-Årets viktigste kamp

Stevie G er klar til Merseyside derby. Gérard Houllier venter på belønningen. Steve Watson tror at Everton snart passerer Liverpool.

I dag smeller det igjen ved den ene enden av Stanley Park.  Sesongens første lokaloppgjør i Liverpool kommer uvanlig tidlig, men det er ikke mindre viktig for det.  Steven Gerrard har ristet av seg en smell i ankelen og er klar for hva han mener er årets viktigste kamp for de lokale spillerne:  -Dette vil bli en test for meg slik det er for alle de lokale guttene, fordi det er årets viktigste kamp for oss og det er vanskelig å ikke bli revet med.  I disse kampene kan de første 20 minuttene være en ren fight.  Tacklingene vil komme inn fra alle kanter, men jeg må bare lære dette.  De beste midtbanespillerne er de som i disse kampene greier å sette sitt preg på spillet.  En midtbanespiller i toppklasse blir ikke utvist for noe tull eller mister hodet.

 

Liverpool står altså fortsatt uten seier i sesongen 2003-04, og selv om Gérard Houllier har uttalt at han ikke føler noe ekstra press innrømmer manager i forkant av bataljen mot Everton at dette er en kamp som betyr ”mer for oss enn dem”.  Sjefen fastholder imidlertid at han både vil fortsette med den offensive tankegangen som ble vist i lagoppstilling og spill mot Tottenham, samt at han har klokketro på at hans spillere snart vil komme tilbake:  -Det å score er for øyeblikket et problem, men det er ikke noe som vil vare.  Vi vil være trofast mot det vi tror på og jeg ville være mer bekymret dersom vi heller ikke hadde skapt noen sjanser.

-Vi føler at vi for øyeblikket ikke får betalt for den innsatsen vi legger ned.  De må fortsette å spille for deres egen stolthet og for fansen.  Et lokaloppgjør er en spesiell opplevelse, og det er en kamp hvor vi må vise noe spesielt.  For øyeblikket behøver vi et godt resultat, vi forstår det, men vi mener også at vårt spill er blitt bedre.

-Jeg stoler på spillerne.  Jeg har kvalitet i spillerne og det vil gi resultater, nå må laget få mer rytme og stabilitet.  Kampen mot Tottenham var oppmuntrende i så måte.

 

Hos Liverpool er det største spørsmålstegnet Stephane Henchoz, som sliter med et forstrukket leddbånd i ankelen, mens Emile Heskey er spilleklar igjen.  Hos vertene betegnes keeper Richard Wright tvilsom med en kneskade, mens Thomas Gravesen forventes å bli frisk av sitt skadde kne.  Steve Watson, som fra en midtbaneposisjon har scoret i de to siste kampene, mener at den blå delen av Merseyside nå er like ved å erobre den lokale tronen som Liverpool FC har eid under de siste femten årene.  –Vi er ikke langt unna å passere Liverpool, sier Watson.

 

Kl 13.30 braker det løs på Goodison, og vi følger som vanlig hvert spark her på liverpool.no med egne rapporter og spillervurdering.  Du kan også følge kampen via vår tjeneste på SMS.

 

Bring it on!