- Hadde jeg gjort et riktig valg?

Florent Sinama-Pongolle uttaler seg foran U21 lanskampene mot Portugal denne uka, og om hvordan innledningen på hans karriere i Liverpool har vært.

Til franske L’Equipe kan Florent bl.a. fortelle at han faktisk tvilte på om han hadde gjort det rette valget ved å reise til Liverpool.

 

Hva har det å si at Djibril Cisse er gjort tilgjengelig for U21 landslaget?

- Det gjør det mye lettere for oss. Det er laget som er viktigst, om jeg spiller eller ikke betyr ingenting. Djibril har mange kvaliteter og vil utnytte det. Vi kjenner hverandre godt, selv om vi har spilt lite sammen i år. Også Philippe Mexes vil bli nyttig for oss.  Det beviste han da han spilte på A landslaget. At de er med i troppen er utrolig positivt.

 

Selv om du blir plassert på benken?

- Jeg tenker ikke på det. Det franske landslaget må alltid stille med de beste. Uansett kommer Euro- og OL kampene seinere. Hele laget er en gjeng med kamerater og vi går godt i lag.

 

Hvordan ser du på kampene mot Portugal?

- Vi tror det vil bli to store kamper ettersom motstanderen har ett så bra lag. Etter kampene vil vi vite om vi har det som skal til for å gå videre. Uansett vil vi gjøre det som står i vår makt for å nå målet.

 

Hvilke krefter ligger i det franske U21 laget i dag?

- Vi er en solid gruppe. Vi er kamerater, på og utenom banen. Jeg ser ikke at vi har mange svakheter. Selvfølgelig har vi ting å jobbe med, og vi må alle utvikle oss. Det er ungt mannskap, veldig ungt. Når en er ung kan en lett få panikk på dette nivået, og ikke klare å score mål. Men vi har holdt disiplinen oppe. Jeg er den yngste på laget, men tror jeg utvikler meg bra.

 

Du vil spille kampene mot Portugal akkurat idet du har fått tillit i Liverpool?

- Ja, for å vise treneren og for selvtilliten. Når du lykkes på et storlag som Liverpool, med stjernespillere over alt, gir det en utrolig følelse. I begynnelsen derimot så det ikke så bra ut. Tiden for å tilpasse seg forholdene var litt for lang, men når spillere gikk ut med skade fikk jeg min sjanse.

 

Hadde du dine tvil i begynnelsen av sesongen?

- Selvfølgelig. I en lang periode til og med. Jeg tenkte mye på om jeg hadde tatt et riktig valg. Men i en klubb som dette må en kjempe for å nå målet sitt, nemlig å spille. I Liverpool er det 26 spillere, alle landslagsspillere. Det sier seg selv at det er hardt om plassene.

 

Er det noen spillere i stallen du beundrer spesielt?

- Jeg liker Steven Gerrard, både på og utenfor banen. Han er viktig for hele gruppen. Han fikk kapteinsbindet fordi han fortjente det, og er en av mine forbilder i klubben.

 

Og den engelske livsstilen, er det ikke vanskelig for en 19 år gammel franskmann?

-  Nei, jeg har det bra. Jeg har funnet meg godt til rette. Liverpool er en fin by og klubben tar vare på meg. Det er en fargerik by, og det er muligheter for å glemme fotballen innimellom, men en må være forsiktig til samme tid.