- Vi burde ha vunnet

Southampton påførte Liverpool det fjerde ligatapet hjemme denne sesongen. Houllier fornøyd med 2.omgang. Skapte nok sjanser til å vinne kampen. Hjemmeformen bekymrer. Avslører hvorfor Pongolle startet på benken.

Dette endte med et nytt sviende hjemmetap for Liverpool, som nå virkelig har problemer med å få både spill og resultater til å stemme.  Southampton tok ledelsen allerede i det 2.minutt. De røde var i ubalanse etter en corner, og Brett Ormerod gjorde ingen feil alene med Chris Kirkland. De røde slet med å reise seg etter dette. Den første avslutningen mellom stengene hadde man faktisk ikke før timen var passert, og det hjemme på Anfield! I en god Liverpool-periode økte gjestene til 2-0 fra en corner. Michael Svensson vant en hodeduell med Sami Hyypiä (!) og ballen gikk kontant i nettet. I det 75.minutt ga Emile Heskey hjemmelaget nytt håp. Southampton-keeper Antti Niemi ga en retur på et skudd fra Steven Gerrard. Liverpools nummer åtte kunne sette ballen behersket i mål. Merseysiderne presset på for en utligning, men den kom aldri. Tapet for Southampton var de rødes fjerde ligatap på hjemmebane denne sesongen. Samtidig gikk alle de andre resultatene i mot og sendte laget ned på 9. plass på tabellen. (Selv nabo og dumpekandidat Everton vant, noe som ga sesongens første seier på fremmed gress. Og det borte mot Portsmouth!)

I møtet med pressen etter sjokknederlaget hadde Gerard Houllier ingen unnskyldninger å komme med.

– Vi misbrukte en god mulighet til å ta et steg oppover på tabellen. Vi fikk en dårlig start med det tidlige målet, og det ga oss problemer siden vi måtte jage scoring etter det. Jeg liker måten vi reagerte på i 2.omgang hvor vi skapte sjanser og forsøkene var der. Det er skuffende, men slike ting skjer i fotball. I 2.omgang føler jeg at vi viste nok til å utligne og vi fortjente uavgjort, forteller Houllier.

Houllier innrømmer at den svake hjemmeformen bekymrer ham.

- Hjemmeformen er et problem siden vi har tapt for mange kamper. Man kan bare se på tabellen for å se det, og vi trenger å forbedre den. Vi har tapt mot tre av de beste lagene – Arsenal, Manchester United og Chelsea, og i dag synes jeg vi burde ha vunnet, men det er finnes ingen unnskyldninger. Vi har bare oss selv å takke. Det er frustrerende, men vi må bare holde det gående. Vi går igjennom en tøff periode må jeg si, men vi er uten Michael Owen, Harry Kewell og Milan Baros. Det har betydning for angrepsspillet vårt og de er våre målscorere, sier franskmannen.

Houllier forklarte også grunnen til at Florent Sinama-Pongolle startet på benken.

- Florent Sinama-Pongolle har hatt influensa og ble nesten ikke spilleklar siden han slet, avslutter Houllier.