- Ikke flere Bosman spillere!

Før oppgjøret mot City og gjensyn med Macca sier Houllier at ingen annen toppspiller får forlate Anfield på Bosman. Et lite hint om at Owen forlenger? Første kamp på ny bane.

Da Steve McManaman forlot Liverpool på gratis overgang til Real Madrid i 1999 ble det en kostbar lærepenge. Klubben tapte millioner av pund på den nye regelen, og har siden den gang voktet seg vel for ikke å havne i en tilsvarende situasjon, sier Houllier dagen før kampen mot Manchester City. – Bosman-dommen forandret på mye på overgangsmarkedet og er noe man må ta med seg som manager. Macca hadde bestemt seg for å forlate Liverpool. Det er grunnen til at han ikke signerte sommeren før han forlot. Da jeg kom var avgjørelsen allerede tatt. Det var derfor ikke min skyld. Derfor ønsket jeg heller ikke å straffe ham på noen som helst måte. Kanskje ville jeg ha gjort det med en annen spiller, avslutter Houllier.
Uttalelsen om at ingen annen toppspiller kommer til å forlate Anfield på en Bosman er interessant med tanke på den forhandlingssituasjonen klubben er i vis a vis Michael Owen. Kontrakten hans går som kjent ut neste sommer, og forhandlingene om en ny avtale har allerede startet. Normalt blir slike avtaler signert før nyttår – halvannet år før den går ut. Begge parter har imidlertid tidligere bekreftet at ingenting vil bli avgjort i løpet av 2003 – og at forhandlingene vil drøye noen uker inn i det nye året. Houlliers uttalelser, hvis man skal tolke dem bokstavelig, kan kanskje tolkes som at Michael Owen i det minste vil signere en ny kortidskontrakt? Det vil ikke være noen garanti for at han ikke forlater i sommer, men det vil i det minste sikre Liverpool markedspris for spilleren.

 

Først kamp på ny bane

Liverpool reiser for første gang til ”City of Manchester Stadium” i morgen og jakter tre nye poeng i det travle juleprogrammet. Manchester City har gått mer enn ti kamper nå uten seier, og Kevin Keegan er satt under hardt press med sitt lag bestående av flere tidligere Liverpool-spillere når de røde kommer på besøk. Lagene møttes tre ganger forrige sesong, og hver gang vant bortelaget. Liverpool trivdes godt på den brede matta på Maine Road, og håper å forsette den gode trenden i sin første kamp på Citys nye hjemmebane. Det er ikke ventet av Houllier kommer til å gjøre noen endringer på laget som slo Bolton, bortsett fra på keeperplass.

 

Statistikk
Totalt (liga)

Man City: 38
Uavgjort: 36

Liverpool: 72

I Manchester:
Man City: 24
Uavgjort: 21
Liverpool: 28

Troppene:
Man City:
Seaman, Jihai, Sommeil, Dunne, Distin, Wright-Phillips, McManaman, Reyna, Fowler, Anelka, Sibierski, Macken, Tarnat, Sinclair, Ellegaard, Berkovic, Wiekens, Tiatto, Bosvelt.
Skader/suspensjoner: Paolo Wanchope (langtidsskadet), Joey Barton (suspendert).

Liverpool: Dudek, Otsemobor, Biscan, Hyypia, Henchoz, Riise, Traore, Diouf, Murphy, Hamann, Gerrard, Kewell, Le Tallec, Heskey, Sinama-Pongolle, Luzi, Welsh, Cheyrou.

Mike Riley dømmer morgendagens oppgjør. Englands EM dommeren er blant de mest rutinerte i Premier League.