Boumsong følges - Vignal klar for debut

Gerard Houllier er interessert i midtstopperen Jean-Alain Boumsong, mens Gregory Vignal kan få sin debut for Bastia i morgen.

Ifølge Liverpool Echo har de røde i dag undersøkt situasjonen til Auxerres midtstopper Jean-Alain Boumsong. Spilleren har blitt fortalt at han kan forlate Ligue 1-klubben. Det er videre kjent at Gerard Houllier skal ha stor sans for midtstopperen, og vil derfor være klar på markedet dersom prisen blir den rette. Franske Jean-Alain Boumsong (født 14.desember 1979, høyde 190 cm, vekt 84 kg) har en rekke landskamper for aldersbestemte landslag og spilte en viktig rolle da Frankrike tok sølv i sommerens U23-EM. Han debuterte i den franske toppdivisjonen for Le Havre mot Cannes 13.mars 1998, og spilte der fram til og med 99/00-sesongen. Han signerte så for Auxerre, Liverpools kommende motstander i UEFA-cupen, og har denne sesongen fått erfaring med spill i Champions League. Andre kilder nevner at Houllier må regne med å betale £3M for spilleren etter at Auxerre-sjef Guy Roux ikke klarte å overtale Boumsong til å underskrive ny kontrakt.

Også lagkameraten, den senegalesiske midtbanespilleren, Khalilou Fadiga (født 30.september 1974, høyde 183 cm, vekt 77 kg) har tidligere blitt linket til Liverpool.

Gregory Vignal har nå signert en låneavtale med Bastia ut sesongen. Vignal håper på denne måten å få rikelig med kamptrening. Og allerede i morgen kan han få sin debut når korsikanerne tar i mot Lyon hjemme på Furiani. Den 21 år gamle venstrebacken hadde flere klubber å velge mellom, men valgte Bastia fordi sjansene til førstelagsspill var best her. "Bastia og trener Gerard Gili viste stor interesse for meg, men Gerard Houllier ville forsikre seg om at jeg fikk spille. Bastia ga de beste garantier for spill. Jeg reiser til Bastia for å finne tilbake til formen og for å forbedre mitt spill," uttaler Gregory Vignal.

For ordens skyld: Gerard Houllier befinner seg for tiden i Frankrike!