Baros snart tilbake i trening

Milan Baros er ventet tilbake i full trening før nyttår. Houllier har savnet Carra. Kirkland går for full pott. Iversen kampklar. Vieira spår Gerrard stjernestatus i EM.

Baros snart tilbake i full trening

Et lite lyspunkt med tanke på Liverpools prekære skadesituasjon i dag. Milan Baros vil være tilbake i trening igjen før nyttår! Tsjekkeren brakk som kjent ankelen mot Blackburn tidlig i sesongen. Nå sier legeteamet at spilleren vil være i stand til å trene med sine lagkamerater i løpet av de neste ti dagene.

- Vi må være forsiktige med Milan nå, men hans situasjon blir stadig forbedret. Han oppsøkte kirurgen denne uka, og det ble en positiv overraskelse. Han fikk vite at han kan sparke fotball igjen i løpet av de neste ti dagene, bekrefter manager Gerard Houllier til Liverpools offisielle hjemmeside.

- Jeg har hele tiden antatt at han ikke ville bli matchklar igjen før i januar, og det ser ut til å holde stikk. Milan og Jamie Carragher fikk sine bruddskader i samme matchen, og til å begynne med trodde vi faktisk at Milan ville være tilbake før Jamie. Men det viste seg etter hvert at Milan måtte ha lengre rehabilitering enn Carra, sier manageren.

- Carra har vært savnet

Manager Houllier er for øvrig lettet over at nevnte Carragher nå har kommet tilbake i full trening med førstelaget. Franskmannen tror fortsatt det vil ta noen uker før han er klar for spill for førstelaget, men han er henrykt over at den viktige forsvarsklippen nå nærmer seg et comeback med stormskritt.

- Carra startet å trene med de andre mandag i denne uka. Han er meget utålmodig etter å bli involvert i kamp-sammenheng igjen. Jeg har fortalt han hvor høyt jeg verdsetter han som spiller, og hvor mye vi har savnet han på laget, sier Houllier.

- Det vil fortsatt gå en 3-4 uker før han kan påregne å spille for førstelaget igjen vil jeg tro, men du vet aldri med Carra. Han overrasker til stadighet når det gjelder å komme raskt tilbake. Det var ikke ventet at han var tilbake i trening igjen før i januar, og nå vil han følge et spesielt tilrettelagt treningsprogram. Dersom dere spør Carra, vil han sikkert fortelle dere at han er spilleklar til FA cupkampen mot Yeovil! Men jeg tror han trenger en måned til med trening, avslutter sjefen.

Kirkland satser på full pott

Chris Kirkland har i dag uttalt at den beste julepresangen han kan få i år er ni poeng på de neste tre kampene. Liverpool møter som kjent Wolves på Molineux på lørdag, mens man spiller mot Bolton og Manchester City i romjulen.

- Klarer vi ni poeng på disse kampene vil ting se mye bedre ut for oss . Klarer vi så brasene mot Yeovil og tar poeng mot Chelsea, tror jeg det kan være et vendepunkt for oss. Jeg vil likevel understreke at det er viktig å ta en kamp om gangen, spesielt nå på denne tiden av året, der kampene kommer som perler på en snor. Men vi trenger utvilsomt å hente en god del poeng de neste par ukene, sier den store keeperen.

Han forteller at hele troppen nå fokuserer på lørdagens kamp mot Wolverhampton, og Kirky tror det blir en tøff batalje. Han viser blant annet til at "ulvene" spilte jevnt med Newcastle nylig, og hadde faktisk fortjent å slå "skjærene".

- Dette er en kamp vi ikke har råd til å tape, og etter det som hendte mot Southampton er vi alle bestemte på å sikre oss et godt resultat på Molineux. Vi går til kampen med tro på oss selv, og jeg er sikker på at vi skal klare å rette opp inntrykket, avslutter Kirkland.

Iversen kampklar

Wolverhampton vil for øvrig måtte klare seg uten spissen Nathan Blake på lørdag, men Steffen Iversen er skadefri igjen, og er ventet å ta plassen til Dean Sturridge. Som angrepspartner får han trolig Kenny Miller eller Henri Camara.

En som har hatt mange harde bataljer mot nettopp Liverpool er "ulvenes" forsvarsspiller Dennis Irwin. Den gamle Manchester United-backen tror at Liverpool vil bli vanskelige motstandere på lørdag.

- Liverpool er et lag som det alltid er vanskelig å bryte ned. Gerard Houllier har brukt mye penger på dette laget, og forventningene til dem er skyhøye. De vil bringe mange supportere, og det kan være en fordel for oss at de virkelig er presset nå, tror Irwin.

Vieira med tro på Gerrard

Arsenals Patrik Vieira har allerede begynt å rette tankene mot EM i Portugal, og midtbanestjernen tror at Liverpools Steven Gerrard er en av de spillerne som kommer til å sette mest farge på mesterskapet.

- Jeg er en stor fan av Steven Gerrard. Vi spiller i samme posisjon, og jeg vet hvor stort et talent han er. Han har alt som trengs for å bli en av de aller beste i sin posisjon, styrke, eminent pasningsspill og gode tacklinger. Han har utviklet seg enormt i løpet av de siste to årene, og jeg tror også det har hjulpet han å bli utnevnt til kaptein på klubblaget sitt. Han er ikke redd for å ta ansvar, og jeg tror han blir en av stjernene i Portugal, sier Vieira.