Bolton skal frustere

Manager Sam Allardyce legger ikke skjul på taktikken før dagens kamp på Anfield. Bolton med et scoringsproblem. Bortekamper for juniorlagene.

Gérard Houllier gjorde det klart i går hvor viktig dagens hengekamp mot Bolton er, og bare tre poeng er godt nok skal man holde følge i kampen om en plass blant de fire beste i ligaen.  Gjestene fra Lancashire er imidlertid like utsatt til, i motsatt ende av tabellen.  Laget ligger over nedrykkstreken kun p.g.a. en bedre målforskjell enn West Ham.  Manager Sam Allardyce legger da heller ikke skjul at man ikke reiser til Merseyside i dag for å underholde:  ”Hvis vi er på vårt beste, vil vi være i stand til å gjøre det vrient for Liverpool.  Vi har en plan om å holde dem stangen, og å gjøre livet vanskelig for dem.  Hvis vi greier det, slik vi har gjort flere ganger før denne sesongen, kan vi frustrere dem.  Hvis du greier å frustrere motstanderen på deres egen bane vil du også frustrere fansen og det øker vår sjanse i å utnytte feil som de kan komme til å gjøre.”

Spillemessig har Bolton variert i det siste, men man har også gjort gode kamper som for eksempel mot Manchester United da man var uheldig som fikk en sen utligning mot seg.  Laget har kun vunnet fem kamper denne sesongen, og Allardyce vet hvor skoen trykker:  ”Vårt problem har vært å straffe lag nok når vi har hatt sjansen fordi vi mangler en målscorer av genuin kvalitet.”

Med angriper Henrik Pedersen skadet, og Michael Ricketts nylig solgt til Middlesbrough, er Youri Djorkaeff toppscorer med 6 mål.  Det kan gjøre at innlånte Salva Ballesta (Valencia) eller Pierre-Yves Andre (Nantes) får en anledning som spydspiss, med Djorkaeff i hullet foran midtbanen.

Hos Liverpool er Stephane Henchoz og Emile Heskey ute med skader, og Djimi Traore og Milan Baros er ventet å være de eneste forandringene fra laget som vant Worthington Cup.  Baros scoret for øvrig to ganger da Liverpool vant 3-2 i Bolton sist høst.  Vladimir Smicer og Neil Mellor spilte en god reservelagskamp tidligere i uka og vil trolig være offensive alternativer på benken.

Liverpool v Bolton er den eneste kampen som spilles i Premier League denne helgen, og som vil gjøre at alle lag etter dagens oppgjør har spilt 29 kamper.  Dommer på Anfield er Graham Barber.

Kampstart er kl 16.00 og vi oppdaterer som vanlig her på liverpool.no, med vurderinger og spillerbørs fra vår mann på Anfield.

Liverpools juniorlag er også i aksjon i dag.  U19 kjemper i toppsjiktet av sin avdeling, og de håper å forlenge raden av 10 kamper uten tap da de reiser til Wolverhampton.  Lagets gode midtstopper Zak Whitbread vil miste kampen p.g.a. en strekk.  U17 spiller i likhet med førstelaget mot Bolton, men den forskjellen at det er de som gjester de hvite og blå.