt et stort hjerte for Liverpool i mange år og har sterke meninger om det som foregår på Anfield i disse dager - Jeg mener jeg så sykdomstegn allerede i fjor, nemlig mangelen på offensiv slagkraft, sier. Øyvind Alsaker er kritisk: - Det mangler et spillemønster hos Liverpool. De er og var gode kollektivt defensivt. Offensivt er det elendig; de eier ikke angrepspill, det skjer ingen ting. Suksessen er bygd på en solid defensiv tankegang - pluss Michael Owen.

 

- Houllier var smart og sa da han kom til klubben at supporterne ikke skulle forvente gull. Han sa Liverpool ikke var gode nok - ennå - og skaffet seg dermed tid. Men nå - etter sølvet i fjor - føler supporterne at Houllier har skapt forventinger. Dermed blir han dømt deretter. I supporterklubben er røstene kritiske. Men Houlliers avgang er ikke et tema - ennå, uttaler vår formann, Pål Chr. Møller i Verdens Gangs spørreundersøkelse.