Barcelona trakk seg!

Manchester City har ”kjøpt” Barcelona som pre-season motstander. 5 pre-season kamper bekreftet. Tur til Shanghai og Hong Kong blir trolig avlyst.

Tro det eller ei, men Manchester City har tilbudt Barcelona mer penger og får dermed den spanske giganten som motstander i sin generalprøve før ligastarten.  Det må derfor finnes en annen motstander til det planlagte møtet på Anfield, som var ment å være lørdag 9.august.  Årsaken til at City slår på stortromma er at de skal innvie det nye ”City of Manchester Stadium”.  Gérard Houllier og Liverpool vil likevel prøve å finne en attraktiv motstander til sommerens siste oppvarmingskamp, da vår franske manager gjerne vil at spesielt nye kjøp får anledning til å spille foran et godt besatt Anfield rett før ligastart.

 

Dette skal nå være de bekreftede kampene i sommer:  16/7 Køln, Crewe 19/7, 1/8 Ajax, 3/8 Galatasaray og 5/8 mot Aberdeen.  Alle kampene spilles på bortebane, men møtet mot Galatasaray vil da være under turneringen i Amsterdam den første helgen i august.

 

Ifølge Liverpool Echo er det sannsynlig at turen til Shanghai og Hong Kong blir avlyst.  Fra Anfield avviser man imidlertid at det er avgjort at man isteden reiser til Sør-Afrika.  I går ble det hevdet fra fotballforbundet i Sør-Afrika at Liverpool skulle spille mot Kaizer Chiefs 26/7, men LFC slår fast at dette ikke er endelig.  Klubben skal fortsatt vurdere å reise til Østen, og hvor Malaysia skal være et alternativ.  Rick Parry sier nå at en endelig avgjørelse angående den "berømte" langturen vil bli tatt innen slutten av neste uke.