Baros scoret mot Frankrike

Matchvinnere, skader og sjokktap. Det meste skjedde da Liverpool hadde ti spillere i aksjon ute i Europa i går kveld.

Den som imponerte mest av Liverpools kontingent var Milan Baros.  Tsjekkeren spilte kun 22 minutter som innbytter, men på den korte tiden greide han å skape mye trøbbel for Frankrikes forsvar.  Han scorte et ypperlig mål bare fem minutter etter at han var kommet på banen, da han etter en rask dribleserie slo en vegg før han avsluttet med å sette ballen under keeper.  Scoringen betydde 2-0 til et meget godt tsjekkisk lag, noe som også ble sluttresultatet.  Baros skulle i tillegg hatt et straffespark og var en konstant trussel mot Desailly og Gallas i motstanderens midtforsvar.  Dessverre måtte angriperen forlate gressmatta tolv minutter før slutt da han falt ned på ryggen etter en luftduell.  Milan fikk slått lufta ut av seg, men greide etter hvert å reise seg opp og gå av ved egen hjelp.  Vladimir Smicer spilte kun i 14 minutter før han måtte halte av med en skadet ankel.

Michael Owen spilte 1.omgang og Danny Murphy 2.omgang da England byttet hele laget ved pause mot Australia.  Et tamt ”førstelag” lå under med 0-2 ved halvtid, etter å ha blitt terrorisert av spesielt Harry Kewell, mens unggutta greide 1-1 i de siste 45 minuttene.  1-3 hjemme mot Australia er likevel ikke noe som vil bli tatt vennlig opp i fotballens hjemland.  Owen var livlig, men brente igjen et par brukbare muligheter, mens Murphy får brukbar kritikk for sin innsats på sentral midtbane.

Sami Hyypiä ble matchvinner for Finland da han slo inn en retur fra keeper etter corner fire minutter ut i 2.omgang borte mot Nord-Irland.  Scoringen var også kampens eneste mål.  Hyypiä spilte i 70 minutter.  John Arne Riise spilte en time på venstresiden av midtbanen til Norge da man tapte 0-1 i gjørmebadet på Kreta.  Riise gjorde en av sine svakere landskamper under de parodiske forholdene.

I de øvrige landskampene holdt Jerzy Dudek buret rent da Polen spilte 0-0 i Kroatia i en svak kamp, Salif Diao og El-Hadji Diouf spilte begge da Senegal tapte 0-1 mot Marokko i Paris, mens Sveits imponerte med 5-1 borte mot Slovenia.  Stephane Henchoz spilte 74 minutter i sistnevnte kamp.