- Emile en av Europas beste

Gérard Houllier var meget fornøyd etter 5-1 mot Aberdeen, og roste ”toppscorer” Emile Heskey spesielt. Aberdeens trener mente at man ble gitt en leksjon av Liverpool.

Emile Heskey har nå scoret seks mål på Liverpools syv kamper under pre-season, og det er det samme antallet som han hadde i hele fjorårets ligasesong.  Den store angriperen har tydeligvis tatt konkurransen fra spesielt Milan Baros på alvor, og manager Houllier mener at det er få som er bedre når han tenner på alle sylinderne:  -Når Emile er på sitt beste er han en av de beste angriperne i Europa.  Han er rask og sterk, kan bruke begge bena, og når han vender opp og utfordrer forsvarere kan han være ustoppelig.  Målet hans mot Aberdeen var glimrende.

Houllier mente også at Harry Kewell hadde fått vist sin kvalitet mot Aberdeen.  Australieren scoret sitt første mål for klubben og trivdes i 2.omgang i rollen rett bak spissene Heskey og Owen.  I tillegg fikk Neil Mellor rettet opp mye av inntrykket fra Amsterdam, hvor han ble utvist etter å ha vært på banen i kun få minutter, med å score to sene mål som innbytter.  John Welsh fikk en sjelden sjanse på midtbanen, og 19-åringen tok godt vare på muligheten.  Florent Sinama-Pongolle tegnet seg også nesten for scoring, men misbrukte straffesparket som han selv hadde skaffet.

Det var i det hele tatt en positiv kveld, noe Gérard Houllier ikke var sen om å understreke:  -Lagmoralen var glimrende.  Alle jobbet hardt for hverandre og ønsket å vinne.  Jeg likte måten Danny Murphy tilbød Florent å få ta straffesparket på, i håp om at en scoring ville gi ham et løft.  Totalt sett var det en veldig profesjonell innsats i hva som var vår tredje kamp på fem dager.  Jeg synes vi var uheldige som bare hadde 1-1 ved pause, ettersom vi hadde noen gode sjanser.  I andre omgang var vårt pasningsspill og bevegelse utmerket.

Aberdeens manager Steve Paterson innrømmet at hans mannskap var gitt en leksjon.  Hjemmelaget ble nr.7 i den skotske ligaen sist sesong, men var sjanseløse mot de som ble nr.5 i Premier League.  Paterson mente imidlertid at dette var en motstander av en kvalitet som man sjelden møter på den hjemlige arenaen:  -Jeg er likevel ikke oppgitt da jeg ikke tror det finnes lag, bortsett fra Rangers og Celtic, i Skottland som kunne ha levd med Liverpools slik som de spilte mot oss.