Avgjørende kamp på Old Trafford

Alan Hansen sier det er sesongens viktigste kamp, når Liverpool møter Man.Utd i morgen. Hattrick for Danny Murphy? Dudek tenker ikke lenger på seieren i Cardiff. Play-Off for U17.

Manchester United ligger to poeng bak lederlaget Arsenal, mens Liverpool er det samme antall poeng etter Chelsea på fjerdeplass.  Når Liverpool i morgen formiddag spiller på Old Trafford er det i en kamp som ingen av lagene trolig har råd til å tape, dersom de skal nå sine mål om enten ligagull eller kvalifisering til neste års Champions League.  Den gamle forsvarskjempen Alan Hansen deler denne oppfatningen:  ”Dette er større for Liverpool enn finalen i Worthington Cup.  Dette p.g.a. det økonomiske som følger med i mesterligaen, og som gjør at det er helt avgjørende at man kvalifiserer seg til den turneringen.  Kun tre poeng vil være godt nok.

 

”Liverpool mot Manchester United er alltid en stor kamp, men nå er det en massiv kamp.  Kampen betyr så mye, siden begge lagene behøver poengene av forskjellige årsaker.  Det ville vært flott for Liverpools supportere om deres lag kunne vinne, men det vil ikke bli lett.

 

”Det vil bli en flott kamp, som jeg ser fram til.  Det vil være hektisk, hardt, og ikke noe for de med dårlig hjerte.  På søndag vil vi finne ut hvem som er de store spillerne.”

 

Danny Murphy har blitt matchvinner da Liverpool har vunnet 1-0 på Old Trafford i begge de to siste ligasesongene.  Hvilke odds er det for at han får et ”hattrick” i morgen?  ”Danny Boy” spiller sin kamp nr. 300 i karrieren mot Man.Utd, og begynner nå å nærme seg 50 ligamål for Liverpool (han har 47 pr. i dag).

 

Jerzy Dudek ble den største helten da han ble kåret til banens beste sist Liverpool møtte rivalen fra Lancashire.  Polakken understreker imidlertid at seieren i finalen i Worthington Cup nå er et tilbakelagt stadium:  ”Jeg vil ikke tenke tilbake på hva som skjedde i Cardiff.  Det som har skjedd har skjedd, og nå er det bare fremtiden som betyr noe.  Du vil aldri få det lett på Old Trafford, og United er sugne på å slå oss både fordi vi er Liverpool, men også fordi at de skal hevne det siste tapet og at de kjemper om ligagullet”.

 

Avspark i morgen er kl 13.30.  Kampen sendes direkte på Canal+, men du har også mulighet til å se kampen på supporterklubbens treff i Oslo.  Dommer er for øvrig Mike Riley, som tidligere denne sesongen har dømt de røde hjemme mot Tottenham (2-1) og borte mot Charlton (0-2).

 

Sluttkamper for juniorlagene

Liverpools U17 lag spiller i morgen en viktig kamp i det nasjonale play-off, da man møter Blackburn på bortebane.  Elevene til Dave Shannon spilte 0-0 borte mot Southampton i første kamp, og trenger nå en seier før man møter Tottenham på akademiet i det siste oppgjøret i denne gruppa.  Det meldes om skadefritt og tent mannskap, og hvor Robbie Foy vil være tilbake etter at han har spilt for Skottland U18 mot Sveits denne uka.

U19 spiller sin siste ligakamp for sesongen mot Nottingham Forest i Kirkby i morgen.  Det eldste juniorlaget er nå ute av kampen om å få den førsteplassen i serien som kreves for å nå sluttspillet i den aldersgruppen.