- Mye positivt hittil

Houllier vurderer sesongen så langt. UEFA-cuptrekning i morgen. Yeovil-kampen går som planlagt. Utlånte Neil Mellor tilbake for West Ham etter skadeavbrekk. TV-avtale i fare.

Gerard Houllier innrømmer at de røde burde ha sanket noen flere poeng, men at supporterne har all grunn til å se positivt på første halvdel av sesongen.

- Det er mye som har vært positivt når vi vurderer sesongen hittil. Vi har gjort det bra med både Harry Kewell og Steve Finnan, og de to ungguttene Le Tallec og Sinama-Pongolle har vært spennende å se i aksjon og ser ut til å love godt for fremtiden. De er perler. Jeg synes kvaliteten på spillet vårt har vært bra denne sesongen. Vi er mer angrepsvillige og skaper mange flere sjanser. Vi er definitivt et veldig bra angrepslag nå. Jeg er også fornøyd med måten vi spilte på i 2.omgang mot Newcastle. Vi var under press, men vi holdt et nivå på solidaritet og lagånd som fortalte mye om oss. Den mentale styrken vi viste, og kvaliteten vi har vist i andre kamper, også i kamper hvor vi ikke fikk med oss noe, er nøkkelfaktorer for meg, forteller Houllier.

 

Houllier viser også til at både spillere vet at klubben går i riktig retning, og viser til at Steven Gerrard nylig signerte ny kontrakt.

- Steven Gerrard har nettopp signert ny kontrakt og har uttrykt hva han føler om hvordan ting går. Han er fornøyd med å bli fordi han vet at vi går fremover. Styret vil ganske enkelt forsikre seg om at vi stadig går fremover.

 

UEFA-cuptrekning i morgen

Champions League avsluttet gruppespillet i går. Celtic, Inter, PSV Eindhoven og Galatasaray endte alle på 3.plass i sine respektive grupper og vil ligge i hatten under trekningen av UEFA-cupens 3.runde i morgen kl. 13.00. Alle fire har nok poeng til å havne i den seedede puljen og møter dermed ikke Liverpool. Navnene på 31 av de 32 lagene i 3.runde kjent. Valencia og Maccabi Haifa kjemper i dag om den siste plassen i en utsatt kamp fra 2.runde. Trekningen kan følges direkte både på Eurosport og her på liverpool.no. De røde kommer til å trekke et av følgende lag. Spartak Moskva/Maccabi Haifa (Spartak Moskva blir seedet hvis Maccabi Haifa slår ut Valencia), Villarreal, Besiktas, Perugia, Benfica, AJ Auxerre, Sochaux, Brøndby, Levski Sofia, FK Teplice, Gaziantepspor, Vålerenga, Genclerbirligi, Dnipro Dnipropetrovsk, Groclin Grodzisk, Debrecen. Lagene blir trolig delt inn i fire seedingspuljer av åtte lag, med fire seedede og fire useedede lag i hver pulje.

 

Yeovil-kampen går som planlagt

FA-cupoppgjøret der et av Englands mest beryktede ”giantkillers” møter nasjonens mestvinnende klubb gjennom tidene var fryktet å være i fare etter at det brøt ut brann på Yeovils hjemmebane Huish Park i går. Men en klubbtalsmann sier at man kun ligger åtte timer bak skjema og kampen mot de røde vil gå som planlagt. Datautstyr til bruk i billettsalget ble berget og Yeovil håper å starte billettsalget til Liverpool-kampen allerede i dag.

 

Mellor tilbake for West Ham

Utlånte Neil Mellor har ikke trent på seks uker grunnet skade. I går gjorde han comeback da West Hams reservelag spilte 1-1 mot Leicester. 21-åringen bemerket seg med en avslutning i tverrliggeren tidlig i kampen. Angriperen, som har vært toppscorer i reserveligaen de to siste sesongene, har vært satt ute av spill etter at han pådro seg en flenge i ankelen i en reservelagskamp mot Wimbledon.

-Det har vært en ganske frustrerende tid for meg fordi det bare var et kutt, men et skikkelig dypt et og ganske stort. Stingene leget ikke såret, så det var fremdeles åpent. Så jeg måtte være forsiktig. Jeg har så vidt begynt med løpingen igjen, uttaler Mellor til West Hams offisielle side.

Mellor har kun scoret to ganger på ni kamper for West Ham. Kampen om plassene har dessuten blitt langt hardere i løpet av den perioden Mellor har gått skadet. Klubbens nye manager Alan Pardew har nemlig hentet inn to nye spisser i Brian Deane og storscorer Marlon Harewood. Fra før av har West Ham Jermaine Defoe og David Connolly, men også  midtbanespilleren Don Hutchison har blitt benyttet på topp. Faktisk er konkurransen om spissplassene hardere der enn i Liverpool om dagen, med Milan Baros og Michael Owen på skadelista.

 

TV-avtale i fare

Sky Sports sikret seg en lukrativ tv-avtale med Premier League for å vise 138 kamper direkte og de øvrige kampene i opptak de neste tre sesongene. Men EU-kommisjonen liker svært dårlig måten tv-kampene ble lagt ut for salg på, noe de mener har favorisert Sky som har kjøpt alle fire pakkene. Nå står avtalen i fare for å måtte reforhandles. I så fall vil de totale inntektene reduseres med £400M, noe som få katastrofale følger for flere klubber. EU-kommisjonen skal komme med sitt endelige svar i løpet av ti dager.