African Nations Cup bekymrer Houllier

Houllier bekymret for African Nations Cup etter Dioufs gode innhopp. Chelsea jakter på Cisse. Emlyn Hughes på bedringens vei. Houllier innrømmer savnet av Gerrard, men fant positive sider ved tapet mot Chelsea.

Liverpool-manager Gerard Houllier var imponert over El-Hadji Dioufs innhopp i går, og er allerede nå bekymret over at han og landsmann Salif Diao kan bli borte i flere uker i vinter på grunn av Senegals deltagelse i African Nations Cup.

"El-Hadji gjorde en god figur mot Chelsea. Han bringer det uventede inn i en match som trenger akkurat det. Jeg tror, som jeg sa allerede før helgen, at han vil få en meget bra sesong", sa Houllier i dag.

Dioufs bidrag var et av bare få lyspunkter for de røde på en heller dårlig dag, og hans kreativitet kan bli savnet i perioden African Nations Cup pågår.

"Klart vi er bekymret over at vi må unnvære Diouf og Diao i januar. Normalt sett må vi la spillerne dra for å slutte seg til sine landslag 14 dager før en slik turnering, men jeg håper at vi kan komme til en ordning med Senegal slik at spillerne er tilgjengelige for oss også i en lengre periode etter jul enn det reglementet gir Senegal rett til".

Chelsea jakter Cisse

Auxerres visepresident Gerard Bourgoin har i dag bekreftet at Chelsea er interessert i Djibril Cisse.

"En agent som representerer Chelsea har kontaktet oss for å få til forhandlinger med londonklubben", røper Bourgoin.

Liverpool har i lengre tid vært linket til Auxerre-angriperen, og Cisse selv har sagt at han ønsker å spille for de røde under manager Houllier, men Liverpool har så langt vært uvillige til å betale de £15M som Auzerre krever for spissen. Ryktene vil ha det til at Houllier allerede har gjort en avtale med Auxerre og Cisse selv om å hente spissen til Anfield neste sommer, men dagens uttalelser kan nå tyde på at den franske klubben også er villig til å lytte til bud fra andre klubber.

Emlyn Hughes på bedringens vei

Den gamle stopper-kjempen Emlyn Hughes rapporteres å være på bedringens vei etter at han ble operert for en svulst på hjernen for 12 dager siden.

"Jeg vet jeg ser ut som noen fra Star Trek, men jeg føler meg fin", var Hughes’ første ord etter operasjonen, så den tidligere Liverpool-kapteinen har i alle fall humoren i behold!

Hughes avslører at han faktisk ikke har følt noen hodepine etter operasjonen, som varte i hele fem og en halv time.

- Vi må bli mer effektive

Gerard Houllier har i dag gjentatt budskapet fra i går, om at hans lag må blir mer effektive foran mål, dersom man skal forbedre seg fra i fjor. De røde hadde flere gode muligheter til å sikre seg minst ett poeng mot Chelsea i går, men det ville seg ikke verken for Michael Owen, Harry Kewell eller Danny Murphy. Denne trioen hadde vel de aller største sjansene som det ikke ble scoring av.

"Jeg vil bare få gjenta at jeg er lei meg på mine egne spilleres vegner, for i antall sjanser og skudd på mål kom vi bra ut av det. I pausen sa jeg til spillerne at de bare måtte fortsette i samme spor, for etter første omgang fortjente vi langt mer enn vi satt igjen med. Chelsea hadde faktisk bare to sjanser før pause, den ene redde Jerzy Dudek mesterlig, den andre scoret de på. Vi hadde 6 gode sjanser i første omgang uten å score", konkluderer manageren.


"Dette er tilsynelatende et problem for oss for tiden, ikke tvil om det. Men vi må bare fortsette å ha tro på det vi holder på med, for du trenger troen og det mentale aspektet skal du gå til topps og vinne ligaen. Akkurat nå er vi ikke effektive nok til at resultatet gjenspeiler den innsatsen laget legger for dagen, men jeg er overbevist om at det vil komme. Vi hadde ca. 19 skudd på mål i dag, og da bør du ha bedre uttelling."

