Canal+ om TV-kamper

Øyvind Alsaker forstår frustrasjonen til den røde skaren på utvalg av TV-kamper, men sier C+ sender alle LFC-kamper de blir tilbudt. – Problemet er at LFC blir valgt bort av produsentene.

Supporterklubben har mottatt et hav av henvendelser omkring Canal+ sitt utvalg av TV-kamper i høst og vinter. Liverpool har kommet vesentlig dårligere ut enn de siste sesongene, samtidig som kanalen har sender samtlige kamper til nummer tre-laget i England, Manchester United, frem til nyttår. Vi tok derfor kontakt med Canal+ for å få noen klare svar.

 

Forstår du frustrasjonene våre, Øyvind Alsaker?

- Ja, selvsagt. Alle ønsker å se favorittlaget sitt i aksjon så ofte som mulig. Liverpool er blant de klubbene som har blitt vist mest de siste årene, og det er naturlig at folk blir skuffet når antall TV-sendte kamper går ned.

Hvorfor har det blitt slik?

- Alt ligger i hendene til produsentene i England. Vi har sendt alle Liverpool-kamper vi har mulighet til å sende hittil i sesongen. Den store forskjellen ligger jo på lørdagskampene. Her faller de røde ut. Vi blir ikke lenger tilbudt dem så ofte som før. Da kan vi heller ikke sende fra Liverpools kamper, selv om vi gjerne skulle ha gjort det. Vi har ikke takket nei til en eneste kamp med de røde denne sesongen, og planlegger heller ikke til å gjøre det.

 

Fortell kort om hvordan kampene plukkes ut.
- Vi kan som kjent sende maksimalt fem kamper hver helg. Kampen som spilles tidlig lørdag og de to kampene søndag produseres av BSkyB. Denne sesongen har vi automatisk sendt alle disse tre – inkludert alle Liverpools. Det gjør vi for eksempel kommende helg, hvor Newcastle-Liverpool har avspark klokken 13.30 på St. James Park. Nøkkelen til skjevheten Liverpool-supporterne opplever ligger i kampene som spilles lørdag klokken 16:00. Her har vi med en annen produsent å gjøre. Vi blir tilbudt to kamper. Som dere vet takker vi ja til begge kampene. Den ene går som hovedkamp, den andre på Zap. Med andre ord takker vi aldri nei til kamper. Men vi kan heller ikke velge selv. Vi må ta det vi får, eller velge å ikke sende. Canal+ sender de fem kampene de blir tilbudt. Så enkelt er det.

Har du forståelse for at vi røde mener Canal+ ikke lenger har et like godt tilbud til oss?
- Selvsagt. Det er vi meget oppmerksom på gjennom de henvendelsene som har kommet til oss. Det er også frustrerende for oss, fordi Liverpool er en klubb vi gjerne skulle vist mer av.

Dere har ikke mulighet til å påvirke ovenfor produsenten?
- Nei, dessverre. Kampene som blir plukket ut kan du kun takke ja eller nei til. Som sagt har vi takket ja til alle kampene vi har blitt tilbudt hittil i sesongen. Slik jeg tolker det må Liverpool spille bedre og levere bedre resultater for å komme mer på sendeskjema igjen. Et lag som spiller seg ut av medaljekampen i oktober, får en litt brutal skjebne, dessverre

Mange av oss biter merke i at samtlige kamper til Manchester United fra 16. august til 28. desember blir vist. 19 kamper totalt. Kommentar?
-
Jeg skjønner frustrasjonen. Men det blir egentlig bare å gjenta seg selv. Vi har ikke takket nei til å sende en eneste kamp vi har blitt tilbudt fra England. Derfor har også statistikken blir som den er. Vi har for eksempel aldri blitt tilbudt å vise Liverpool i midtuken. De midtukekampene som blir tilbudt har vi hittil sendt, inkludert dem til United. Slik er det bare.

 

Det går rykter om at Bolton-Liverpool 7. februar likevel ikke skal produseres?

- Helt korrekt. Jeg mottok en email i går med beskjed om at kampen var flyttet tilbake til lørdag. Dermed konkurrerer den med alle de alle kampene som spilles den runden på lørdag. Dessverre, folkens. Det ser ikke ut til å være Liverpools sesong på TV-fronten heller. Som Liverpool-supporter selv, er det bare å håpe av laget løfter seg, og snart blir med på å kjempe om det meste igjen.

 

 (Dette er et utdrag av et intervju som presenteres i sin helhet i neste nummer av The Kopite)

 

TV-KAMP STATISTIKKER

 

Canal + frem til nyttår (trolig 88 kamper)
Manch Utd 19  
Arsenal 15 (kanskje 16)
Chelsea 14 (kanskje 15)
Leeds 10  
Charlton 9
Everton 9
Liverpool 9 (17 samme tid i fjor)
Blackburn 8
Man City 8
Newcastle 8
Tottenham 8
* 3 kamper ikke fastsatt [én lør 13.des kl.16 og to lør 20.des kl. 16]

 

Sky Sports frem til jul - 56 kamper
Manch. Utd 11
Arsenal 9
Liverpool 8
Blackburn 7
Manch. City 7
Newcastle 7
Charlton 6
Chelsea 6

 

Kamper totalt på Canal+ 2002/03 - 163 kamper
Manch. Utd 34
Arsenal 34
Liverpool 28
Chelsea 22
Newcastle 19
Tottenham 18
West Ham 16

 

Kamper på NRK

På de 26 årene statskanalen hadde rettighetene viste de 370 kamper eller 14 kamper i gjennomsnitt per sesong. Det samme som Canal+ viser på tre uker. I følge boken ”Tippekampen” ble Liverpool vist til sammen 57 ganger – drøyt 2 ganger per sesong. Alt var i hvert fall ikke bedre før…