Baros ble tsjekkisk helt

Ni røde på banen i landskamper. Mål og målgivende for Owen og Baros. Heskey ble skadet. Diouf og Diao mot Gambia. Rivaldo vil til Liverpool.

Milan Baros hadde nok et vellykket innhopp på det tsjekkiske seniorlandslaget da han 40 sekunder etter at han kom inn gjorde forarbeidet til utligningsmålet mot Nederland.  Da var det spilt 67 minutter,og scoringen til Jan Koller var nok til å gi bortelaget et svært viktig poeng mot gruppefavoritten.  Vladimir Smicer spilte i 78 minutter og var bra etter pause da tsjekkerne spilte seg opp etter å ha vært underlegne i 1.omgang.

Michael Owen scoret sitt mål nr.20 for England da man slo Lichtenstein med 2-0 på bortebane.  Michael headet pent inn et overlegg fra klubbkamerat Emile Heskey.  Owen spilte 90 minutter, Heskey 80 minutter, mens Steven Gerrard gikk ut etter at det stod 65 minutter på stadionuret.  Landslagstrener Sven Göran Eriksson sa at han var veldig fornøyd med Steven, men at byttet ble gjort med tanke på onsdagens ”gruppefinale” mot Tyrkia.  Både for å hvile spilleren, men også fordi han er et gult kort unna karantene.  Heskey fikk seg en smell i kneet like før halvtid og ble stadig verre utover i kampen.  Angriperen blir regnet som tvilsom foran onsdagens kamp i Sunderland.  Danny Murphy spilte de siste tyve minuttene av kampen.

Like bra gikk det ikke for resten av Liverpools kontingent under EM-kampene.  Dietmar Hamann spilte 90 minutter da Tyskland sensasjonelt ga fra seg en 1-0 ledelse mot Litausen og kun fikk med seg et poeng på hjemmebane.  Jerzy Dudek hadde en god benparade mot slutten mot Ungarn, men Polen vil likevel være skuffet over kun 0-0 på eget gress.  I Italia var Sami Hyypiä & Co sjanseløse da to scoringer av Vieri ga 2-0.

El-Hadji Diouf og Salif Diao vil også være i aksjon i helgen da Senegal tar turen til nabolandet Gambia for å spille African Nations Cup.

Rivaldo har skapt overskrift i tabloidavisa News of the World i dag ved å bli sitert på at han gjerne kunne tenke seg turen til Anfield:  ”Hvis jeg kunne velge mitt neste lag ville det bli Liverpool.  Det ville være en ære for meg å bære deres røde trøya og jeg ville regne det som en drøm å få spille ved siden av Michael Owen.”  Brassen sier også at han så Liverpool spille mot Chelsea, og at han føler at han kunne bidra med noe positivt på lagets midtbane.  Det er derfor kanskje ikke snakk om noe ferskt intervju?  Gérard Houllier avslo i tillegg nettopp en mulighet til å kjøpe Rivaldo forrige sesong.  Det avslørte Liverpools manager på klubbens generalforsamling nylig.