Byggesøknaden er sendt!

Liverpool FC har i dag sendt sin søknad om å bygge et nytt Anfield i Stanley Park. Stadion skal romme 60.000 plasser, og tegninger og annen informasjon er nå for første gang offentlig tilgjengelig.

På sin egen hjemmeside liverpoolfc.tv er det nå lagt ut en artikkel om byggesøknaden, og opplysninger i denne.  Det er også et eksklusivt intervju med Chief Executive Rick Parry.  Parry sier at dagen i dag er av ”avgjørende betydning” for de røde.

 

Vi har plukket ut noen av de viktigste punktene:

 

+ Stadion vil koste om lag £80M.  Dette skal finansieres gjennom økte tilskuerinntekter, og vil ikke få noen innvirkning på klubbens transferbudsjett.

 

+ Stadion vil ha plass til 60.000 seter, og arenaen vil være av ”høyeste kvalitet”. 

 

+ Årsaken til at kapasiteten er øket med 5.000 seter fra de opprinnelige 55.000, er fordi at de fire hjørnene nå delvis vil bli dekket igjen.

 

+ Det vil ikke være muligheter til å øke kapasiteten fra 60.000 senere.

Nye Anfield sett innefra 

+ Stadion vil ikke være oval, men bestå av fire isolerte tribuner som dekkes av et felles tak.  Årsaken til dette er at man da kan plassere setene nærmere gressmatten.

 

+ Parry sier at han ser ingen grunn til at den nye stadion også skal hete Anfield, selv om dette ikke endelig er bestemt.

 

+ Det vil bli et nytt ”The Kop”, hvor den ene kortsiden blir en enkeltstående tribune.  På de tre andre sidene vil det være en øvre og en nedre del.  Fansen vil bli rådspurt angående navn til de tre tribunedelene utenom The Kop.

 

+ Under stadion vil det bli bygget et parkeringshus til £4.5M.

 

+ Parry understreker at ”Anfield” kun er en del av en stor plan om å oppgradere området Anfield/Breckfield.

 

+ Den stadiondelen som vender ut mot Stanley Park vil innholde bl.a. et nytt sportsenter(det har i mange år vært et lokalt sportsenter nedenfor dagens parkeringsplass), utdanningslokaler og andre formål som vil tjene lokalbefolkningen til gode.

 

+ Stadion er planlagt å være ferdig i 2006.  Den øvrige fornyelsen, inkludert et ”Anfield Plaza” der den nåværende stadion ligger, er planlagt ferdiggjort til 2008.  Det siste i sammenheng med at Liverpool vil være Europas kulturhovedstad i nettopp 2008.

 

+ Rick Parry understreker at forsinkelser med byggingen av stadion også vil forsinke den øvrige fornyelse i området rundt.

 

+ På spørsmål om banedeling med Everton svarer Parry at dagens innleverte byggesøknad må ses på som et sterkt signal fra Liverpool FC om at de ønsker å fullføre de planene som man allerede har lagt ned enormt mye med både tid og penger på.

NB  Bildet oppe til høyre brukt i denne artikkelen er fra tidligere presenterte tegninger, og ikke nødvendigvis helt identiske med de offisielle.