Biscan forlot landslagstroppen i sinne?

Rød kroat likte dårlig at han ikke var med i startellever. Rapaic-interesse bekreftet. Ros til Smicer, som vil angripe. Houllier og Gerrard om Tyrkia-kampen. Tap for legendene.

Ubekreftede meldinger vil ha det til at Igor Biscan forlot den kroatiske landslagsleiren i sinne og skuffelse over at han ikke ble valgt ut i startelleveren til Kroatia mot Bulgaria på lørdag, og at dette var årsaken til at han verken figurerte på benken eller i troppen forøvrig. Ryktene vil ha det til at han forlot den øvrige troppen sent fredag kveld eller tidlig lørdag morgen i protest mot at han ikke var blant de 11 utvalgte. Vi understreker at dette foreløpig er ubekreftede meldinger, men skulle det vise seg å stemme har Biscan trolig brent broene til det kroatiske landslaget for en god stund fremover.

Houllier bekrefter Rapaic-interesse

Gerard Houllier har i ettermidag for første gang pratet offentlig omkring prøveoppholdet til den kroatiske spissen/midtbanespilleren Milan Rapaic. Spilleren står som tidligere nevnt uten kontrakt, og dersom Liverpool liker det de ser kan de få kroaten på free transfer umiddelbart, da reglene vedrørende transfervinduet ikke gjelder for kontraktsløse spillere.

"Vi har tatt imot Milan Rapaic på en ukes prøvespill. Han ankom Melwood i dag. Vil vil se nøye på hva han presterer. Han er en spiller som besitter mye rutine, og han har spilt for Kroatia i EM-kvalifiseringen", er Houlliers korte uttalelse vedrørende Rapaic.

Eurosport sender reprise på høydepunkter fra EM-kampene kl 21.30 i kveld. Det kan være verdt å nevne at Milan Rapaic spilte med nr.7 for Kroatia mot Bulgaria

 

Rush roser Smicer

Ian Rush omtaler Vladimir Smicer i rosende ordelag foran onsdagens UEFA-cup kamp mot Olimpia Ljubljana. Den gamle storspissen karakteriserer tsjekkeren som en av Liverpools beste så langt denne sesongen, og han mener at det ikke var tilfeldig at kvaliteten i Liverpools spill mot Arsenal sank merkbart da Smicer måtte forlate banen.

"Vi har spilt vår beste fotball i år når Smicer har vært på banen, og det at han måtte gå ut mot Arsenal med en akilles-skade forkludret balansen i midtbane-leddet vårt. Jeg tror flere og flere fans ironisk nok har innsett hvor gode spillere både Jamie Carragher og Vladimir Smicer er, først nå etter at de ble skadet. Det er synd at det må skader til for at folk skal se dette ", mener Rush.

Smicer vil angripe

Vladimir Smicer selv sier at Liverpool må forbli lojale til den angrepsfilosofien som laget har stått for så langt i sesongen. Tsjekkeren kan som tidligere nevnt igjen bli å finne i lagoppstillingen på onsdag


"Jeg synes vi har spilt bra angrepsfotball i det siste, selv om vi står med to strake tap i liagen. Systemet vi har spilt etter har fungert bra, og jeg mener absolutt ikke at man kan skylde på formasjonen og systemet for de målene som har kommet imot. To av målene vi har sluppet inn i de to siste ligakampene kom etter dødball-situasjoner, og det har ingen ting med måten vi spiller på å gjøre. Det er synd vi ikke fikk med oss poeng fra disse to kampene, og jeg vet at Arsenal-spillerne synes de var meget heldige som holdt 1-1 til pause i vår siste kamp", sier Smicer.


Gerrard om landskampen

Steven Gerrard var imponert over hvordan hans langkamerater på England holdt sammen i en fiendtlig atmosfære i Tyrkia på lørdag. Han forteller at spillerne følte seg litt forlatt uten tilreisende engelske fans på stadion, og er desto mer henrykt over at det engelske landslaget nå er klar for EM i Portugal.

"Det var mye mer press på oss foran kampen i Tyrkia enn det er til vanlig, i og med all turbulensen i opptakten til kampen. Det var også en merkelig følelse å ikke ha noen som heiet på deg inne på stadion. Men vi holdt sammen som et lag, og det som har hendt har nok ført oss tettere sammen som lagkamerater", sier midtbane-stjernen.

Houllier stolt over Gerrard og Heskey

Gerard Houllier har i dag også snakket om hvor stolt han var over å se Steven Gerrard og Emile Heskey i aksjon for England lørdag kveld. Selv om Heskey måtte byttes ut sent i matchen, mener vår manager at hans store spiss spilte en viktig rolle for utfallet av kampen, samtidig som han karakteriserer Steven Gerrard som Man of the Match.

"Jeg er stolt over hvordan Steven og Emile opptrådde i Istanbul. Jeg var spesielt fornøyd med at de beholdt selvbeherskelsen og nervene under kontroll i den heksegryta de spilte i. I fotball er det alltid viktig å beholde roen i vanskelige situasjoner. Det var nettopp det England gjorde", sier Houllier.

Tap for legendene

Liverpools veteraner spilte i helgen en replay av verdenscupfinalen i 1981, mot brasilianske Flamengo. Helgens kamp i Kuala Lumpur endte dessverre med 3-2 tap for våre legender. Mark Walters scorte begge Liverpools mål. Legende-laget skal spille enda en kamp i Asia, mot et thailandsk veteranlag på mandag.

Laget som tapte mot Flamengo bestod av: Bruce Grobbelaar, Phil Neal (Paul Walsh 68), Alan Kennedy (Ronnie Whelan 68), John Wark (David Fairclough 83), Dave Watson, Rob Jones, John Durnin, Nigel Spackman, Michael Thomas (Gary Gillespie 83), John Barnes, Mark Walters. Ubrukte reserver var: Jan Molby, David Johnson, Rick Parry (GK!!).

Billetter igjen til Ljubljana-kampen

Liverpool har fortsatt billetter igjen til onsdagens UEFA-cup kamp mot Olimpija Ljubljana på Anfield.

Billettene koster £15 for voksne og £7 for barn, og er tilgjengelige fra LFC ticket office eller ved å ringe den spesielle kredittkort-linjen som er satt opp for UEFA-cupen.

Det er også slik at supportere som har kjøpt billetter til denne kampen vil stille først i køen til billetter ved eventuelle senere runder i turneringen.


Fornærmet Diomede

Til slutt en sak litt på siden; den tidligere Liverpool-spilleren Bernard Diomede skal i helgen ha blitt kraftig fornærmet over at det franske rugby-landslaget har oppkalt sin nye maskott, en hane, etter han. Enkelte nettsteder skriver i dag at franskmannen slett ikke har sett humoren i dette, mens den franske rugbyledelsen på sin side mener at Diomede bør ta dette som et kompliment. "Vi kalte han opp etter Bernard Diomede fordi han spredte så mye godt humør i laget da han var en viktig del av VM-troppen som vant VM på hjemmebane i 1998. På samme måte sprer denne hanen humør i vår tropp", er kommentaren fra rugby-leiren.