Baros og Smicer scoret for Tsjekkia

Seier for Tsjekkia, England, Polen og Finland. U17 klare for semifinale i Italia. Mølby vil ha Gerrard som kaptein.

Nye landslagsmål av Baros og Smicer

Milan Baros og Vladimir Smicer scoret hvert sitt mål da Tsjekkia  vant 3-1 borte mot Hviterussland i går. Det betyr at Tsjekkia fortsatt leder gruppe 3 på målforskjell foran Nederland to runder før slutt. Emile Heskey hadde et vellykket innhopp for England mot Makedonia i går, og han bidro sterkt til at England kom tilbake og vant 2-1 etter å ha ligget under ved pause. Heskey hadde en målgivende pasning og var ellers en konstant trussel i angrepet i de 45 minuttene han spilte. Michael Owen spilte 85 minutter, mens Danny Murphy ikke slapp til. England vil nå med seier over Liechtenstein på onsdag greie seg med uavgjort i siste runde mot Tyrkia for å ta gruppeseieren i gruppe 7. Steve Finnan forble på benken da Irland spilte uavgjort mot Russland på hjemmebane, og irene holder dermed fortsatt andreplassen i gruppe 10 bak Sveits. Sami Hyypiä var som vanlig med fra start da Finland holdt live i EM-drømmen ved å slå Aserbajdsjan 2-1 på bortebane i gruppe 9. Jerzy Dudek holdt nullen da Polen fikk en meget viktig 2-0 seier over Latvia, og andreplassen i gruppe 4 er fortsatt innen rekkevidde for Dudek og kompani. John Arne Riise hadde ingen spesielt god kamp da Norge skuffet stort ved å tape 1-0 for Bosnia. Nils Johan Sembs mannskap er nå avhengig av hjelp fra Danmark for å ha mulighet på andreplassen i gruppe 2.

U17 klare for semifinale

I siste kamp i gruppespillet i den prestisjetunge Montecchio turneringen i Italia, vant i går Dave Shannons mannskap 2-1 over Inter, og det betyr at man er klare for semifinalen i morgen. Etter å ha å ha kommet under allerede etter fire minutter, kom Liverpool tilbake etter scoringer av Adam Hamill og Ralph Welch. Dave Shannon sa dette etter kampen:”Vi fikk en forferdelig start med et mål i mot oss i åpningsminuttene, men jeg er fornøyd med hvordan vi kjempet oss inn i kampen igjen. Adam Hamill scoret et fantastisk utligningsmål da han rundet to forsvarere ute på venstrekanten før han skar inn og satte ballen bak Inters keeper. Seiersmålet var heller ikke så aller verst. John-Paul Kelly gikk på et voldsomt løp før han la inn til Welch. Vi vet ennå ikke hvem vi møter i semifinalen, men den skal spilles søndag kveld.” Finalen spilles på mandag. Liverpools lag mot Inter: Dave Roberts, Callum Woods, Mark King, Jordan Holmes, Robbie Threlfall, John-Paul Kelly (Michael Burns), Danny Guthrie, Francis Smith (Jimmy Ryan), James Frayne (Nicky Platt), Ralph Welch, Adam Hamill.

Mølby vil ha Gerrard som kaptein

Tidligere Liverpool-spiller Jan Mølby er en stor fan av Steven Gerrard, og dansken mener Gerrard ville blitt en enda bedre spiller dersom han fikk kapteinsbindet i klubben: ”Noen ganger ser man spillere som er fødte kapteiner, og Steven Gerrard er definitivt en slik spiller. Jeg tror det ekstra ansvaret ville gjort ham til en enda bedre spiller, og jeg er sikker på at dette vil være et mål for ham i løpet av de neste to sesongene. Jeg mener han er klar for oppgaven nå, og jeg tror ikke han ville sviktet noen. Dette betyr ikke at Sami Hyypiä ikke verdig oppgaven. Han har gjort en kjempejobb som kaptein, og han fortjener ikke å miste bindet. Jeg er sikker på at Gérard Houllier vet når tiden er inne for et bytte, og for øyeblikket mener han nok det er best for Stevie å kun konsentrere seg om sitt eget spill.”