- Slutt med lange baller

Gérard Houllier vil skape et lag som spiller seg ut av forsvaret. Steve Finnan får honnør. Stephane Henchoz med i troppen til Slovenia.

Liker spillende forsvarsspillere

Liverpool og manager Houllier har fått mye kritikk for at man spiller for mye lange baller til Emile Heskey på topp.  En taktikk og spillestil som harmonerer dårlig med det ”pass and move” som gjorde de røde fra Anfield kjent over en hel fotballverden på 70- og 80-tallet.  I de siste kampene har man imidlertid fått se et mer offensivt Liverpool, og som spiller et hurtig pasningsspill langs bakken.  Gérard bedyrer at slik vil det bli i fremtiden også:  - Jeg er en stor tilhenger av å starte angrepene bakfra.  Jeg liker forsvarsspillere som er gode med ballen og som kan slå pasninger.  Dere vil ha merket at vi ikke lenger spiller så mange lange baller.  Jeg har fortalt spillerne at de er gode nok teknisk til at vi selv kan spille oss ut.  Det forutsetter at vi har nok fart, bevegelse og tempo i vårt spill, slik at vi ikke behøver den lange ballen.

 

- Ikke misforstå, noen ganger er det behov for å slå langt under en kamp.  Men da må det være nøyaktig og til rett tid.  Hva jeg ikke ønsker er lange og meningsløse baller til spissene.

 

- Jeg synes vi spilte mye bra forrige sesong, men vi har gjort en taktisk vri i måten vi spiller på.  Det er fortsatt et par områder vi må bli bedre på.  Det at vi må bli mer kliniske er et av dem, noe som ikke bekymrer meg spesielt mye fordi det vil komme med flere kamper

 

- Jeg liker spesielt måten våre tre midtbanespillere foran Steven Gerrard spiller på.  Stevie ser ut til å ha funnet en posisjon som er skreddersydd for ham.  Han vil behøve mer tid før han er en spiller av virkelig verdensklasse, men han lærer fort.

 

Finnan god på lørdag

To av de forsvarsspillerne som har kommet inn og bidratt til at Liverpool nå spiller seg mer ut av forsvaret er Igor Biscan.  Spesielt godt er det å se en offensiv back som Steve Finnan, et syn som også Houllier deler:  - Mange har bemerket overfor meg det bidraget som Steve Finnan har gjort.  Han var igjen veldig god på lørdag, ikke minst siden han måtte ta mange hodedueller.  Han er en veldig profesjonell gutt, og han har funnet seg meget bra til rette.

 

Henchoz skadefri igjen

Med El-Hadji Diouf suspendert til onsdagens kamp mot Olimpija Ljubljana vil ventelig den ledige midtbaneplassen bli fylt av enten Anthony Le Tallec eller Danny Murphy.  En annen som kan i det minste få en plass på benken er Stephane Henchoz.  Sveitseren har vært ankelskadet de siste ukene, men har fått klarsignal til å være med troppen til Slovenia.