- Michael Owen er unik

Sven-Göran Eriksson berømmer sin toppscorer. Xavier skuffet, men utelukker ikke ”comeback”. Nytt tap for Otsemobor. Yakin ikke aktuell, men kanskje Rosicky?.

Owen - en spesiell måltyv

Englands svenske manager har arbeidet med en del toppspillere i sin lange karriere, men Svennis sier at han aldri tidligere har opplevd en måltyv som Michael Owen:  ”Han er unik.  Jeg kan aldri huske å ha jobbet sammen med noen som Owen.  Han er alltid der, i de riktige posisjonene for å kunne score viktige mål for deg.  Selv på dager hvor han ikke er blant de beste på banen vil han skape og score mål for deg, og jeg tror det er hans største gave.

 

”Han har fart, og han er smart.  Han er eksepsjonell til å lese spillet, hvis en forsvarer gjør en feil er han der umiddelbart.

 

”Vi har heller ikke sett det beste fra ham.  Han er bare 23, og han vil bare bli bedre og bedre.  Hvis du sammenligner den fysiske formen Owen hadde i andre omgang mot Slovakia med hvordan han avsluttet VM på, så er det vidt forskjellig.  Owen slet mot slutten av VM og som manger undrer du på om du skal spille ham eller ikke.  Men du tar en sjanse, gjør du ikke?  Spillere som Owen er spesielle.”

 

Uviss fremtid for Xavier

Abel Xavier er på utlån til Galatasaray ut dette året.  På Anfield har han mistet trøye nummer tre til Steve Finnan og manager Gérard Houllier har selv sagt at portugiseren neppe kommer tilbake til Merseyside.  Hvis en skal tro rapportene fra Tyrkia er det også svært tvilsomt om at han fortsetter i Istanbul etter låneperiodens slutt.  Til Sky Sports sier Abel at han var skuffet over ikke å ha fått noen ny sjanse i Liverpool da laget hadde sin svake periode i november og desember forrige sesong.  Slik sett var det ideelt for ham å kunne reise på utlån.  Forsvareren bærer imidlertid ikke noe nag til Gérard Houllier, og sier at det ikke er noe problem hvis han blir bedt om å komme tilbake.  Abel Xavier er altså fortsatt offisielt Liverpool-spiller, selv om han høyst sannsynlig har spilt sin siste kamp for de helrøde.

 

England U-20 tapte igjen

England tapte sin tredje kamp i turneringen i Toulon da det ble 0-1 mot Tyrkia på søndag.  Det svært svekkede engelske laget har dermed 0-12 på tre kamper.  Jon Otsemobor har spilt i alle kampene, og skal etter rapportene ha vært Englands beste mot tyrkerne.

 

Ryktebørsen: Yakin ut – Rosicky inn

Etter det vi forstår er ikke lenger Hakan Yakin aktuell for Liverpool.  Sveitseren har tidligere vært i Houlliers søkelys, men playmakeren for Basel og Sveits vil ikke være blant de rødes nyervervelser denne sommeren.  Ny mann i avisspaltene er imidlertid Tomas Rosicky, som vi forrige uke bekreftet var linket til Anfield.  Tsjekkeren skal ha vært interessant for LFC tidligere også, men Gérard Houllier har i ettertid sagt at den fine utviklingen til Danny Murphy gjorde at man da ikke gikk videre med dette.  22-åringen fra Tsjekkia skal nå imidlertid ha kommet på kant med sin klubb Borussia Dortmund, og Liverpool er en av dem som følger situasjonen nøye.