"Chelsea er et godt lag, og mye stod på hvem som fikk den første goalen i går. Chelsea viste en kvalitet som gjør at de helt sikkert blir å regne med i tittelkampen."

Liverpool avsluttet kampen med hele fem spisser (Kewll, Diouf, Heskey, Owen, Baros, red.anm.) på banen, da de gikk for seiersmålet. Houllier innrømmer at det kan ha bidratt til at Chelsea stakk av med seieren.

"Vi tok en del risker mot slutten, og det skortet vel litt på taktisk klokskap når alle våre offensive spillere ikke klarte å omstille seg etter at vi utlignet. Vi ble i undertall på midtbanen, og vi skulle ha sluppet oss tilbake og vært litt mer kompakte etter at vi fikk utligningsmålet. Men vi vil lære av denne leksa", forsikrer Houllier.

- Vi må ta med oss det positive videre

Trass i tapet insisterer Houllier på at det var plenty med positive ting som man kan ta med seg videre fra gårsdagens match.

"Jeg tror vi går mot bedre tider. Det var synd vi tapte, men vi viste nok til å fortjene noe fra denne kampen. Før målet deres hadde ikke Chelsea et eneste skudd på mål. Det var en god match av høy kvalitet, og jeg mener at vi spilte med et høyere tempo enn Chelsea, og gjorde det bra som klarte å utligne ledermålet deres."

"Etter mitt syn spilte Harry Kewell veldig bra i sin offisielle debut , og El-Hadji Diouf hadde et meget bra innhopp. Dersom Bruno Cheyrou ikke hadde blitt skadd og ersattet med Diouf så tidlig, ville jeg trolig også latt Anthony Le Tallec få komme på banen. Min mening er at vi fikk se to meget gode lag spille en utmerket fotballkamp i går, og jeg synes fortsatt at et uavgjort-resultat hadde gitt et mye mer riktig bilde av kampen."

- Vi savnet Gerrard

Trass i at han er fornøyd med innsatsen til sine spillere lar imidlertid Houllier det skinne igjennom at laget savnet Steven Gerrard i går.

"Steven kunne nok ha utgjort forskjellen for oss i går. Han har nå dratt på landslagssamling med England, og vil trolig spille for dem mot Kroatia. Jeg kommer til å krysse fingrene for at vi slipper skader på noen av våre landslagsspillere denne uken. Jeg er glad for at våre Englands-spillere vil fly rett tilbake til Liverpool onsdag kveld, isteden for å kjøre den lange veien fra Ipswich. De vil være mer uthvilte når de kommer tilbake da."

"Men også Stephane Henchoz, John Arne Riise og Harry Kewell skal spille landskamper denne uken, og jeg håper alle kommer tilbake uten å ha pådratt seg skader."


Blackburn fortsatt i samtaler med Babbel

Blackburn holder fortsatt samtaler med Markus Babbel i håp om å bringe Liverpools høyreback til Ewood Park. Det er klart at Liverpool vil la tyskeren gå på free transfer, men det gjenstår fortsatt å komme til enighet om tyskerens sluttvederlag fra de røde.

Roeder lovpriser Mellor

Neil Mellor fikk ikke starte for West Ham i helgen, etter at Jermaine Defoe og David Connolly har hatt en fin sesongåpning på topp for The Hammers, der duoen sammen har scoret alle lagets 5 mål så langt. Men trass i at Mellor fortsatt har til gode å få nettkjenning, forsikrer Roeder i dag spilleren om at han så absolutt inngår i planene framover.

"Neil er en ekstremt talentfull ung spiller, og hans råe entusiasme gjør han til en publikumshelt. Defoe og Connolly har stjålet showet så langt, men folk må ikke glemme at vi har Neil i bakhånd, og jeg er overbevist om at han vil vise sitt talent jo før jo heller", sier Roeder.