- Florent filmer ikke

Gérard Houllier forsvarer Florent Sinama-Pongolle mot påstander om juks. – EM er tøffere enn VM, sier Michael Owen.

- Florent Sinama-Pongolle filmer ikke. Det som er sagt om ham er veldig urettferdig, sier Gérard Houllier med klar henvisning til Birmingham-manager Steve Bruces, som i dag beskyldte unggutten for å ha filmet seg til straffe på Anfield i går.

Siden Florent Sinama-Pongolle kom Merseyside har han vært som en stormvind. Den lynraske spissen blir stadig sparket ned, noe som blant annet har resultert i tre straffespark. Derfor var det noe selvsagt over at beskyldningene måtte komme. Da det samme skjedde med El Hadji Diouf, forsvarte ikke Houllier spilleren, men ba ham i stedet om å tilpasse seg den engelske spillestilen. Denne gangen derimot:

- Jeg liker Steve Bruce, men han kan ikke ha altfor god husk. I fjor ble vi snytt for to klare straffespark i Birmingham. Hvis Steve ikke tror meg kan jeg sende ham en videotape, forsikrer Houllier.

Han er ikke et sekund i tvil om at det var riktig å dømme straffe i går, eller mot Fulham, eller mot…

- Se på situasjonene igjen. Var det straffe mot  Fulham? Ja. Manchester United? Ja. Blackburn? Ja. Middlesbrough? Ja. Birmingham? Ja. Hvorfor? Fordi gutten er rask og forsvarerne henger ikke med, fastslår franskmannen. Legg merke til at den del av situasjonene som det vises til ikke endte med straffe, men tvert imot at Liverpool, etter Houlliers mening, ble snytt for et fritt forsøk fra ellevemeteren.

Til slutt minner manageren om at Michael Owen i sin tid ble mistenkt for det samme.
- Det blir han ikke lenger, konstaterer Houllier tørt.

 

- EM tøffere enn VM

Houllier sa for et par dager siden at Pongolle er enda hakket raskere enn Owen.

Sistnevnte har på sin side ikke mistet snakketøyet selv om han er skadet. Englands visekaptein sier han gleder seg til åpningskampen mot Frankrike i neste års Europamesterskap.

- Det kunne ikke blitt vanskeligere, men det er svært spennende. Jeg gleder meg og føler ingen frykt. De har nok like mye respekt for oss som vi har for dem, tror Owen.

- Med de 16 beste lagene i Europa samlet på et brett blir det tøft uansett hvem du møter. Det er tøffere enn i VM, mener Michael Owen.