Biscan fortjener kreditt

Phil Thompson mener Biscan må roses for prestasjonene denne sesongen. Kewell og Owen trener lett. Murphy roser Gerrard for kapteinsjobben. Evt. omkamp terminfestet. Reservelagskamp flyttet.

Phil Thompson mener at det er på tide å gi Igor Biscan den kreditten han fortjener for formen han har vist denne sesongen. Assistent-manageren tror at kroaten fremdeles får urettferdig kritikk, men at spilleren bør bli bedømt etter opptredenene på stopperplass. Thommo støtter også forsvareren i kampen om å bli innlemmet i den Kroatiske EM-troppen til sommeren. Biscan ankom Liverpool fra Croatia Zagreb som defensiv midtbanespiller for £5M i 2001, men Houllier har benyttet spilleren hovedsakelig som midtstopper.

 

- Han må fremdeles få folk på sin side, men for å være ærlig tror jeg han har klart det med flere denne sesongen. Det overrasker meg når folk bestemmer for å mislike en bestemt spiller, og de er aldri forberedt på å skifte mening. Jeg mener man bør bedømme en spiller etter prestasjonene i hver enkelt kamp individuelt. Denne sesongen er det umulig å se på Igor og hevde at han ikke har spilt godt. Han og Sami Hyypia har skapt en god forståelse seg imellom. Se på hvordan de spilte mot Alan Sherarer, som kjenner alle fagets triks som en angriper kan. Prestasjonen til Igor og Sami krever den type konsentrasjon som er en stor del av det å være stopper. De to var fenomenale og stod i mot et stort press. Det er fremdeles mer å få ut av Igor. Først og fremst er han på vei til å bli en ekte forsvarspiller. Vi vet at han har egenskapen til å gå fremover også, men hovedoppgaven er å hjelpe oss til å holde nullen. Resten er bonus, forteller Thompson.

 

Biscan har ikke vært særlig populær hos den kroatiske landslagssjefen etter han forlot landslagsleiren foran EM-kampen mot Bulgaria i høst i sinne og skuffelse over å ikke være blant de 18 som enten skulle spille eller sitte på benken. Men Phil Thompson har god tro på at partene løser saken og at Igor er høyaktuell for en plass i EM-troppen.

 

- Jeg tror han har stor sjanse for å komme med til EM. Vi hadde en prat med den kroatiske landslagssjefen for et par måneder siden og han sier at ting ser meget positivt ut for Igor. Prestasjonene hans har vært på et såpass høyt nivå at det er ingen grunn til at Igor ikke skal være på det kroatiske landslaget, avslutter Houlliers assistent.

 

Owen og Kewell i lett trening

Liverpool Echo melder at Michael Owen (lår) og Harry Kewell (ankel) er tilbake i lett trening, men at Southampton-kampen førstkommende helg trolig kommer for tidlig. Det er håp om at duon er tilbake mot Wolverhampton på Molineux Ground lørdag 20.desember.

 

- Den fødte leder

Danny Murphy forteller til LFC Magazine hvor bra Steven Gerrard håndterer kapteinsrollen.

- Han har gått inn i rollen på rekordtid. Stevie G er den fødte leder. Han er en leder på måten han spiller på, men han utvikler måten å organisere og snakke til spillerne på. Han bare er den typen person man ser opp til. Jeg sier ikke at han blir den beste kapteinen Liverpool har hatt, selv om han har potensialet. På banen så er han fantastisk fysisk sett og han lærer også å håndtere jobben utenfor banen. Men ikke misforstå, man må gi kreditt til Sami Hyypia for måten han taklet det på.  Tiden han ikke har vært kaptein har han prestert fantastiskt, sier Murphy.

 

Evt. omkamp terminfestet

Liverpool FC opplyser at en eventuell omkamp mot Yeovil Town i FA-cupens 3.runde spilles på Anfield tirsdag 13. januar kl. 21.00.

 

Reservelagskamp flyttet

Neste reservelagskamp, hjemme mot Bolton, er flyttet fra torsdag 18.desember til onsdag 17.desember. Kampen spilles på Deva Stadium i Chester og kampstart er kl. 20.00 norsk tid.