- CL et minimum

Michael Owen legger lista for Liverpool FC. Kirkland starter ”internasjonal” uke. Warnock tror ikke på noen rød fremtid. Unggutter i aksjon.

Fjoråret må rettes opp

Michael Owen legger ikke noe skjul på hva han mener er det kravet man bør sette for Liverpool, nemlig en plass i Champions League.  Uttalelsen kan også bli sett på som en indikasjon av hva han selv forventer av en klubb som vil prøve å sikre seg hans underskrift på en ny kontrakt de nærmeste månedene.  – Holdningen til alle i Liverpool er den samme, vi ønsker å spille i Champions League.  Dessverre er vi ikke med i år, men det er noe vi må rette på denne sesongen.  Det er et av sesongens mål.  Faktum er at kvalifisering til mesterligaen trolig er et minium for dette laget.

- Det sier seg selv at Manchester United, Arsenal og Chelsea er tre klubber som tilhører toppen.  Jeg antar at man kan si at for øyeblikket er disse lagene bedre, men jeg er sikker på at lag som oss og Newcastle vil komme i gang for alvor også.  Det er fortsatt tidlig.

 -Det var godt å få en seier før man reiste ut med landslaget, slik at man slapp å se på ligatabellen i to uker og registrere at man ikke hadde vunnet en kamp.  Det var en lettelse, og du føler at noe av presset er borte. 

 

Kirkland spiller i kveld

Owen er som kjent bare en av en rekke røde som er opptatt med landslagsspill førstkommende helg og også neste midtuke.  Først ute er Chris Kirkland, som spiller på England U21 når de i kveld møter Makedonia.  John Welsh er også blitt hentet inn til den troppen.  Kirkland sier foran kampen at han nå håper å ha lagt alle skadeproblemene bak seg, og at det passer ham utmerket å få et par ungdomslandskamper på dette tidspunktet for å holde kampformen vedlike.  Se for øvrig vår oversikt over den kommende ukes landskamper.

 

Warnock sjokkert over låneavtale

Stephen Warnock sier at han stortrives på utlån til Coventry, og mer enn antyder at han gjerne kunne tenke seg å spille for Gary McAllister også etter at låneperioden er over.  21-åringens kontrakt med Liverpool løper ut etter denne sesongen, og han legger ikke skjul på at har har minimale forhåpninger om noen videre karriere på Anfield:  - Jeg kan ikke få sagt klart nok hvor mye jeg trives i Coventry.  Her blir jeg behandlet med respekt og som en voksen førstelagsspiller, mens i Liverpool ble jeg mer sett på som en guttunge på reservelaget.  Jeg ble litt sjokkert da jeg ble fortalt at jeg kunne spille her et år, da jeg først trodde at det ville bli i tre måneder.  Jeg fikk ingen forklaring på at jeg skulle være her hele det siste året av min kontrakt med Liverpool.  Du er nødt til å være realistisk og det ser ikke ut som om jeg nå vil få min sjanse i Liverpool.  Jeg har fått nok av å spille reservelagsfotball.  Siden jeg er yngre enn 24 vil en eventuell overgangssum ble bestemt av et tribunal når min kontrakt er ute.  Jeg håper at dersom Liverpool ikke har meg med i deres planer, så vil frigjøre meg istedenfor å forvente at Coventry skal betale et beløp som de ikke har råd til.

 

Første hjemmekamp for U19

U19 møter i morgen Middlesbrough hjemme på akademiet i Kirkby.  John Owens vil håpe på en seier for sine gutter etter at det ble 3-3 mot Fulham i sesongens første ligakamp.  Vi håper å komme med en rapport fra kampen i  morgen ettermiddag.

U17 skal ikke spille denne helgen, slik det står på terminlistene.  Laget er for tiden i Italia, hvor de deltar i en stor turnering.  I gruppespillet møter man vertene Monteccao, Venezia og Inter Milan.

Michael Foley og Darren Potter spilte på midtbanen da Irland U20 slo Tsjekkia med 3-0 denne uka.