Carra med tro på forsvarsrekka

Siste før kampen: Carragher med tro på forsvaret. Everton frykter Michael Owen i storform. Houllier om transferrykter.

Jamie Carragher tror ikke savnet av Sami Hyypia og Stephane Henchoz blir så tydelig som folk har spådd. Jamie Carragher er den mest rutinerte i backfireren i dag med Djimi Traore som debutant i Merseysidederbyet. ”Djimi spesielt har blitt bedre og bedre. Han har alle kvalitetene for rollen; han er god i lufta og briljant til å takle samt at han besitter hurtigheten til å hente seg inn om han gjør feil. Vi har ingen grunn til å være bekymret. I et derby handler det om å spille som et lag og hjelpe hverandre uansett”, sier Carra og ”beroliger” røde supportere med følgende fakta: ”En del år siden måtte jeg og Steve Staunton danne midtstopperparet mot Everton på grunn av skader. Alle snakket om at det skulle bli en vanskelig oppgave mot Duncan Ferguson, men vi spilte bra og holdt nullen. I et annet derby spilte jeg igjen i midten, denne gangen med Steve Harkness og vi klarte oss godt igjen. Med all respekt for Harky som slettes ikke var midtstopper; jeg ville vært langt mer selvsikker dersom jeg skulle spille sammen med Igor Biscan og Djimi Traore i den posisjonen”.

 

Evertons kaptein David Weir frykter at Liverpools raske overganger gjennom Michael Owen kan skape problemer for vertene i ettermiddag. ”Jeg tror det Michael Owen pekte på tidligere i uka var veldig fornuftig. Han sa at årsaken til at Liverpool har gjort det bra på Goodison de siste åra er for at vi må angripe dem mer og det har skapt rom for kontringer”, sier Weir og avslører stor respekt for spesielt en Owen i scoringsform. ”Vi kan ikke spille kamikaze og la dem få rom å utnytte, for med den kvaliteten de har så vil de utnytte slikt. Det vil være rent selvmord å ignorere spillere som Owen i et sekund, men det gjelder også alle Liverpool-spillerne”, avslutter Weir.  

 

Liverpools angrepstrener Ian Rush opplever St. Michael på Melwood regelmessig, og den gamle scoringskongen sier han aldri har sett Owen så god. ”Sesongen blir ferdig for tidlig for Michael. Jeg kan ikke fatte at han var gjenstand for kritikk tidligere i år. Han er bedre enn noen gang og han har forbedret seg veldig”, sier Rushie.

Owen selv er bare et hat-trick unna sitt hundrede ligamål for Liverpool, og når han ikke milepælen i dag er det helt sikkert bare snakk om et tidsspørsmål. Samtidig er spissmakker Emile Heskey også på vei mot sin første scoringsrekord. Spissen som har slitt med å finne nettmaskene denne sesongen mangler bare to mål på å nå 50 scoringer totalt for Liverpool.

 

Det 168. møtet mellom Liverpool og Everton skal dømmes av Paul Durkin. Pipeblåseren har dømt 18 Premier League kamper denne sesongen, og er en av de ”snilleste” dommerne. 40 gule og et rødt har det så langt blitt for mannen som ledet oppgjøret mellom Liverpool og Aston Villa på Anfield etter jul.

 

Everton har ikke kommet foran Liverpool på tabellen ved sesongslutt siden 1986/87.

Blåskjortene jakter på en tredje seier på rad, og laget er dessuten ubeseiret på åtte kamper på hjemmebane siden 1-3 tapet for Chelsea i desember. Liverpool på sin side er ubeseiret i de fire siste besøkene til Goodison, og spiller for tre på rad. Liverpool passerer samtidig Everton dersom seier i Gerard Houlliers 250 match som egenrådig manager.

 

Houllier var for øvrig i går offisielt ute og benektet ryktene omkring brasilianeren Savio og påpekte at dette er en spiller Liverpool ikke er interessert i. ”Jeg var veldig overrasket over ryktene. Sant, han er en spiller ute av kontrakt og jeg har møtt agenten hans, men det gikk ikke lenger enn det. Vi er ikke interessert i ham”, presiserer Houllier.