- Vi behøver ikke mange nye spillere

Houllier etter tap mot Chelsea: Avviser utrensking av spillerstallen. Vi tapte ikke en plass i Champions League på Stamford Bridge. Sesongen var ikke skuffende, men kunne ha vært bedre.

Kontinuitet og stabilitet

Liverpools supportere våknet i dag opp til en skikkelig blåmandag etter at tap mot Chelsea i går medfører en kommende sesong uten spill i Champions League.  En 5.plass i Premier League vil for mange være et bevis på at troppen behøver en overhøvling, men manager Gérard Houllier er ikke enig i det:  ”Jeg tror ikke vi behøver mange nye spillere.  Det er fristende å ha en utrensking etter å ha feilet i forsøket på å komme til Champions League, men det vil bli feil.  Du kan bare se på hva som har skjedd med Chelsea for å forstå det.  De handlet ikke noe sist sommer, og se hvor de er nå.  Du behøver kontinuitet og stabilitet.

”Det er for tidlig å si hva dette vil bety, men Champions League er lukrativt.  Jeg ønsker å spille i Europa p.g.a. hva det gir til spillerne.

 

Konklusjoner må trekkes

Liverpool tok en tidlig ledelse ved kapteinen Sami Hyypiä på Stamford Bridge, men etter en hurtig utligning og siden ledelse fra Chelsea i 1.omgang virket det aldri særlig sannsynlig at de helrøde skulle kunne snu kampen.  Houllier mente uansett at de beste mulighetene til en høyere ligaplassering ble spolert tidligere i sesongen:  ”Etter min oppfatning tapte vi ikke plassen i Champions League på Stamford Bridge.  Vi skulle ha vært fem eller seks foran Chelsea.  Vi tapte det på våre hjemmekamper, og også i perioden hvor vi spilte så mange kamper uten å vinne. 

”Vi hadde en glimrende start på sesongen, og etter 12 kamper var vi i en god posisjon, mens vi under de åtte siste kampene bare hadde en dårligere statistikk enn Manchester United.  Vi led også under mangelen på personell, ikke minst i dag.  Det var en ny erfaring og en ny finale for noen spillere, men det har ingen hensikt i å synes synd på seg selv.  Vi må lære av fortiden og se mot framtiden.  Det er den eneste veien til å oppnå suksess.   Uansett hva som skjedde i den siste kampen visste jeg at denne sesongen må brukes til å trekke konklusjoner.

”Da vi scoret først mot Chelsea trodde jeg at vi hadde det.  Vi hadde en rimelig god start, men greide ikke å holde lenge nok på vår fordel.  Hvis vi hadde holdt ledelsen fram til pause ville de ha blitt enda mer nervøse, men utligningen kom for tidlig og den hadde en påfølgende effekt.  Vi spilte ikke bra på enkelte områder etter det.  Jeg tror at noen av spillerne feltet presset på skuldrene som for stort.

 

En lang sesong

Houllier fastholdt det han hadde sagt før kampen, om at selv med tap i London ville det ikke ha vært en skuffende sesong.  Han la imidlertid til at det også kunne ha vært bedre:  ”Vi endte på femteplass, og slo Manchester United i en cupfinale.  Jeg vil ikke kalle det for en skuffende sesong, men vi kan bli bedre og gjøre det bedre.  Vi har hatt tre gode sesonger, hvor vi har endt på fjerde, tredje og annen plass, i tillegg til at vi har vunnet noen cuper.  Denne sesongen har blitt slik som av og til skjer når en er i fremgang.

”Noen av spillerne har ikke vært like gode som under tidligere sesonger.  Vi har hatt en tøff sesong, hvor noen av landslagsspillerne har spilt 70 kamper.  Chelsea har spilte bare 48 kamper, og de virket friskere.  Det har vært en lang sesong.”