- Jeg trenger Mesterliga-spill

Stevie G usikker på sin framtid på Anfield hvis man ikke kvalifiserer seg til CL i løpet av de neste sesongene. Houllier ber om fansens forståelse. Strachan med sympatier for Houllier. 1500 billetter på Huish Park. U19 med storseier.

Steven Gerrard sier han kan bli tvunget til å vurdere sin framtid på Anfield hvis han ikke klarer å lede Liverpool tilbake i Champions League i løpet av de neste sesongene. Liverpool-kapteinen er imidlertid svært fornøyd med å ha signert en ny kontrakt, som binder ham til klubben fram til 2007. Men han legger ikke skjul på at han har høye ambisjoner og ønsker å spille i Europa mot de beste klubbene.

- Jeg har nettopp signert en ny langtidskontrakt, og jeg signerte fordi jeg har tro på at Liverpool vil komme tilbake i Champions League og være en utfordrer til tittelen. Men jeg vet også at ting i fotballen ikke alltid går som planlagt. Hvis vi ikke kvalifiserer oss for Champions League i løpet av de neste sesongene, så må jeg tenke alvorlig på ting. Jeg skylder meg selv å ta en kikk på framtiden min. Det er viktig for meg å spille mot de beste klubbene og de beste spillerne i Europa. Det er eneste måten å bli en bedre spiller på. Manageren ga meg forsikringer om hvor han ledet klubben, og det var derfor jeg signerte ny kontrakt. Jeg ønsker å spille for denne klubben. Jeg elsker Liverpool og jeg ønsker å være en del av det neste store Liverpool-laget. Men for at så skal skje må vi kvalifisere oss til Champions League. For meg er Champions League alt. UEFA-cupen er en sterk turnering, men jeg blir nedbrutt av å se de tre beste lagene så langt foran i Premier League, og se dem spille i Champions League sammen med Real Madrid, Juventus og AC Milan. Erfaringen spillerne får av å spille i Champions League er utrolig. Store kamper mot store spillere og store lag – det er derfor jeg spiller fotball, uttaler Gerrard.

 

Houllier ber om forståelse

Gerard Houllier håper at fansen har forståelse for den vanskelige situasjonen klubben befinner. Det er ikke lett å mønstre et slagkraftig lag med de beste offensive spillerne på skadelista.

- Vi var uten seks førstelagsspillere, og alle våre førstevalg på spissplassene. Til slutt led vi på grunn av for svake avslutninger. Bare Chelsea, med deres brede tropp, kunne klare seg uten tapet av så mange spillere som det vi nå må håndtere. Hvis Manchester United var uten Van Nistelrooy og Scholes og Arsenal uten Henry og Pires, ville også de ha hatt det vanskelig. Vi vet nå at vi må grave dypt. Det er en vanskelig periode for oss. Jeg tror fansen som var her i det minste forstår problemet vårt, selv om de er frustrerte. Men jeg tviler på om telefoninnringerne forstår, sier Houllier.
Michael Owen, Harry Kewell, Milan Baros, Steve Finnan, Jamie Carragher, Stephane Henchoz og Jerzy Dudek var alle uaktuelle.

 

Strachan med sympatier for Houllier

Southampton-manager Gordon Strachan vet at livet som fotball-manager kan være tøft, og har full forståelse for det presset Gerard Houllier nå utsettes for.

- Jeg har all sympati for Gerard og alle som ønsker å være manager i Premier League. Det kan være tøft. Dersom jeg hadde vært en multi-millionær, ville jeg kjøpt en golfbane og slått baller hele dagen, i hvert fall ikke drevet med dette her, forteller Strachan.

 

1500 billetter på Huish Park

Til FA-cupkampen mot Yeovil Town på Huish Park søndag 4.januar har Liverpool fått tildelt 1500 billetter. Disse selges i første omgang til supportere som overvar begge av fjorårets bortekamper i FA-cupen mot Manchester City (5.januar 2003) og Crystal Palace (26.januar 2003).

 

Storseier også for U19

I likhet med U17 bokførte U19 storseier i går. John Owens’ elever beseiret tabelljumbo Sheffield Wednesday 4-1 borte etter scoringer av Mark Smyth (2), Steven Gillespie og Jason Massie. Referat fra U17-kampen her. Vi har nå oppdatert tabellene for både U19 og U17. Begge ligaene tar nå julepause fram til 10.januar.